Hajduk volim otkad znam za sebe, i njegovi porazi me bole

Ja i novi trener Hajduka (ime i prezime mu znate!)

Nakon nešto više od godinu dana od najveceg hrvatskog nogometnog uspjeha, došao je i jedan, za mene svakako, od najvećih nogometnih poraza. Hajduk je u Splitu, u samo jednom poluvremenu primio tri gola od Gzire s Malte i ispao iz Europe.

Netko će reći da je i Hrvatska samo nekoliko mjeseci nakon SP izgubila 6:0 od Španjolske i ispala u B skupinu lige nacija. To je samo sport i nista više. Istina, ali koliko je sve relativno, dovoljan je podatak da je naše drugo mjesto veliki uspjeh, ali čak četiri Mesijeva izgubljena finala s Argentinom na velikim natjecanjima su katastrofa.

Pa naši vaterpolisti su godinama meu prvima ili prvi na svijetu, pa to opet nije isto kao drugi u nogometu. A vaterpolisti zaslužuju spomenik.

Hajduk volim otkad znam za sebe, i vjerojatno su mi njegovi uspjesi ili neuspjesi  nešto što me najviše oduševljava ili boli. Da se razumijemo, i prije je bilo teških poraza (rjeđe) i velikih pobjeda (česće), ali kad god bi igrali ostavljali su srce na terenu.

Što dalje sve češće gledam Hajduk bez te najbitnije crte za klub koji volim. Nitko ne spori da je bilo i čudnih događa i nekorektnog suđenja, ali Hajduk i dio njegovih navijača uporno su krivca tražili drugdje.

Nadam se da je ova sramota napokon otvorila ooi većini i da konačno pogledaju i počnu čistiti u svom dvorištu. (to je, izgleda, bolest cijelog našeg društva)

Nadam se da će konačno i trener koji je vraćen ovog puta dobiti priliku da nešto napravi, a ja mu mogu poželjeti samo puno sreće, jer ,iskreno, kreće od najgoreg

8 comments

Skip to comment form

 1. Popoviću, koliko te plaćaju Bili?

 2. Bili su nekad bili veliki. Sad su jadni. Dinamo, Dinamo!

 3. Du auch, Hajduk se jednostavno voli.
  Ali to ne znaci da se i u ovakvim situacijama ne mozemo nasmijati na svoj racun.
  Recimo; Koja je razlika izmedju Hajduka i stare babe u svatovima? Baba u svatovima izdrzi barem dva kola…

  1. Ljubav je bol, dragane moj! Hajduk nanosi bol.

 4. Od kada je prvi puta bio u Hajduku, pratim Buricev rad . Tri pobijede u nizu sam i ocekivao od njega. Bit ce tu i losijih rezultata, ali ce igraci barem dati maksimum. To je ono sto on trazi kao trener. A zbog toga vrijedi gledati Hajduk.

 5. I sad kad se igracima vise ne moze zamjeriti na zalaganju , dio torcide nastavlja sramotiti Hajduk
  https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=sport&id=2116527

  1. Oni samo čekaju povod pokazati se kakvi su ustvari, a jesu jadnici, rulja.

 6. https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=sport&id=2226674

  Ovako izgleda Hajduk , nakon sto su smijenili Damira Burica, koji je u tom trenutku izgubio prvo mjesto na tablici zato sto u gostima Hajduk nije pobijedjivao.
  Pametnom dosta

Odgovori