ČESTITAMO: Jozefina Birindžić, kolumnistica SBPeriskopa, pobjednica je osme sezone showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’

U finalnoj epizodi RTL-ova popularnog kulinarskog showa snage su odmjerili najbolji od najboljih – Jozefina i Joško, a nijanse su presudile u njezinu korist. Tako je Jozefina odnijela glavnu nagradu i titulu najboljeg kuhara amatera!

„Jako sam sretna, presretna. Hvala svima, hvala mojoj obitelji, hvala žiriju i pozdravljam sve!“, kratko je i uzbuđeno rekla Jozefina, a Joško joj je čestitao na pobjedi.

Jozefina, od svih nas iz SBPeriskopa primi velike čestitke

14 comments

Skip to comment form

 1. Pridružujem se čestitkama. Vidim da je Jozefina najčitanija na portalu. Traže ju ljudi.

 2. Tri, dva, jedan – piši!!!

 3. Čekamo knjigu recepata!

 4. Naravno, da sam gledala , pratila i navijala………Črstitam od srca

 5. Traba uporno raditi, pa će doći i rezultati. Svako dobro.

 6. Bravooooooo! Jozefina ostala si nam dužna afrodizijačke recepte!

 7. Birindžićka iskoristi ovu pobjedu… za posao, za osobnu afirmaciju. Nije u jelu sve!

 8. Svaka cast. Cestitam

 9. Bravo, velike čestitke za veliki uspjeh Jozefini, netko je rekao sentencu da bi svatko trebao u životu raditi ono što voli raditi u slobodno vrijeme i to je velika istina, najbolji smo u onom što volimo raditi. Jozefina je ipak netipična kuharica, nije onakva kakvu zamišljamo u tradicionalnom matijarhalnom obrascu domaćice kuharice koji živi za zimnice i spravljanje slasnih obroka svojoj obitelji i fešte s jestivinama svojoj rodbini i prijateljima, kakvih ima mnogo po dvorištima i kućicama koje su naučene dokazivati se beskrajnim miješanjem po loncima i rajnglama u čast i slavu nepčanih užitaka, frustrirane buce natjerane kuhati u životu za uspomenu i dugo sjećanje na majčinu kuhinju, ishodište svake nacionalne gastronomije, je naša majka za šparetom. Jozefina je kultivirana kuharica, kuharica profesorica, a ne kuharica domaćica. Ugodno ju je gledati i sve završava dobro i tečno, predvidljivo, kulturno, fino, očekivano, stabilnost i sigurnost prije svega, kakva kuharica takvo jelo i takav uspjeh.

  Velika filozofkinja i feministkinja Simon de Beauvoir u svom djelu Drugi spol, navodi: „Valjanost kuharičina rada može se naći samo u ustima onih koji su za njezinim stolom; ona treba njihovo odobrenje, zahtijeva da cijene njezina jela i zovu za drugu pomoć; uzrujava se ako nisu gladni, do te mjere da se čovjek pita je li prženi krumpir za njenog muža ili muž za prženi krumpir. ”

  To je i osnovni filozofski problem s kuharicama i kuharskim showovima, je li prženi krumpir za nas, ili smo mi samo krumpirova ekstenzija u kuharičinom poimanju stvari?

 10. Ne treba zaboraviti ni Kseniju!

 11. Tunja, kakve veze ima ovaj portal s Birindžićkinim uspjehom?

 12. Hvala vam puno!!!

 13. Svaka čast gđiJozefini Birindžić, kolumnistici SBPeriskopa i velika joj ČESTITKA, pa indirektno i SBPeriskopu!

Odgovori