Priča o Bandićevim milijunima govori kako je Hrvatska legalizirala lopovluk

POSTOJALE su zemlje u kojima je robovlasništvo bilo legalno. Postoje zemlje u kojima je legalna prostitucija. Postoje one u kojima su legalne razne nacionalne ili vjerske segregacije. A postoji i Republika Hrvatska, država koja je legalizirala lopovluk. Jer, kada pročitamo tekst o Bandićevim milijunima, ako je imalo istinito ono što su novinari iskopali – onda nema sumnje – hrvatska država je legalizirala lopovluk. Nema drugog objašnjenja.

U pitanju je namjerna, ciljana legalizacija lopovluka u okolnostima gdje u državi koja ima DORH, koja ima sudove, koja ima tajne službe, koja ima policiju i koja ima čak i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, netko umrežen i upleten poput Bandića skoro dva desetljeća sjedi na trećoj funkciji po utjecaju u državi. Onda se cijela priča rasplete kao u klasičnoj drami – smrću glavnog junaka, nakon čega se cijeli svijet oko njega raspada.

Bandićevo ponašanje i imovinu nisu mogli ne primijetiti

Bandić je bio tu, na visokoj, iznimno visokoj funkciji, jako dugo. Gradonačelnik Zagreba je praktično, zbog novca kojim upravlja, treća osoba po važnosti u državi. I ono što sada svi govore da nisu znali – ni državna tijela, ni koalicijski partneri (prvenstveno HDZ), ni stranka iz koje je potekao (SDP), ni izvanstranački vrh vlasti koji upravlja tajnim službama – ili je neistina, tj. ili su znali, ili su totalni idioti. Jer opseg nepravilnosti, od raznih javnih nabava i natječaja do uhljebljenja je ogroman. Ne možete to, ako ste u visokoj politici i okruženi čak i osrednje inteligentnim kadrovima, ne primijetiti.

Svi su, cijela vlast, jer im je odgovaralo, dopustili da Bandić bude upravo onakav kakav je bio. Mi govorimo o 10.000 sati snimljenih policijskih razgovora! Da ih slušate 6 sati dnevno, jer čovjek se mora malo i odmoriti, to je više od godinu dana slušanja snimljenog materijala! Samo za preslušati sve snimljeno, treba službeniku preko jedne godine, pa računajte za sve to sortirati, prebaciti u tekst, i tako dalje. Dok se te stvari snimaju, godinama, jer valjda ni Bandić nije razgovarao 16 sati dnevno, on je i dalje gradonačelnik, i dalje na funkciji i dalje u mogućnosti raditi što već radi. I stvar se kao raspliće tek kada je prstom sudbine, umro? Do tada ništa?

Nisu mogli krenuti u akciju uz “samo” 1000 ili 2000 sati snimljenog materijala, morali su imati svih 10.000 da bi krenuli tražiti tko je, da citiram Bandića, “čvaknuo”?

Bandićeva imovina će biti legalizirana – i to je sve što trebate znati

Da bi vam hrvatski pravni sustav razbio i ono malo iluzija koje gajite, Bandićevom ostavinskom raspravom njegova imovina će prijeći na njegove nasljednike koji time imaju čistu pravnu osnovu za njeno stjecanje, pa ni Porezna uprava više ne može pitati odakle je. Bandić je dakle umro, kazneni postupak protiv njega je obustavljen jer tako mora biti, no imovina će po svemu sudeći biti silom zakona legalizirana.

Svi ovi gore, od organa gonjenja preko pravosudnog sustava do tajnih službi, morali su znati za te ogromne nepravilnosti u radu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Nije da Bandićev stil rada nije bio vidljiv. I nije da su priče o imovini od jučer.

Od političarske plaće se ne može kupovati vile

Pisali smo već, no valja ponoviti – do neke veće imovine u Hrvatskoj se može doći ili nasljedstvom ili poduzetništvom, plaće naših političara su realno niske, u rangu radničke plaće u Njemačkoj. Koliko god nekome tko prima 4-5 tisuća kuna političarska plaća od 15 do 17.000 kuna izgledala basnoslovno, uzmimo da taj političar pola stavlja sa strane. U dva mandata, tijekom 8 godina, imat će nekih 100.000 eura, dovoljno za kupiti ne baš reprezentativni stan. Nikakve vile, nikakve kuće, osim možda polovne kuće u Baranji ili na Banovini.

