Zašto je Stribor Valenta nominirao psihijatricu dr. Dubravku Ergović Novotny za prestižnu nagradu Grb grada Slavonskog Broda?

Stribor Valenta

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Slavonski Brod, a ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda Stribor Valenta, ove je godine  povodom Dana grada predložio za dodjelu priznanja i nagrada dva zanimljiva imena: posthumno Ivicu Račana, za životno djelo i Zlatnu čaplju, te psihijatricu dr. Dubravku Ergović Novotny za Grb grada Slavonskog Broda zbog njezinih zasluge u poboljšanju mentalnog zdravlja Brođana, koje je usput rečeno, totalno u žutoj zoni.

Osobno, psihijatrica mi je puno zanimljivija od Račana, jer kako smo u Brodu svi skupa u zadnje vrijeme malo pošandrcali, skrenuli s pameti, svi nešto žmirkamo, tresemo glavom, vrtimo i mašemo rukama, pričamo sami sa sobom dok hodamo gradom, onda se u tom pogledu potpuno slažem sa Striborom, da bi nam svima u Brodu dobro došao jedan dobar psihić, koji bi nas malo liječio i radio na poboljšanju našeg mentalnog zdravlja, te da istog treba i nagraditi i pohvaliti.

Evo, recimo, primjerice u zadnje vrijeme stalno čitamo po našim brodskim portalima da su naši političari od grada napravili tri bajke: svake godine obilježavamo našu već tradicionalno poznatu bajku „U svijetu bajki Ivane Brlić mažuranić“, pa smo onda  sad počeli raditi na otvaranju „Muzeja tambure i notne bajke“, pa ćemo svi sretno tamburati od jutra do mraka, a onda kad se umorimo od tamburanja, krećemo u novu bajku,  jer u mjesecu svibnju imamo već i  „Cvjetnu bajku i Flora fest-sajam cvijeća u Tvrđavi“.

Po tome ispada da nam je život u gradu stvarno bajka, kojoj bi trebali pozavidjeti i pisci poznatih bajki, braća Greem, te da nam usluge psihijatrice dr. Dubravke Ergović Novotny uopće ne trebaju.  No, međutim, kada pogledamo životne bajke priča nezaposlenih i siromašnih, kada malo uplovimo u svijet bajki Zavoda sa zapošljavanje, pa onda svijet bajki  uništenog i upropaštenog Đure Đakovića, pa svijet bajke opljačkanog i devastiranog Jasinja, Brodvina, Veterinarske….kada malo uđemo u svijet bajki strahova onih koji pakiraju svakodnevno svoje kufere i sele u Irsku, Njemačku, Englesku, kada malo zavirimo u svijet bajki političkih uhljeba zbog kojih nitko normalan ne može dobiti posao, onda se moramo doista priupitati, tko je to u našem gradu normalan, a tko nije i treba li dr. Dubravka Ergović Novotny malo poraditi i na poboljšanju mentalnog zdravlja  naših političara koji upravljaju i vode naš grad i županiju i koji su ih usput rečeno, totalno uništili. Ili bi doktorica trebala raditi samo i isključivo na poboljšanju mentalnog zdravlja svojih pacijenata sa Odjela za psihijatriju Bolnice Benčević, procijenite vi sami.

Dubravka Ergović Novotny

Osobno sam upoznat sa vrlo stručnim, profesionalnim i nadasve humanim radom dr. Novotny i u bolnici i u Udruzi Vrapčići, te prvi također dajem svoj glas za Dubravku. Ali, da su nam političari cijeli grad pretvorili u jednu veliku psihijatrijsku ordinaciju i da bi našim političarima trebala njezina stručna pomoć, to mi nitko ne može osporiti.

A kada je u pitanju Račan, vjerujem da bi se  Raki tri puta okrenuo u grobu kada bi čuo da su ga se Brođani sjetili, ali mnogi će se, vjerujem, složiti s ovim Striborovim prijedlogom, jer je Račan bio odličan premijer, neki kažu da je baš u njegovo vrijeme život u Hrvatskoj bio najbolji, podosta je učinio  za razvoj i demokracije i socijaldemokracije u Hrvatskoj i promociji naše Dovine u svijetu.  Ali, nisam baš nešto  previše siguran da je i dosta učinio za naš grad Slavonski Brod.

