Mali pojačivač za vaše uživanje u ovom danu (238)

6 comments

Skip to comment form

 1. Prekrasan izbor zagrebačkih evergreena iz doba nevinosti, kad je umjetnička kvaliteta pjesme bila ispred profita. Sjaj i šarm nekadašnjih festivala “lakih nota” i zagrebačke građanske klase koja nadahnuto pjeva o sebi i svom gradu.

  “Generacija izuzetnih autora, interpreta, aranžera i tekstopisaca okupljenih pod nazivom “Zagrebačka škola šansone” obilježila je 60-godine prošloga stoljeća, te je postala izuzetno značajan umjetnički pravac koji je utjecao na sljedeće generacije.

  Skupina autora, predvođena Zvonkom Špišićem, Hrvojem Hegedušićem i Arsenom Dedićem, započeli su svoje djelovanje na margini “glavne struje” jer je većina festivala u to vrijeme odbijala šansone kao “prespore i pretužne”. Uz navedene velikane, domaći autori i interpreti – Nikica Kalogjera, Milan Lentić, Alfi Kabiljo, Drago Britvić, Željko Sabol, Radan Bosnar, Gabi Novak, Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Ibrica Jusić, Lada Kos i mnogi drugi, u svojim su izvedbama uspješno povezali tri najvažnije odlike kvalitetne pjesme: nadahnut tekst, sjajnu glazbu i sugestivnu interpretaciju.”

  Ovo nije klasična šansona, ali je definitivno jedan od najljepših hrvatskih evergreena:

  https://www.youtube.com/watch?v=sRh_oIYCRPA

 2. https://www.youtube.com/watch?v=ckwPwRsa-Hk

  Roker sam, ali ovo je predivno.

Odgovori