I ja bi na njenom mjestu

OVO je jednostavna činjenica: nečija će majka vrlo vjerojatno umrijeti jer je majka žene bliske Kaptolu i HDZ-u cijepljena preko reda.

Preko reda? Da. Red ne postoji, a upravo su Markotić i slični njoj bili ti koji su redoslijed trebali osmisliti. Je li vaša majka cijepljena? Bi li Markotićkina majka bila cijepljena da joj kći nije bliska osuđenoj zločinačkoj organizaciji? Ne i ne, dakle cijepljena je preko reda. I netko jednako star i jednako bolestan, čija kći nije tako bliska HDZ-u, zbog tog će platiti glavom.

Nisu krive zle elite, nego Hrvaćani

U Njemačkoj se šef hamburškog Crvenog križa cijepio preko reda. Dobio je otkaz. U New Yorku je zdravstvenim djelatnicima za cijepljenje preko reda propisano do milijun dolara kazne i oduzimanje licence. No zato su Njemačka i Amerika Njemačka i Amerika, a Hrvatsku je ove godine na ljestvici korupcije prestigla Ruanda.

Zbog zlih elita? Ne, zbog Hrvaćana. Pripadnika plemena koje poznaje i priznaje vezu kao legitiman kriterij za sve. “Pa i ja bi na njenom mjestu”, uzviknut će Hrvaćanin, prdnut, lupit šamar ženi i otić u kladionicu.

Ili pobrat nagradu HGK nakon što je mnogi drugi odbiju, skupa s milijunima kuna od države.

“I ja bi, hehe”

Kad je Ankici Tuđman na računu otkriveno 200.000 maraka, mnogi Hrvaćanin rekao je: “A tko bi trebao imati ako ne supruga predsjednika Hrvatske?”

Kad je Sanader krao, mnogi Hrvaćanin vikao je: “A zar ti ne bi krao na njegovom mjestu?”

Kad je Todorić upropaštavao ekonomiju iz ilegalnog dvorca nad Zagrebom, mnogi Hrvaćanin vikao je: “A zar ti ne bi živio u dvorcu na njegovom mjestu?”

Mnogi Hrvaćanin danas kod najviše pozicionirane hrvatske časne sestre koja se slučajno bavi infektologijom viče: “Pa zar vi ne bi cijepili svoju majku?”

“Ja bi, hehe”, uz cerek će Hrvaćanin.

Država korumpirana od vrha do dna

Ali mnogi Hrvaćanin ne razumije da on, takav nikakav, prosječan Hrvat i ispodprosječan čovjek, nije mjera ničega.

Odnosno jest, on je mjera po kojoj je izgrađena država korumpirana od vrha do dna, u kojoj se ženi, sebi, materi daje sve od 200.000 maraka do cjepiva, a zakoni vrijede za nekog drugog. Taj mnogi Hrvaćanin model je po kojem je svaka smrdljiva partijska lopina takva kakva jest jer, uostalom, taj Hrvaćanin bi sebi uzeo, samo da može.

Ali taj Hrvaćanin, ako nema vezu, mora znati da će baš njegova majka možda platiti glavom što on i njemu slični podržavaju državu u kojoj je bitno i prihvatljivo uz pomoć partijske iskaznice i mimo zakona ili po zakonu koji si sam donio pobrinuti se za sebe i svoje leglo. U kojoj jedna Markotićka može cijepiti mater kao da su i klinika i cjepivo njeni, a ne kao da ih je platila cijela država.

I kad Hrvaćaninu majka plati glavom: jer se nije cijepila, jer nije dobila pregled za rak, jer dobiva crkavicu dok povlašteni penzioneri koji dana nisu radili dobivaju ogromne cifre, tada neka se mnogi Hrvaćanin pogleda u ogledalo i kaže sam sebi: “Podržavao sam sustav u kojem je ovo ok, ubio sam si majku. Da sam mogao preko veze, i ja bih.” Ovako, jebiga.

Niti od jednog naroda ne možeš ovoliko dugo raditi idiote ako oni zaista nisu idioti.

I sve dok budu prihvaćali da je u redu da se netko pobrine za svoju mater mimo pravila i zakona, jer mu politička pozicija to omogućuje, i ostat će idioti. A mnogi od njih i sudionici u ubojstvu vlastitih majki i otimači budućnosti vlastite djece.

index

4 comments

Skip to comment form

 1. Logično. Ono što uzmu sebi, otmu nama i našim roditeljima. To su krvnici koji nam stežu garotu oko vrata. Babiću, svaka čast!

 2. O, Matija Babiću, stari moj šefe starog i bivšeg portala, moj bivši frende fejsbuk mreže……….kako si se promijenio , kako si postao okrutna poštenjačina , da mi u ovo Valentinovsko sunčano jutro postaje još hladnije oko srca……….