Oprosti Stribore, ali s obzirom na njegovo ime, značaj i moć koju je imao, ali i veliki ugled koji je uživao u državi, mogao je puno više učiniti za naš grad. A Dubravki, svaka čast, ona je priznanje zaslužila.

No, po svemu sudeći izgleda da su Stribora kulturno otpilili, pa ni jedan njegov od ova dva prijedloga nisu prihvatili. Među ovogodišnjim laueratima za dodjelu  nagrada i priznanja ima puno bisera, od Limarije Jozić, preko konzula RH u Grazu, Nikolausa Hermanna koji će za Dan grada dobiti Povelju počasnog građanina Slavonskog Broda, ni kriv ni dužan  (hej ljudi, jel’ netko ikad u životu čuo za ovog tipa i što je on to tako veliko i značajno učinio i za naš grad i za našu Domovinu, nitko nema pojma), a među laureatima za dodjelu nagrada i priznanja Zlatna čaplja, Grb grada, i Štit Beraslavića, primjećujem, ima i nekih teških kronera, alkosa i ovisnika o vatrenoj vodici, koji po svemu sudeći, čak i kad su trijezni, više rade na promociji pelinkovca u zemlji ii svijetu nego na promociji svoga grada Slavonskog Broda.

S vremena na vrijeme, možda ne bi bilo loše podsjetiti Odbor za dodjelu javnih priznanja i nagrada da iste treba dodijeliti onim zasluženim građanima koji su svojim radom i angažmanom prepoznati među građanima i široj društvenoj zajednici i koji su  doprinijeli boljitku i razvoju našega grada, dobrobiti naših građana i promociji grada Slavonskog Broda u zemlji i svijetu.

Možda čak ne bi bilo loše da ovaj Odbor ode kod Dubravke  na jedan detaljan psihijatrijski pregled.

Cirkus u našem gradu nastavlja se, dakle i dalje.

Dubravka, pomozi!

18 comments

Skip to comment form

 1. “Osobno, psihijatrica mi je puno zanimljivija od Račana, jer kako smo u Brodu svi skupa u zadnje vrijeme malo pošandrcali, skrenuli s pameti, svi nešto žmirkamo, tresemo glavom, vrtimo i mašemo rukama, pričamo sami sa sobom dok hodamo gradom, onda se u tom pogledu potpuno slažem sa Striborom, da bi nam svima u Brodu dobro došao jedan dobar psihić, koji bi nas malo liječio i radio na poboljšanju našeg mentalnog zdravlja, te da istog treba i nagraditi i pohvaliti.”

  Važni su razlozi skretanja s pameti. Mali dio otišao je u kurac jer ne zna kako bi sakrio naše novce, a ostali lude, jer novaca i za najosnovnije nemaju.

  Valenta je podivljao, jer kod njega u redu stoje mnogi njegovi rođaci da ih zaposli, a on stoji sav lud u redu kod Duspare.

  Duspara je najluđi, jer misli da nitko ne shvaća što radi on i njegovi pomoćnici.

  1. Pa nije li Valenta vec sve pozaposljavao, ili sa uze prelazi i na siru obitelj?!?!

 2. Svojevreme se pričalo a i bilo tako da se zahvaljujuči Babi i Majetički u Bolnici može otvoriti zaseban odjel psihijatriije za djelatnike Gradske uprave. Svjesni valjda toga i učestalih bolovanja, prešli su na drugu taktiku – otkpušta ja i cistke iz GU. Apaurinčici su svakodnevnica djelatnika tamo, a ne bi bil9 lose da ga i neki celnici tamo troše, manje bi drečali i lupali sakama od stol tamo.

 3. I kad se bude zbrajalo što je SDP napravio, reći će se PREDALAGO JE, bog te mazo! Ej, pa oni su predlagali, oni su bili angažirani.

