Ana Marija Kovačević jedina je nagrađena Brođanka na likovnoj izložbi učeničkih radova odabranih osnovnih škola RH

Ana Marija Kovačević

Ani Mariji Kovačević, učenici 8a, OŠ Bogoslav Šulek, od strane Grada Slavonskog Broda i Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda, Odjela dječjeg likovnog stvaralaštva, dodijeljeno je PRIZNANJE. Priznanje je dobila za nagrađeni rad na proljetnoj likovnoj izložbi učeničkih radova odabranih osnovnih škola Republike Hrvatske ČAROLIJA ŠUMSKOG ZELENILA, održane u likovnom salonu „Vladimir Becić“, u okviru dječjih svečanosti U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ.

Tri su razloga zbog kojih SBPeriskop objavljuje ovu lijepu informaciju. Prvo, priznanje je zasluženo, rad je predivan. Drugo, priznanja je dobilo deset nagrađenih učeničkih likovnih radova od ukupno 250 koji su bili u konkurenciji, iz 33 osnovne škole iz cijele Hrvatske, a Ana Marija je jedina nagrađena iz Slavonskog Broda. I treće, o ovom velikom uspjehu mlade Brođanke, nijedan lokalni medij nije ništa napisao. Ispravljamo propust.

U kratkom razgovoru s Anom Marijom saznajemo da voli likovnu kulturu, ali ne toliko da bi se ozbiljnije nastavila baviti slikarstvom. Naime, po završetku osnovne škole, namjerava upisati Tehničku školu. Njen rad po Ivaninoj priči „Što je dobro djelo“, odabrala je i na izložbu poslala njena nastavnica Ana Pospišil. Odmah smo to vidjeli, ali Ana Marija je ipak smatrala da treba reči da se na njenoj slici vidi Anica kako spašava osu iz lokve.

Čestitamo Ani Mariji na velikom priznanju, uspomeni na djetinjstvo i bajke. Čini se kao da je priznanje i svojevrsni rastanak s tim svijetom. Uskoro ju čeka  srednja škola, ozbiljnost, više učenja za život koji je, nažalost, samo ponekad bajkovit.

Čarolija šumskog zelenila

Nagrađeni rad

Priznanje U svijetu bajki IBM

8 comments

Skip to comment form

  • Siga on 12.04.2014 at 09:04

  Krasan rad, simfonija zelenila i rasplesano drveće. Čestitke Ani Mariji, i njenoj nastavnici, na promoviranju talentiranosti brodskih učenika. Ovo priznanje je poticaj Ani da u svemu što radi podigne letvicu.
  Inače, bolje je ne približavati se osama.

  • Lara on 12.04.2014 at 14:59

  Ana će nastaviti povlačiti linije, ali kao tehničar. Olovka kao sudbina.

 1. Lijepa vijest. Čestitam

 2. Drugi mediji vjerojatno nisu objavili jer, tobože, nije važno i veliko. A veliko je k’o kuća. Bravo, Ana Marija!
  (inače, velika tajna malih majstora leži u zadržavanju bajkovitosti svakodnevice)

  1. Što prije AM shvati da je život romantični horor, to će ga prije sačuvati.

   1. Uzalud prodaješ, cinizam se ne može kupiti. Uzgojiti ga drugi je par opanaka.

    1. Sve se može prodati. Nastavak o cijeni znaš. Ako ne tebi, ono nekom tko u cinizmu vidi odgovor. Za sve postoji kupac.
     Svijetom i dušama vladaju prodavači i uzgajivači.

     1. Sve se može prodati, ali ne može se sve kupiti, zapravo, najvrijednije se stvari ne mogu kupiti, među njima je i talent.

Odgovori