Marta Luc Polanc: Želim državu koja se skrbi o osobama s invaliditetom

Marta Luc Polanc

Marta Luc Polanc, prva slijeva.

Umjesto Tihomira Jakovine na listi Narodne koalicije je Marta Luc-Polanc. Moram priznati, iako teško priznajem, napokon jedna nova i pozitivna osoba na političkoj sceni. Osobno sam je upoznao davno. Nije se nimalo promijenila u svakom smislu, a  ima jednu rijetku karakteristiku za današnje političare: samozatajna je, sposobna i pozitiva u svakom smislu te riječi. Osim toga gospođa sluša rock, što joj je veliki plus. Ovo je razgovor s njom.

Ukratko se predstavite

Zovem se Marta Luc-Polanc. Po struci sam diplomirani pravnik. Živim u Slavonskom Brodu. Udana sam i majka sam dvoje djece. Živim jednim prosječnim životom hrvatskog građanina, a to podrazumijeva da prijepodne radim, a poslijepodne provodim kod kuće s obitelji ili u šetnji gradom i druženju sa prijateljima.

Što opisuje Vaš karakter?

Doživljavam se kao pozitivnu i društvenu osobu.

Životni moto?

U životu treba nastupati hrabro i pozitivno, biti uporan i ne odustajati od svojih ciljeva.

Koja je za vas pozitivna povijesna ličnost?

Ivica Račan.

Negativna povijesna ličnost?

Ante Pavelić.

Hrvatska kakvu želite?

Ja želim Hrvatsku kao razvijenu i bogatu zemlju, u kojoj svaki njen građanin voli živjeti jer ima jednake šanse i može si osigurati  egzistenciju u skladu sa svojim obrazovanjem, vještinama, sposobnostima i interesima. Želim odgovornu državu koja će  osigurati umirovljenicima dostojanstvenu starost, državu koja će se skrbiti o socijalno ugroženim građanima, državu koja će pomagati građane koji su upali u financijske probleme zbog gubitka posla i državu koja se skrbi o osobama s invaliditetom na način da im osigura potpunu socijalnu integraciju u društvo. Naravno da moja Hrvatska mora biti tolerantna država u kojoj  se štite ljudska prava, prava nacionalnih manjina, država u kojoj se oštro kažnjava i osuđuje svako nasilje i mržnja i u kojoj se ponosimo antifašističkim temeljima naše države i vrijednostima  koje su obranjene u Domovinskom ratu.

Što volite?

Gledati televiziju.

Mrzite?

Patetiku.

Koji su vaši omiljeni pisci?

Ante Tomić.

Koja jela volite?

Sve iz mamin kuhinj.

Koju glazbu slušate?

Rock.

Molim vas da objasnite, koje su teme i područja kojima ćete se baviti u Saboru?

Ja do sada u svom političkom djelovanju imam iskustva jedino u lokalnoj politici. Dakle, to su teme koje su vezane za ustrojstvo, djelokrug, rad i financiranje jednica lokalne i regionalne samouprave. Međutim, ipak mislim da je preuranjeno raspravljati o mome radu u Saboru. Izbori nam tek slijede i iako sam pozicionirana na visoko treće mjesto na listi za Hrvatski Sabor, sačekajmo da vidimo izborne rezultate, pa ćemo o svemu moći  konkretnije govoriti. Moja trenutna obaveza je predstaviti biračima program Narodne koalicije, čiji sam kandidat.

Kako pravosuđe unaprijediti?

