Rajko Grlić dobio nagradu Ministarstva kulture za životno djelo

Ministarstvo kulture objavilo je imena dobitnika godišnje nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma

O dobitnicima ovogodišnje nagrade Vladimir Nazor odlučivao je Odbor nagrade pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića. Nagradu za životno djelo u području filmske umjetnosti dobio je redatelj Rajko Grlić, književnosti pisac Feđa Šehović, glazbe Dubravko Detoni, likovne i primijenjene umjetnosti Biserka Baretić, kazališta glumac i prvak HNK Dragan Despot, a za arhitekturu i urbanizam Antun Šatar.

Dragan Despot u filmu 'Mrtve ribe'
Dragan Despot u filmu ‘Mrtve ribe’Izvor: Promo fotografije / Autor: Vukovar film festival

Godišnje nagrade dobili su za književnost Branko Maleš za zbirku poezije ‘Mutno’, u glazbi Ivan Krpan za recital u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Zagrebu i za koncert sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu osvojene nagrade na 61. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Feruccio Busoni u Bolzanu, za film je dobio Goran Bogdan za ulogu u filmu ‘Agape’ redatelja Branka Schmidta, za likovnu umjetnost je nagrađen Dalibor Martinis za izložbu ‘Data Recovery 1969-2077’ u Muzeju suvremene umjetnosti, Rene Medvešek je nagrađen za režiju kazališne predstave ‘Tko pjeva, zlo ne misli’ u zagrebačkom HNK-u, dok su godišnju nagradu u području arhitekture i urbanizma dobili Mirela Bošnjak, Mirko Buvinić i Maja Furlan Zimmermann iz projektnog ureda x3m – arhitektura + urbanizam za Osnovnu školu Pazdigrad na Žnjanu u Splitu.

 

1 comment

  1. Bez primjedbi! Pogodak do pogotka!

Odgovori