  Ne možeš miješati kruške i jabuke : Ankicu Tudjman i torbu novaca donesenu na vrata i Alemku Markotić liječnicu nesklonu uzimanju tudjeg novca…Aloooooo?????
  Godinu dana, od 25.veljače PROŠLE godine, do dana današnjega radni dan Alemke Markotić traje 26 sati na relaciji kuća malo, Zarazna bolnica puno više…….Medju zaraznjacima i koronošima , pod maskom i u zaštitnoj odjeći……..
  Odgovornost ista, ako ne i viša u odnosu na rat u Sarajevu gdje je izmedju detonacija i metaka trčala s liječničkom torbom pružajući pomoć, nastavak svega toga u bolnici u Biloj koju je oformila i radila do samog kraja……..
  Jest, ona nema života osim rada, a ni živih osim majke……….NIKOGA !
  I sad spominješ Njemačku i Ameriku kao primjere antikorumpcije kod cijepljenja i nemilo blatiš njen postupak……..E, neće ići tako!

  Doktorica Budimir, epidemiologinja zadužena za transparentnost cijepljenja javno, na javnoj televiziji izrekla je sljedeće ( parafraziram ):
  “Je, kad ostane u bočici , a cijepljeni su oni koji su PREDVIDJENI taj dan , da se ne baci, zovemo telefonom BIVŠE djelatnike , bliske im članove obitelji starije s komorbititetom i cijepimo ih regularno…………”

  Tako je bilo i s 83.godišnjom majkom Dr Markotić jer je osoba starije životne dobi, jer ima niz boleština , jer je imala tešku operaciju prethodno, jer spada u vrlo rizičnu skupinu, a NIJE u Domu za stare i nemoćne, jer da je tamo, nitko riječi ne bi rekao ,jer je ta populacija PRVA bila cijepljena…….Kao da se na njima isprobavala valjanost cjepiva.
  Kao da je njihovo preživljavanje bio test za ostale Hrvaćane.
  Hajka na dr. Markotić počela je ( kao i na ostale iz Štaba ) zbog političke podobnosti .iako ona nije članica stranke.
  Hajka se nastavila preko cijepljenja makle, kao OGROMNOG krimena , zanemarujući svu njenu stručnost i požrtvovnost.
  Hajka se nastavila preko njenog prisustva na Stepinčevu na kojemu je bilo VANI više ljudi no što je dozvoljeno na skupu……..Svi s maskama i ona naravno, do čitanja kada je maska skinuta………
  Oporba traži ostavku (!!!!) dr Markotić unatoč svemu što je napravila i što radi.
  Pitam se, zašto bi nekome u ovoj zemljici smetali vjernici u bilo kojoj profesiji?
  Ona, kao vjernica u Štabu nije čitala iz Knjige potanka , nego je odradila svoj stručni dio kazivanja. Kao i dr.Grba , sada u Saboru, kao Capak, Beroš i drugi…….
  Istina je, da je Štab stranački obojen , da njihove odluke o lockdownu su često instrumentalizirane od Vlade, tj Plenkovićevim utjecajem, ali, zar ne bi bilo isto da je SDP na vlasti, ili NE DAJ BOG Domovinski pokret sa Hasanbegovićevim teorijama i vidjenjima svega ? Naravno, da bi bilo…..i tu više prestaje ovakvo čudjenje o bilo čemu oko cijepljenja i rada Stožera.

  Sjećaš li se Matija, koliko je po nosu dobio Ranko Ostojić kad je prigovarao instaliranom, propalom HDZ-ovcu, arheologu po struci, ravnatelju Doma za stare u Splitu , iz kojega je izneseno 19 mrtvih starčadi u prvom naletu korone, jer je i NJEGOVA MAJKA bila korisnica toga doma ,prenesena u bolnicu bez da je on, sin, znao ?
  Prigovarala je MREŽA umreženih moralista, da s onoliko novaca koliko ima, mogao je majku držati kući, a ne u Domu i plaćati kućnu njegu, a NE sad prigovarati jednom ravnatelju koji je inkarnacija nesposobnosti i nestručnosti da vodi Dom za stare .

  Htjela sam reći Matija, stari frende , da jednostavno ljudski gledano nemaš pravo ni u djeliću ovoga teksta……Da ja kojom srećom imam majku živu , ustupila bih joj pravo bez premišljanja i nikad, ali baš nikad ne bih promislila ono što kroz mrežu premišljaju neki, da ” stari ionako moraju umrijeti, a ne biti po Domovima cijepljeni “. To je nečasno, a ne Alemka Markotić na relaciji Zarazna bolnica- življenje s majkom

  “Niti od jednog naroda ne možeš ovoliko dugo raditi idiote ako oni zaista nisu idioti.” C/P…………….I da znaš, nisam IDIOT ni podrijetlom, ni obrazovanjem, a bogami ni pripadnošću ovoj zemljici

 3. Lavinija UNIŠTA.

 4. neka , ako tako misliš, ali ovo je sve znano i argumentirano…….Neka Matija Babić piše po svom standardu, ja imam odgovor na svaku njegovu

  Da čujem tvoje argumenta za………… UNIŠTA???

  Počasti me, @du auch

Odgovori