Sve dosadašnje vlade pokušavale su unaprijediti pravosuđe i u tome nisu bile naročito uspješne. Bivša vlada Zorana Milanovića tu je napravila velike iskorake. Konkretnim mjerama u pravosuđu je broj neriješenih predmeta smanjen za 30%, trajanje sudskog postupka skraćeno je za 77 dana i tako se približilo prosjeku zemalja Europske unije. Razvojem instituta izvansudske ovrhe ubrzani su postupci ovrhe i rasterećeni sudovi. Proveden je teritorijalni i organizacijski preustroj mreže sudova. Sudstvo je informatizirano i građani mogu u svakom trenutku putem sustava e-građani imati uvid u stanje svojih sudskih predmeta. Narodna koalicija u svom programu navodi daljnje konkretne mjere, koje planira poduzeti, a sve u cilju unaprijeđenja pravosuđa. Te mjere idu u smjeru daljnjeg skraćenja trajanja sudskih postupaka, davanja većih procesnih ovlaštenja sucima, veća procesna disciplina stranaka radi spriječavanja zloupotrebe procesnih ovlaštenja u cilju odugovlačenja postupka, osiguranje stručnih i kvalitetnih vještačenja i drugo.

Da li su u proračunu predviđena dovoljna sredstva za OSI (Osobna invalidnina 1250,00)

Iskreno, ne znam da li su ta sredstva trenutno osigurana. Međutim, znam da je u mandatu bivše vlade Zorana Milanovića jako puno reda napravljeno u sustavu socijalne skrbi. Sve to u cilju racionalizacije troškova, a radi osiguravanja više sredstava za korisnike različitih oblika socijalnih naknada. Program Narodne koalicije nastavlja se na rad te vlade i ujedno ispravlja nepravde bivše „eksperimentalne“ vlade, koja je smanjila sredstva za rad udruga osoba s invaliditetom i zaustavila sve reforme. Slijedom toga, nakon izbora vlada koju će sastaviti Narodna koalicija biti će odgovorna prema osobama sa invaliditetom i osigurati im sva sredstva, koja im pripadaju

Koja je vaša poruka biračima?

Pozivam  birače da izađu na izbore 11. rujna i da glasaju za Narodnu koaliciju. U posljednih šest mjeseci svjedoci smo lošeg rada „eksperimentalne“ vlade koju su činili HDZ i MOST. Ta vlada je opozvana i raspisani su prijevremeni izbori. Građani sada trebaju stabilnost i sigurnost. To im može osigurati jedino Narodna koalicija. Narodna koalicija je jamstvo stabilnosti, snažnog gospodarskog  rasta, zaštite prava svih građana, prava na jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i prava na kvalitetno obrazovanje.

 

96 comments

Skip to comment form

  • Lara on 13.08.2016 at 07:59

  Sve u svemu dobro predstavljanje sebe kao osobe i Narodne koalicije. Stječe se dojam da se zaista radi o pozitivnoj osobi. Vanja je nekim pitanjima približio Martu i kao privatnu osobu. Bude li izabrana u Sabor pošteno će zastupati svoje izborno tijelo.

  • Maki on 13.08.2016 at 08:22

  Dobra mi je fotka. Zajednički MILF portret plus Zoko the boy.

  Marta puno sreće, jer pameti imate!

 1. Pametno. Razgovarala je s Krnićem koji je invalid, pa je istaknut njen stav prema invalidima. Da je novinar bio branitelj (to je malo teško, jer oni uglavnom ne rade), Marta Luc Polanc bi rekla da želi državu koja se skrbi o dostojanstvu branitelja.

 2. Ova umjetnička fotka bi se mogla nazvati “Kod Oroza”.

  Uvjeren sam da će gđa Marta proći i da će kvalificirano zastupati prije svih svoj Brod.

  • on 13.08.2016 at 12:37

  Pošteni odgovori. Brani i veliča svoje, a ne pljuje po protivnicima. Svima je jasno što govori kad ističe Milanovićeve zasluge. Uravnotežena žena.

 3. Ovo je bio okidač za prestanak daljnjeg čitanja teksta:

  Koja je za vas pozitivna povijesna ličnost?

  Ivica Račan.

  Negativna povijesna ličnost?

  Ante Pavelić.

