Dajanini oblaci (Galerija)

Nikome ne želim kvariti posao, nikoga ne želim imenovati, želim ovim člankom sugerirati da sve što možemo sami, sami i napravimo. I ne, nije me nitko naljutio, ne radim bojkot i ne protestiram, samo kreativce dijelim u dvije skupine. Postoje kreativci koji rade iz ljubavi i vrlo ih lako prepoznam; to su ujedno i ljudi o kojima čitate u mojoj rubrici, oni za koje procijenim da su vrijedni osvrta, vremena i pažnje, a postoje i oni drugi, kreativci koji svoj rad precijenjuju i veličaju, ne prihvaćajući svoj dar kreativnosti kao nešto što razdragano mogu i trebaju da podijele s drugima, već kao sredstvo precijenjene zarade.

Ovih dana sam poželjela kupiti jastuk za bebu. To je ukrasna i moderna stvar, u obliku oblaka, koja je popularna, praktična i zanimljiva. Sigurna sam da ste je svi vi imali priliku vidjeti, a cijena u trgovačkim centrima poput našeg Coloseuma, kreće se od 35 do nekih 50 kuna. Spriječena nedostatkom vremena u trgovački centar nisam otišla, pa sam se na kupnju odlučila iz fotelje svoga doma, nasumično odabravši nekoliko kreativki. Upitavši ih za cijenu iznenadila sam se i razočarala, gotovo  rastužila. Čemu naplatiti komad krpe i spužve cijenom kojom mogu kupiti komodu za  sinovu sobu?! Istog trena uzela sam komad bijelog platna i crni konac, a spužvu sam u tom trenu izvadila iz već postojećeg jastuka koji mi je u domu predstavljao višak i za koji sam sigurna da ga svi mi imamo. U nešto manje od 20 minuta nastao je OBLAK, taj tako željeni ukrasni jastuk. Šivala sam rukom, jer je mašina nešto što ne koristim; da sam ga recimo obradila mašinom, bio bi to proizvod gotov za desetak minuta. Ovom prilikom vam kroz galeriju slika želim prikazati kako za deset do dvadeset (ovisi čime se odlučite šiti) napraviti jastuk u vrijednosti komode.  Oni koji pak s iglom nisu tako spretni ili imaju nedostatak vremena, kod mene ga mogu naći po cijeni od 35 do 50 kuna (valjda se trgovački  centar neće ljutiti na mene) .

Pitanje za kraj… KOLIKO KOŠTA DJEČJA SREĆA?


5 comments

Skip to comment form

  1. Djana je jedinstvena. U njoj su spojeni ideje, volja, vještina i marketing.

  2. Prepoznat će se same prozvane “umjetnice”. Mi nikad nećemeo saznati o kome se radi kako bi povjerovali Miklošici.

  3. Predivno. Zaista, mašta može svašta.

  4. Genijalno, Dajana, genijalna si. Ti mrski profiteri koji skupo naplaćuju svoje smeće i brandove u srazu s kreativnom i pametnom mladom ženom. Više vrijedi jedna pametna Dajana nego sto jalovih Društva za zaštitu potrošaća, jer i sirotinji daje priliku da si kupe trendy jastučić.

    Ali zašto samo za bebe? Ja bih rado poklonila takav jastučić mom dragom da kad umoran navečer legne u krevet vidi oblak jastučić sa mojim imenom što će ga odmah lansirati u ljubavne oblake.

    Širi oblake, Dajana, i kreativnost i pozitivnu vibru, bravo!

  5. Obožavam kreativne osobe i baš mi je drago da si se “raspištoljila” zbog cijena unikatnih predmeta. Evo dobre ideje za udruge koje pripremaju svoje radove za Katarinski sajam. Suveniri mogu imati i upotrebnu vrijednost. Ide to tebi kada se na ljutiš! Odlično!

Odgovori