U subotu 16. kolovoza će se u Slavonskom Brodu održati Filmski festival kreativnog dokumentarnog filma ClosEUp / Europa izbliza

Festival dokumentarnog fimaU subotu 16. kolovoza će se u Slavonskom Brodu održati Filmski festival kreativnog dokumentarnog filma ClosEUp / Europa izbliza. Na festivalu će biti prikazano 20 kratkih filmova o uspješnim projektima koji su financirani iz fondova EU. Festival počinje u 20 sati, a održat će se na platou ispred Gradske knjižnice i Kazalištno-koncertne dvorane (Trg Stjepana Miletića 12). U slučaju kiše održat će se u Gradskoj knjižnici.

Na festivalu će voditelji i sudionici projekata ispričati osobne doživljaje o počecima, provedbi i iskustvima upravljanja projektima u kratkim dokumentarnim filmovima. Festivalom se na taj način nastoje prenijeti mogućnosti i raznolikosti fondova. Odabrano je i snimljeno 20 uspješnih projekata iz raznih područja: od pustolovnog turizma, tradicionalnog maslinarstva, kamenoklesarstva i dubrovačkog nakita, preko saniranja divljih odlagališta, pročišćivača voda i kvalitetnijeg prijevoza, do obrazovanja, zapošljavanja i očuvanja prirodne i kulturne baštine.

Na „ClosEUp-u“ će biti prikazani i filmovi o projektima iz Brodsko-posavske županije pa će se tako moći vidjeti film „Očuvajmo autohtono“ Brodskog ekološko društva, „Poljoprivreda za 21. stoljeće“ Poljoprivredne srednje škole „Matija Antun Reljković, zatim „Rosis, Rosas, Rosarum“ Razvojne agencije Brodsko-posavske županije i Direkcije za poljoprivredu grada Šapca, te „Tehnologije za poduzetništvo“ Grada Nove Gradiške.

Festival prati i dvosatna radionica „Kako razraditi projektnu ideju?» koja počinje u 17 sati te info-punkt o Europskoj Uniji, na istom mjestu gdje će biti i filmski festival. Ostali gradovi koji će ugostiti festival su Split (23. 8.), Dubrovnik (30. 8.), Krapina (6. 9.) i Zagreb (13. 9.). Nadamo se da će festivali olakšati razumijevanje programa i fondova te zainteresirati javnost za prijavljivanje projekata i povlačenje sredstava iz fondova EU.

Projekt «ClosEUp / Europa izbliza» se realizira se uz potporu Europske unije u programu IPA INFO 2012. i traje 18 mjeseci, a njegova vrijednost je 99.858,53 EUR, odnosno 744.345,48 kn. Provodi ga Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO u partnerstvu s udrugom Medijska tvornica.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Ana Jergović
Suradnica za diseminaciju i vidljivost
press@irmo.hr
mob: +385 98 339 497

Odgovori