Nikakve elitne građevine. Nikakve viđenije štednje. Za takvu imovinu treba se ili baviti biznisom i biti uspješan, ili biti dijete jedinac i naslijediti širu familiju. Uostalom, imate i sami pokojeg rođaka ili prijatelja koji radi u Njemačkoj uz plaću hrvatskog političara, u tvornici ili vozi kamion. Pa takav je obično teško gradio kuću desetak godina i to je sve što je stekao.

Hrvatska kao pravna država ne postoji

Hrvatska kao pravna država ne postoji. Ponekad će nešto napraviti, osuditi Mamića kada dođe nalog izvana ili poslati Horvatinčića napokon u zatvor jer je to vlasti oportuno, ali napravili su sve i zakonski i organizacijski da pravnu državu i ikakvu pravdu unište. Hrvatska je postala društvo kontra-prava i kontra-pravde, što će se najbolje pokazati “legalizacijom” Bandićeve imovine kroz nasljedno-pravni postupak.

Stoga, pazite sebe i svoju obitelj. Ne računajte na državu ako doživite neke probleme. Hrvatska država vam neće pomoći, ona je institucijski korumpirana zemlja nejednakih građana.

index

7 comments

Skip to comment form

 1. Bandić… koji kolosalan lopov. Nikad ga nisam čuo da kaže nešto suvislo. I tako se dođe do “tajne”: kolosalni kreteni su oni koji su ga stvorili i kasnije podežavali.

 2. Bandić je sretan čovjek !

  Napravio je sve što je htio , nametnuo se tamo gdje je mogao , postao živi spomenik za života , osigurao svoju rodbinu i tazbinu, i—što je najbolje od svega, izabrao “sladak” odlazak s ovoga svijeta……

  Potvrdio je ustaljeno mišljenje, da hercegovački, siromašni kamen daje čvrste ljude koji i u poznim godinama života poput njega izjavljuju, da iznad sebe ima ” samo dragog Boga i majku Blagicu” …….citiram ga, jer pamtim.
  Pokazao je , kako siromašan mladić odabire članstvo u SKJ -u znajući, da samo Partija štiti siromaštvo i omogućuje pravdu !
  I uspio je : Partija ga je odgajala , očovječila i dala moć. Ostalo su sve zasluge njegove .
  Kameleonski tip čovjeka uvijek uspijeva : malo tko cijeni rigidne , pravolinijske ljude jer oni nikad nisu prijatelji , obično takvi jedu i piju sami ili s biranim društvom, dok ovi prvi dijele čvarke, špek i vino za svojim stolom ! Kao Bandić, recimo.
  Ova jebena slučajna država je sve znala : kad ga se SDP odrekao, sve je bilo znano kao na dlanu , pa toliki sati koje autor spominje su samo dobitak vremena a gubitak pravne i pravedne države i svih državnih organa u njoj !

  Nitko, ali baš nitko ni iz kakvog odbora, porezne uprave , dorha, morha, božje matere se nije zapitao pred dvije godine, kako Vesna Bandić (!) nezaposlena pravnica , majka, žena i domaćica može kupiti stan kćeri u vrijednosti od 500.000 eura i da takvo što prodje ispod radara onih, koji su dužni pitati odakle tolika uštedjevina jednoj nezaposlenoj majci , pa makar bila žena gradonačelnika ?

  Točno je i žalosno : Hrvatska jest zemlja legaliziraane korupcije ( prostitucija je samo elitna i nelegalizirana…..jel’te..ali je ima ) i gad je svatko medju nama koji se divi i diči s ovakvom Hrvatskom….

  Pitanje : zašto Bandićeva supruga nije suzu pustila na komemoraciji i na sprovodu ???

 3. Nije to samo s Bandicem. Kad se krene od privatizacije pa nadalje. Cijelo vrijeme citamo o nepravdama kod nas… i nista se ne mjenja. Pa zato mladi i odlaze.

 4. Imamo li i mi neku sličnu priču? Govorilo se o nekim stanovima u Osijeku,Makarskoj, pa sve nešto mislim da ćemo post festum zaključiti: tko je jamio,jamio je.

  1. Nije priča gotova. Oni će i dalje uzimati. Ali, ćup ide na vodu dok se ne razbije.

 5. Da dopunom Vojkovića,do veće imovine se može doći i dobitkom igara na sreću. To su legalni načini i imovina se dokazuje sa nekoliko klikova mišom. Da postoji pravna država,svaki nesrazmjer između zarade i posjedovanja bi se odmah sankcionirao. Zašto smo se borili za svoju državu??? Zašto je izginulo toliko naivnih idealista???

Odgovori