Proljeće

9 comments

Skip to comment form

 1. Objava o proljeću je zapravo čestitka za Uskrs, jer Uskrs je buđenje Prirode, Uskrs je proljeće.

 2. Onda je ovo najljepša uskrsna čestitka .

  • dika on 04.04.2021 at 08:43

  Ako se ne varam, autor slka je Claude Monet, impresionist.

 3. sve u stilu nježnog, profinjenog Moneta : samo fali Doručak na travi, uz bojana jajca, of course

  • koks on 04.04.2021 at 11:49

  Poštovana lavinija, da sve je to Monet, a Doručakna travi naslikao je Manet.

 4. o , @koks………….JEDNO slovo omanila……….maniga……..opraštaj ….čovječe

 5. Čipkasti Monetovi proljetni krajolici odišu vedrinom proljetnog dana i djeluju tako retro i nepovratno izgubljeni u vremenu koje je danas zatrovano smećem, boleštinama, maskama, antenama, kemijom, metalom, plastikom, betonom, profiterima i čija pesticidna proljeća izgledaju kao sumporovodična isparenja, nešto se jako poremetilo u klimi i godišnjim dobima, sva izgledaju isto i bolesno. Ogromna je razlika između nekadašnjih zdravih i ovih današnjih proljeća. I tko više ovako slika, nitko, umjetnici danas slikaju svoje strahove, tjeskobu i depresiju od djelovanja uništavača i profitera na prirodu, klimu, okoliš i čovjeka. Ekspresionizam i Munchov krik umjesto Monetovog impresionizma, rešetke umjesto čipke. Jako lijep prilog danas na periskopu.

 6. @Brodjanko, upravo si mi komentarom rašćlanila misao o ljepoti naslikanoj ili fotofrafski zabilježenoj u svoj svojoj različitosti ne samo ondosta i sada ( mislim na impresionizam i sklad motiva s bojama ma kako lijepi bili… ) nego ljepoti i grubosti kao pojmovima koji se izmijenjuju mimo godišnjih doba, teka tako, življenjem u okolnostima na koje ne utječe ni cvijet, ni snijeg
  Ljepota slika iz vremena i rukom impresionista kao da je neka pradavna prošlost, makar se sva stabla rascvijetaju oko nas, ono što nas primorava da ne vidimo je duboko u čovjeku koji, zbog svega što nosi u sebi, gotovo neprimetno prolazi mimo cvijeta .
  Spomenula si Muncha i njegov KRIK na pustom mostu , ljudi ni od kuda , samo hladna samoća u izrazu i ambijentu.
  To smo mi.
  Možda ne u većini, ali i manjina je dovoljno bolna da nas podsjeti na vrijeme bešćutnosti , zanemarivanja i sebe i drugih, a nadasve usamljenosti i otudjenja.
  Pa neka i jest proljeće u nizu kak je lijepo autor zamislio , ali raskoš te ljepote ipak priprada jednom drugom vremenu…..

  Netko je jednom napisao, da i na smetištu zna niknuti cvijet, pa hajd’ , promislimo , da je rekao istinu

 7. Proljeće ulijeće.

Odgovori