Test: Koje emocije prevladavaju u vašem životu?

Emocije su komplicirane. Koliko ste se puta osjećali apsolutno sretno i nevjerojatno tužno? Svi mi imamo sklonost za određene vrste emocija. Često ih svrstavamo u negativne i pozitivne emocije, ali sve su one potrebne i vrijedne. Ako želite znati koje emocije prevladavaju u vašem životu, ovaj test je za vas. Morate odabrati stablo, ne nužno ono koje vam se najviše sviđa, već ono koje vas najviše doziva.

1. Melankolija

Ako ste odabrali prvo stablo, vi ste osoba koja je sklona melankoliji. Ponekad se uhvatite kako govorite: “Prošlost je bila bolja.”

Čak i ako na život gledate s optimizmom, kad se osvrnete, ne možete si pomoći, nostalgija vas obuzima i stvarno se želite vratiti tim starim trenutcima. Budućnost vas malo plaši: djeluje nesigurno za vas.

Vaš je glavni zadatak naučiti živjeti u sadašnjosti.

2. Entuzijazam

Ako ste odabrali drugo stablo, emocija koja dominira nad vama je entuzijazam. Život vam se čini kao konstantan test i stvarno se želite suočiti s njim. Problemi vas brinu, ali vi ste osoba koja ima dovoljno snage da ih prevlada.

Ponekad vam je previše stalo do energije koja prevladava u vama i možete donositi neke ishitrene odluke.

Ipak, čak i ako se morate suočiti s preprekama, imate dovoljno snage, veselog raspoloženja i entuzijazma da postignete ono što želite.

3. Anksioznost

Ako ste odabrali stablo 3, emocija koja dominira nad vama je tjeskoba, anksioznost. Usredotočeni ste na sve što se događa oko vas, vodite računa o stvarima koje se događaju vama i ljudima oko vas.

Stoga se često brinete. Oko vas uvijek postoji neriješena situacija i teško vam je živjeti s tim.

Morate naučiti da ne preuzimate sve odgovornosti. Na kraju, imate samo svoj život, to je jedino što stvarno možete kontrolirati.

4. Empatija

Ako ste odabrali posljednje stablo, vrlo ste osjetljiva osoba. Sve vrijeme se stavljate na drugo mjesto. To vas istovremeno čini vrlo nepostojanima: prilagođavate se okolini, ali ponekad to vodi do činjenice da gubite suštinu.

Vi ste ljubazna osoba, dobar prijatelj i partner. Ali ponekad se osjećate malo usamljeno. Emocije koje vladaju vama su one povezane s brigom za druge.

Morate naučiti malo više voditi brigu o sebi. Zapamtite da ne biste trebali sjediti i čekati da netko to učini za vas.

atma

1 comment

  1. Ima nešto u ovakvim te(k)stovima.

Odgovori