   • on 13.08.2016 at 12:54

   Pa napiši umjesto nje, recimo ovo (kao okidač za nastavak daljnjeg čitanja):

   Pozitivne povijesne ličnosti: Max Luburić, Bandera, Draža, Pavelić, Quisling, Hitler, Benito, Franco

   Negativne povijesne ličnosti: Lenjin, Churchill, Tito, Mao, Đilas, Patton, Žukov, Montgomery

   1. Ako bih pisao umjesto tebe onda bih stavio:

    – pozitivne Zloba
    – negativne Vlado Gotovac

     • on 13.08.2016 at 12:58

     Ma može! Samo neka se okida nastvak čitanja!

     1. Evo ti još jedna:
      https://www.youtube.com/watch?v=hAt1b21S97k

   2. Što se negativnih tiče, potrefio si moj ukus. Za sve koje si nabrojao postoji jako opravdanje da se nađu na toj listi.

    Kako si inače pun crnjaka (da ne kažem nečega drugoga) lista pozitivaca ti i nije neka, kao da si slučajnim odabirom podijelio listu negativaca svakog normalnog čovjeka.

    Fascinantno je da ne vidiš kako su sprdao se ti ili ne svi s obje liste u stvari za normalne ljude teški negativci.

 4. Drugarica je po izričaju pravi, nepatvoreni birokrat.

  Uz to priča bajke za veliku djecu u koje ni sama ne vjeruje.

  Na kraju ipak prolazna ocjena jer vas zabludjele pokušava obrazovati:

  ” … u kojoj se ponosimo antifašističkim temeljima naše države i vrijednostima koje su obranjene u Domovinskom ratu …”

  Dakle, Staki, prvo se moraš osloboditi fašizma (nemoj da te zavara što su neki fašisti negdje rehabilirani), a onda prioni na vrijednostoi obranjene u DR-u 🙂

  • on 13.08.2016 at 13:13

  Spodobu kojoj je omiljeni pisac Ante Tomić, otpisujem po svim osnovama: političkoj, moralnoj, intelektualnoj i opće ljudskoj.

  1. Ženu koja čita Antu Tomića možeš nazvati ženom bez ukusa, da nije načitana, da zanemaruje vrhunce svjetske literarture itd. Ali, iz anonimne busije nazvati je spodobom govori o tvom prostaštvu.

    • on 13.08.2016 at 17:11

    Gospođa nije rekla da samo čita Antu Tomića, nego da joj je to omiljeni pisac.
    To nijje pitanje ukusa, nego je to već dijagnoza.
    Za sve obožavatelje Ante Tomića.
    Pritom se zna tko je tu prostak.
    Obožavatelji i Ante.
    Prezime mu znate.

    1. Veličate ubojice a pljujete po piscima…busate se u hrvatska prsa a radite u njemačkoj…kažete da ste kršćani a želite osvetu…mrzite a htjeli bi biti voljeni. Citirat ću Boru Đorđevića srbina…koji je u pjesmi Ravnodušan prema plaču, rekao “oko mene su u stvari, licemjeri i govnari” isto je i kod nas Lamza….isti ste… jel razumiješ…otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim….some

      • on 13.08.2016 at 20:13

      Na čemu si, krme?

      1. hahaha….jebiga izvini, ja budala mislio da ćeš shvatit

     1. Neka čita gospođa koga hoce 🙂

 5. Broj političara i političarki trebao bi se strogo ograničiti i to bi bila najveća dobit i ušteda u proračunu s kojom bi se onda moglo pomoći potrebitima.
  Političari, jeste li razmišljali o tome da vas ima previše, da svašta obećajete, muljate i lažete i da se to zove predizborna kampanja. Ne vjeruj Danajcima kad darove nose, čeka te još veće osiromašenje.
  Njihovi su svjetonazori lijevi ili desni, ali njihova je namjera ista, profitirati na prodavanju magle i laži.
  Skužili su ih ljudi, zato iseljavaju.

