Dajana Mikloš predstavlja: Jasna Opačić, fotografkinja mobitelom (galerija)

Nalazim se s Jasnom  Opačić. Samozatajnu i skromnu jedva sam je nagovorila da porazgovaramo. Vidjevši njezine fotografije koje pravi samo pomoću svog mobitela, dobila sam želju da ih podijelim sa svima vama.  Rođena je 1986. godine. Moja vršnjakinja živi u Vukovaru. Osim što je divna majka i netko tko naporno radi, Jasna zna kako napuniti baterije u prirodi.

Fotografije koje fotografiram, nisu samo slike koje izgledaju lepo. One sa sobom nose trenutke, osećaje, misli, sete na ono što čovek vremenom zaboravi… Priroda, naša Majka, podarila nam je toliko toga da živimo u skladu s njom. Krhka je i moćna u isto vreme, zavisno kako se odnosimo prema njoj. Daje nam boje, mirise i poglede od kojih zastaje dah. Priroda je najveći umetnik svih vremena. Čisti nam energiju i napaja nas pozitivom. Setimo se naših predaka, koji su znali kako živjeti po zakonima prirode dok se sa kolena na koleno nismo izgubili u nametnutom nam betonu. Svi trebamo po nekada otići i izgubiti se u prirodi kako bi pronašli sebe i shvatili da smo jedno sa svime.

Jasna se fotografijom bavi amaterski, kako i sama kaže, za svoju dušu, ali odaje da se fotografijom želi baviti i profesionalno što se u budućnosti nada i postići.

Gledajući  Jasnine slike shvatila sam da mi priroda jako nedostaje, a i slobodno vrijeme. Prvom prilikom ću uteći obavezama i nahraniti se Suncem, šumom, rijekom, planinom…a i vama predlažem isto.


6 comments

Skip to comment form

  1. Nevažno je radi li se o mobitelu ili o digitalnom fotoaparatu. Važan je fotograf i motivi koje izabire. Opačićka je prirodu pokazala kao superiornu nad čovjekom.

  2. Magično.

  3. Posljednja rečenica najava je popuštanju pred ljepotom. No, vidjet ćemo hoće li Dajana poći Jasninim stopama.

  4. Ljepota boli.

  5. Svaka duša pravi svoj odraz. Fotografija je savršeni medij za eksponiranje duše, da se pokaže izvan svog prebivališta, tijela u kojem boravi. Sada tih odraza im na milijune, kada nosimo mobitele a naša duša poželi pokazati se isprovocirana prizorom koji vidi. Pa tako mi promatrači fotografija vidimo jednostavne duše, prostodušne duše, pretenciozne duše, tragične duše, komične duše, zle duše, dobre duše, prodane duše, manipulativne duše, grube duše, profinjene duše, blage i psihopatske duše, nastrane duše, ukratko koliko duša toliko fotografskih fakta. Jasna je jedna divna romantična duša, vidi se po fotkama, iz romantičnog kalupa dobrih gorskih (šumskih) vila, ali, kako bi fotografirala noćna duša jedne rusalke ili Lilithine kćeri, puno me više zanima. Nešto jako i mračno i iskonsko, je dobra fotografija, odraz svemira. Inače te šiša Disney, njegova duša 😀

  6. Jako lijepe fotke, mogle bi se preslikavati na porculan i dobiti umjetnički porculan, ili se uokviriti za slike za škole, vrtiće, bolnice i za kuću, jako su lijepe i osvježavajuće, bajkovite. Liječe, u pravu je autorica, priroda svojim mirom i ljepotom liječi, kad ne napada 🙂

Odgovori