Dajana Mikloš: Krzno, da ili ne? (galerija)

Šubara ili “Ruska kapa” krzneno je pokrivalo za glavu koju su kroz povijest nosili vojnici da bi se zaštitili od zime, a uspjela je proširiti se i kao modni dodatak za dame iz visokog društva. U doba moje bake znalo se da ih nose mahom gospođe koje drže do svog stila dok ih danas možete naći u svim bojama i veličinama, muške, ženske i za mališane. Uglavnom su od umjetnog krzna s vrlo prihvatljivim cijenama. Dok jedni ne vole da ju vide, drugima zima ne može proći bez nje; poznajem i one koji zimu vole zbog nje. Prvu sam izradila prije nekoliko godina na zimovanju na Jahorini. Inspirirana time što sam se smrzla, jer je to bilo moje prvo zimovanje, na koje nisam bila spremna, od tada ih ne prestajem izrađivati. Šubaru kakvu nosi Lepa Brena i moja malenkost, možete pronaći u mojoj ponudi na Instagramu : @design_dajanamiklos. A vi nam odgovorite – šubara, da li ne?

Za one koji se ne vide sa šubarom predlažem krzneni šal, koji daje otmjen izgled svakom kaputu i jakni, a vrlo je praktičan u zaštiti od zime. Osim u elegantni može se uklopiti u boemski stil. Moderna moda danas nudi velik izbor šalova u svim bojama i veličinama od prirodnih i umjetnih sirovina. Osobno ga biram uz kožnu jaknu, jer pristaje uz uske traperice i moj užurbano poslovni stil.

Tu su i krznene torbe, koje, na žalost, ne griju kao šubara i šal, ali mogu podići vaš look u svakom pogledu. U ponudi tržišta imamo ih od minijaturnih do velikih poslovnih i samo je pitanje mašte kako ih iskombinirati. Krzno, da ili ne?


6 comments

Skip to comment form

  1. Krzno DA, ali samo kao imitacija pravog. Odavno to nije sporno.

    1. Ja sam za pravo krzno pet pedalja iznad pete gde se nalazi stroj za dete.

  2. Neiscrpna Dajana. Dašak nevine ljepote na ovom portalu.

  3. Bilo nekom pravo ili ne, Rusi nikad ne nose šubare od umjetnog krzna! Za pravu zimu i prava krznena šubara.

    1. Ima tako dobrih imitacija. Imaš imitacije koje imitiraju imitacije.

  4. A što kad se krzno od starosti počne linjati?

Odgovori