  1. Blagoje, pa ti niti ne pokušavaš sakriti svoje antidemokratske, diktatorske, komesarske navade. Svašta bi ti određivao svima kao da je 1945.

   1. Što je tu netočno?

    “Ima li boljeg posla u Bijednoj Našoj od politikantstva raspoređenog u 147 stranaka, više od 200 sindikata, 1 276 braniteljskih udruga, cijeloj piramidi “Crkve u Hrvata”…!? Zasad nema.”

    “Prema grubim procjenama, političko-kriminalna je ne-savjest iznijela iz Bijedne Naše, zamračila građanima u prošlih 25 godina oko 300 milijardi eura. Ni lipe nije vraćeno u državni proračun, a pljačka ne prestaje”

    “Nema šanse primiriti stampedo na politiku, bijedno uvlačenje posjednicima bilo kakve moći, laktašenje i podmetanje nogu konkurentima u bjesomučnoj utrci prema političkoj kuni. Po procjeni Maruške Vizek iz Ekonomskog instituta, svaka vlada u svom mandatu uhljebi na državnim jaslama oko 20 000 svojih najupornijih iz tog stampeda. Građani plaćaju račun, a da najčešće ni ne znaju zašto. Politika je u RH najpoželjnija profesija za koju ne treba ni mnogo škole, najunosniji posao i najbolja podloga za udobnu starost. Glupo je onda pitati zašto političke stranke zaziru od novog teritorijalnog ustroja RH i ne žele ozbiljnu reformu armije od 250.000 javnih i državnih činovnika.

    Štete nastale njihovim lošim i zakašnjelim odlukama navodno su oko 300 milijardi kuna, po izračunu koji je ekonomist Željko Lovrinčević objelodanio Jutarnjem listu. To je ravno visini javnog duga RH, blizu 90 posto BDP-a. I nikom ništa: 60 posto građana ne želi izborno reći “dosta!” Stranačke HDZ-SDP vojske odrade svoje i skupe se političke bakanalije nastavljaju!”

    http://h-alter.org/vijesti/politicki-stetocine

    1. Kandidirao se Đelo Hadžiselimović – kandidiraj se i ti. Odmah će se situacija drastično popraviti.

   2. Ima li išta odurnije od pristajanja uz mafiju i biti vojnik mafije, kako sebe naziva “stranački vojnik” Šuker? Nakaradna “stranačka poslušnost” u kojoj bespogovorno služiš debila da bi ti on uvalio sina ili kćer ili tebe na neko činovničko uhljebničko parazitsko i nepotrebno radno mjesto k’o ova dva direktora u Brod plinu i ostala vojska činovnika koja se zaposlila preko mafije, a ne služi ama baš ničem?
    Neki ljudi s dobrim namjerama kad se uvale u taj hrvatski kal ili postanu isti kao mafija, ili izađu iz politike. Primjer je Orah i Holy. Čačkala je po zaštiti okoliša pa joj je mafija zaprijetila “crnim mrakom”. Hrvatska politika je kal, i tko u nju uđe ne može ostati čist, čitaj gornji članak što je hrvatska politika i političari. Kal i mafija. “Vi koji ulazite, ostavite se svake nade.” Pa pogledaj te vodeće likove na političkoj sceni, mediokritet do mediokriteta s neograničenom moći, ima li što gore po građane?
    Intelektualci i pametni ljudi pred mafijom reteriraju. Bolesni Bandić, stara spletkarošica prenašminkana Kolinda, narcisoidni agresivni Milanović, šovinistica koja bi mela “svoje” dvorište, a u europskom je mali pig zibner, namjerno pig a ne pik, cijela HDZ stranka optužena za kriminal i pljačku, lopov Jakovina, Pusićka koja krade građane isplaćivanjem nepostojećih honorara svojoj tajnici, sve sama lopovija.
    Svaka čast entuzijastima, ali u “partije/u” se ulazi kao i nekad u KPJ, mentalitet je ostao isti, bez partijske knjižice nemreš postati direktor, niti se zaposliti.
    I gađenje ljudi prema njima je isto ostalo isto.

