Afera kontracepcija

Prosvjedi Hod za životZašto Teva nije bila razborita i poput supruge hrvatskog premijera izabrala »život nad smrću«, pa proizvodi, recimo, »Quartette« i »Plan B One-step«, kontracepcijske tablete za prevenciju trudnoće

Svaka razborita osoba izabire život nad smrću. Zato sam podržala ovaj skup, objasnila je svoje aktivno sudjelovanje u povorci »Hod za život« Sanja Orešković.

Nije, naravno, supruga nevidljivog premijera Tima Oreškovića pri tom mislila na samoubojice, već je sišlima s uma proglasila sve žene koje su se odlučile na pobačaj ili će to iz tko zna kojeg razloga učiniti.

Nije slučajno Sanja Orešković marširala zagrebačkim ulicama rame uz rame sa Željkom Markić i ostalima koji abortus drže ubojstvom i traže uz blagoslov Kaptola njegovu zakonsku zabranu iako im suvremena medicina ne daje za pravo kada propovijedaju kako ljudski život počinje čim je jajna stanica oplođena.

Bilo bi zanimljivo vidjeti hoće li naša »prva dama« luđakinjom nazvati i Hillary  Clinton, postane li američkom predsjednicom i pripusti li nekim slučajem nju i supruga u Bijelu kuću, kao žestoku zagovornicu i promicateljicu prava na abortus koja otvoreno poručuje kako »vjerska uvjerenja« koja osuđuju »reproduktivna prava žene« moraju biti promijenjena.

Bila bi izvrgnuta ruglu Sanja Orešković da je tako nešto izjavila i u svojoj drugoj domovini Kanadi koja za takve konzervativne i klerikalne inicijative ne želi ni čuti u blizini svoga parlamenta.

Najzanimljivije bi ipak bilo saznati što o takvim stavovima kaže nekadašnji poslodavac njezinog supruga, globalni farmaceutski gigant Teva, u kojem je Tim Orešković obavljao niz odgovornih menadžerskih funkcija i zaradio veliki dio svoje respektabilne imovine procjenjene na 21,9 milijuna kuna.

Zašto Teva nije bila razborita i poput supruge hrvatskog premijera izabrala »život nad smrću«, pa proizvodi, recimo, »Quartette« i »Plan B One-step«, kontracepcijske tablete za prevenciju trudnoće.

Narod ih popularno zove »pilula za dan poslije« iako uputstvo kaže da se mogu uzeti 72 sata (tri dana) nakon seksa bez zaštite. »Što ih prije uzmete, učinkovitije su«, kaže propagandni slogan. Naravno, ako učinkovito želite prekinuti ono što je začeto, dakle ako ne želite da oplođeno jajašce postane zametak odnosno da jednog dana rodite dijete.

Strogo crkveno učenje koje zastupa i Sanja Orešković birajući »život nad smrću« vrlo odlučno se protivi bilo kakvoj kontracepciji, piluli, prezervativu, dijafragmi, spirali, ne odobravajući čak ni coitus interruptus!

Jesu li onda ubojice protiv kojih stupa »Hod za život« i Tevine pilule od čijeg je profita i obitelji Orešković dobrim dijelom osiguran lagodan život?

Ako jesu, kako to da je jedna od organizatorica skupa pod geslom »Za život, obitelj i Hrvatsku«, Željka Markić pristala da njezinu tvrtku »Sermon Cro« sponzorira i farmaceutska kompanija Teva »proizvođač kontracepcijskih tableta i pilula za “dan poslije” Quartette, Zoely, Plan B One step, Seasonique i Paragard«, o čemu su prije nepune tri godine izvještavali hrvatski mediji?

Je li to ta razboritost o kojoj govori Sanja Orešković kada izaberete udoban vlastiti život čak ako ste za njega zaradili i nečim što držite smrću?

Ili smo nakon »afere konzultantica« dobili još jednu, »aferu kontracepcija«?

novilist

 

1 comment

  1. Gotovi su!

Odgovori