 4. Brod je ćumez. Čitajte Krnićeve đireve i vidjet ćete kako on na svoj način govori o detaljima tog ćumeza.

 5. – Među ovogodišnjim laueratima za dodjelu nagrada i priznanja ima puno bisera, od Limarije Jozić, preko konzula RH u Grazu, Nikolausa Hermanna koji će za Dan grada dobiti Povelju počasnog građanina Slavonskog Broda, ni kriv ni dužan (hej ljudi, jel’ netko ikad u životu čuo za ovog tipa i što je on to tako veliko i značajno učinio i za naš grad i za našu Domovinu, nitko nema pojma)…”

  Stvarno tko je taj lik? Je li on Dusparina kontra svim zaslužnim Hrvatima i aktualnoj hadezeovskoj vlasti? Brod je sramota za cijelu RH.

 6. Mogao bi Stribor Valenta i sebe nominirati!

 7. Ne znamm zasto je Stribor nominirao Dubravku Ergovic Novotny, ali mi u bolnici imamo psihijatara s bise staza od Dubravke i koji su se naradili s hrvatskim braniteljima poslije domovinskog rata kao npr. dr. Lidija Tomicevic.

 8. Mislim da je psihijatrica Lidija Tomičević neavno otišla u mirovinu, ali tim više možda je baš sad prigoda da joj se Grad oduži za njezin rad i pomoć hrvatskim braniteljima. A ne limariju Jozić nagradit. Sramota!

 9. Najbolje bi bilo Dakyja poslat tamo kod Dubravke da napiše knjigu. Njemu bi to bila inspiracija. Priče sa Odjela psihijatrije Slavonski Brod. Knjiga postane svjetski bastsaller a Daky dobije nagradu Zlatna čaplja za životno djelo i promociju grada u zemlji i svijetu. Jebeš limariju Jozić!

  1. Daky je u luđačkoj košulji do svakodnevnih banalnosti. On je poeta koga bi ludnica oslobodila. On je dobri ludov, a Duspara je zao.

 10. Grad je u svemu poluprivatna prćija koja nema nijednog branda po kojem bi Brod bio važan u cijeloj državi. Ni ljudi, ni udruga, ni priredbi, a da o gospodarstvu ne govorimo. Zaista simbolično je da doktorica za psiho-poremećaje bude kandidirana. Bravo Lončar!

 11. Jedino svijetlo u našemu gradu protekloh godinu dana su mladi sportaši koji su donijeli medalje u grad. Ovo sve predloženo je ishitreno, nasiljeno i nametnuto preko politike.

  1. Duspara i na taj način stvara podršku za sebe. Pročitan je, ali boli ga kita kad ima većinu i kad ima dužnike.

 12. Duspara je prije rata vozio Yugo. Limarija jozić mu pokrpa truli lim i sada limarija Jozić dobije uvaženu nagradu Grada. Živi cirkus!

  1. Moram biti iskren i konstatirati da su i gradske nagrade i priznanja zasrane od strane privatnih interesa. Kome one još nešto znače takve sramotne odluke.

   Sad očekujemo da da lokalna sedma sila obavi intervjue s dobitnicima, pa da se siti nasmijemo.

 13. Dok na mjestima gradskih vijećnika ne budu sjedili normalni, pametni, obrazovani ljudi a ne ovi fikusi i roboti neće biti normalnih odluka.
  Šerif je dao svoj doprinos gradu, da li je namirio svoju kasu ili nije to će netko utvrditi kad-tad. Šerif treba u penziju i palicu preuzeti netko normalniji. Nova krv u sustav.
  Ali taj film…ne bude dugo igrao.

 14. Pa izgleda da brodskom puku odgovara ovaj Šerif. Do kada, vidjet če se….valjda dok protjera sve sto ima svoju glavu i sa njome misli, a takvih još puno nema.
  Afera za aferom – Lidl, gradska blagajna, afera sa zaģađenom vodom lani, nepotizam kod zaposljavanje, uhlkenljavanje sina, dok otpušta po Gradskoj upravi, , bazeni, i ko ce ga viš znati i nikom pa ništa. …..
  Pa sto se onda čuditi tko ga se predlaže za gradske ppvelje i nagrade – Limarija Jozic je sigurno jako zadužila Grad…..

Odgovori