Ne propustite posjetiti Archiinterdes Duška Medakovića

U mnoštvu novih internetskih portala pronašao sam jedan svjež i zanimljiv o arhitekturi, interijeru i dizajnu, koji je projektirao i, uz malu pomoć prijatelja, realizirao Duško Medaković.

Duško Medaković, Brođanin iz tankog ešalona brodskih legendi, bivši vlasnik privatnog dizajnerskog ureda, bivši izvanredni profesor tehničke srednje škole, bivši šef ureda za izdavanje građevinskih dozvola, odnedavno u prijevremenoj mirovini, široj javnosti nažalost poznat kao meta gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare koji mu je glavu skinuo svojom oštrom, osvetoljubivom kadrovskom bradvom, ostavivši ga bez posla u gradskoj upravi – postao je vlasnik portala, kojeg on skromno naziva blogom, imena

Archiinterdes

Zahvaljujući bogatom iskustvu, kako sam kaže, u raznim profesionalnim ulogama, kroz jednostavne primjere upoznaje javnost s problemima i načinom njihovog rješavanja, s pokušajem njenog animiranja i aktivnog uključivanja u sudjelovanje. U spoju praktičnosti i humora, Duškove su priče jednostavne, zanimljive, poučne i privatno otvorene, sa simpatičnim anegdotama. Uostalom, otvorite Archiinterdes i provjerite. Duškova internetska stranica još uvijek je u fazi „smirivanja tla“. Stoga ne budite previše kritični. Strpljivo ukažite na propuste i postanite suradnicima.

12 comments

Skip to comment form

  • Lara on 05.08.2020 at 07:41

  Moje čestitke Dušku. Mora znati da promjene sadržaja privlače publiku, a promjene se temelje na neprekidnom radu.

 1. Grafiku i gramatiku poboljšati. Kad se nešto pusti u javnost, to mora biti dorađeno i ne smije biti osnovnih primjedbi.

 2. Arhitektura, dijazna, interijer… Neiscrpno. Od povijesti, preko analiza do kritike rješenja ovdje ondje. Samo naprijed!

 3. To što se Duspara lišio Duškovog znanja veliki je kompliment za Medakovića. U Brodu kruži izreka: Koga Duspara ponizi, taj se u očima javnosti uzvisi.

  • dika on 05.08.2020 at 14:20

  Duško ne posustaj! Tema ima na svakom koraku! Uči se u hodu! A hodaj brzo!

 4. Svaka čast! Duško je jedan od rijetkih, tko neće jednostavno odustati!

 5. Duško, daj makni tu pizdariju s odabirom jezika! Cebuano, estonski… A iskače engleski kao prvi, pa moram štimati. Koji će ti to?!

 6. Tunja i direkt: Sve stranice i tekstovi su pisani na engleskom jeziku (zato ga google prevoditelj, nažalost malo čudno prevodi-ali bitno da se razumijemo), jer je isti primarno rađen za globalno područje (kugla zemaljska). Zbog toga mora biti prevoditelj….Naravno da ću za lokalne teme biti prisutan i kod nas.

  1. Sve se to može uvažiti, ali mora se navesti da “google prevoditelj, nažalost (ponekad) čudno (i netočno) prevodi”! Testirao sam na nekoliko jezika!!!

 7. Nepregledno. Krcato grafičkim suvišnostima. Nadam se da je ovo testna faza.

   • Maki on 07.08.2020 at 17:38

   Tekstovi su zanimljivi, zabavni, informativni, ali “prijelom” stranice i grafika su katastrofa.

   1. Ajde, molim te budi konkretniji u primjedbama (“prijelom” stranice i grafika)!

Odgovori