    1. “Ima li išta odurnije od pristajanja uz mafiju i biti vojnik mafije, kako sebe naziva “stranački vojnik” Šuker? Nakaradna “stranačka poslušnost” u kojoj bespogovorno služiš debila da bi ti on uvalio sina ili kćer ili tebe na neko činovničko uhljebničko parazitsko i nepotrebno radno mjesto”

     Istina, nešto odurno. Zamisli, neki ljudi su to radili 50 godina, a dosta ih je to nastavilo činiti do dan danas.
     Doista nevjerojatno.

 6. Gospođo Marta, puna podrška vašim stavovima, već na prvi pogled djelujete prirodno, neizvještačeno i simpatično. Gledajući žene u politici, to su same “Magdalene” ( “Magdalenin sindrom” – neposlušna, lijena žena ugode i užitaka, pretjerane brige za sebe, navodi Glas Koncila), a nama trebaju vrijedne Marte, za koje opet Glas Koncila kaže da se kod Marti radi o aktivističkoj ženi bez poslušnosti i bez smiraja, ženi koja ima “Martin sindrom” i ne prihvaća svoju “drgotnost”. http://www.index.hr/vijesti/clanak/glas-koncila-neposlusna-zena-je-ona-koja-trazi-jednakosti/912366.aspx
  Naprijed gospođo Marta, u aktivizam protiv ovakvih “prvotnih” gluposti, koje sipaju iz svilenih rukava i prenapunjenih želudaca. Glupost, lijenost i pohlepa, zaista, nemaju spola.

 7. Okrenimo se biti. Kandidatkinja Luc Polanc višestruko nadmašuje suspektnog Jakovinu. Jakovina je, istaknimo, mali Kalmeta. Nadmašuje ga po poštenju, iskrenosti, simpatičnosti, realnosti, entuzijazmu. Ona je pogodak ne samo za Narodnu koaliciju, već i za cijelu izbornu jedinicu. No, pričekajmo izbore, pričekajmo rezultate, napose, pričekajmo njene rasprave. Neka ne dopusti sebi zanemarivanje Slavonije, ma koliko bio jak stranački zov.
  Vanja, očekujemo da pred Božić i Novu godinu napraviš novi intervju za sbperiskop s Martom Luc Polanc.

  1. Ti znaš da je poštena? Što si ti, njen tjelohranitelj, asistent, vjerni pratitelj, kućni ljubimac?

    • on 13.08.2016 at 19:55

    Pa 90 posto Hrvata je poštenije od Jakovine. Ta poštenjačina je morala odstupiti s liste koja donosi 4 godine privilegija i beriva. Stoga je čovjek bezbrižno dao ocjenu o Martinom poštenju.

    Iskreno, nije lože danas biti kućni ljubimac. Bolje nego radnik!

    1. Ne tvrdim da je žena nepoštena jer ju ne poznam, a za sada nisu izneseni nikakavi relevantni podaci o eventualnom nepoštenju, ali pitam se kako netko apriori može tvrditi za nekog političara, do jučer anonimnog kako je nepošten.

     Ah, sada reteriraš i relativiziraš i kažeš da je poštenija od Jakovine. Baš si našao orjentir, mada Jakovina nije nikakav eksces u SDP-u.

  2. Ivane nadam se da hoču

  • reta on 14.08.2016 at 17:14

  Zanimljivo je iščitati intervju koji u stvari ne govori ništa, puno praznih i ispraznih rečenica koje boljem poznavatelju što političkih, što komunikacijskih prilika i sposobnosti govori da se radi o velikoj prosječnosti i osrednjosti, ali o gospođi koja ga je dala govori puno. Gospođa kaže kako ima iskustva s lokalnom politikom, a to je ustvari netočno jer nikada nije bila niti u jednom tijelu izvšne ili zakonodavne vlasti te apsolutno nema nikakvoga iskustva (jedino ako se u iskustvo ubrajaju sdpova lamentiranja na gradskom i županijskom odboru?). Kao diplomirana pravnica morala bi znati te pojmove i njihovu javnu uporabu, također bi morala, barem na početku svoje političke karijere, govoriti istinu. Ovaj intervju pokazuje da je gospođa slabo načitana, da ne kažem nešto drugo…. Nadalje gospođu je zaposlio upravo gospodin na čije je mjesto došla te koji je uvjetovao njezino postavljanje (kao da je sdp privatni obrt velikoga gazde pa se legalno i legitimno izabrana tijela i njezini predsjednici ne pitaju za ništa). Nadalje, gospođa je u samu stranku unijela jako puno negativnosti i nemira te već načete međuljudske odnose dovela do kraja (naravno kako bi se što bolje umilila velikome šefu, valjda se i to ubraja u onaj dio intervjua u kojemu ju novinar opisuje kao pozitivnu osobu!!!). Možda bi bilo zanimljivije da ju je novinar upitao kako joj je propala privatna pravna praksa u odvjetničkome uredu, zašto je promijenila toliko poslova (kvalitetni ljudi se zadrže i grade karijeru, posebice ako se radi o odvjetnicima), možda bi bilo zanimljivo i čuti što je javno govorila po ulasku u sdp (prelasku iz hss-a), trebalo ju je upitati koliko je dugo i u kojem vremenu bila nezaposlena te kada se i pod kakvim okolnostima i na kojemu mjestu zaposlila, možda bi čitatelje više zanimalo što je to ona ikada u svome životu napravila vrijedno pažnje itd., itd. Sramotno, sramotno, sramotno.

  1. reta, reta… zbog takvih komentara, a po svemu sudeći i podrivačkog djelovanja na terenu, takve kao ti nazivaju esdepenjarama. Sramotan, sramotan, sramotan komentar. Napisan je od strane nekoga tko je isfrustriran, to je očito.

   A koji su to SDP-ovi veliki igrači na nivou lokalne politke, za razliku od Marte Luc? Što su oni to učinili za stranku i za Brod, osim što su pozapošljavali sebe i svoje bližnje? Propalo joj je odvjetništvo, kažeš. Pa nije jedina. Što je napravila u životu? Isto kao većina esdepeovskog kadra- ništa.

   Gospodin koji je otišao s liste predložio je nju. To je logično. Eto, koliko se drži do vrha stranke u Brodu, do Lujića, Valente i ostalih.

  • reta on 14.08.2016 at 18:55

  O kad te predlažu ljudi s reputacijom i optužnicama velikoga šefa, to i ne bi trebala biti pozitivna stvar, nego sramotna i negativna što će se na kraju itekako vidjeti. A što se tiče brodskih esdepeovaca, ima tu ljudi koji su itekako uspješni u svojim strukama i koji su su se sami izgradili i stvorili uspješne karijere (nije im politika tražila kruha kao dotičnoj gospođi), od koga da krenemo od Mije Kladarića-uspješnoga odvjetnika (ima i uspješnih odvjetnika za razliku od ovih neuspješnih), pa redoviti profesor doktor znanosti Roberto Lujić, raditi na Fakultetu i postići tako visoku, najvišu titulu mogu samo oni koji se dokažu u znanstvenim krugovima, a Roberto to svakako je, pa profesor Knežević, profesor matematike i informatike u gimnaziji, pa profesorica Pačić, profesorica pravnih predmeta, o izvanrednoj profesorici doktorici znanosti Emini Berbić Kolar ne treba ni pisati, žena je općepoznata od Turske do Velike Britanije, odrekla se svega da bi uspjela u svojoj struci i da bi promovirala hrvatski jezik i Hrvatsku, pa Slavica Nikšić, diplomirana defektologinja, žena s prevelikim iskustvom u radu sa socijalom i općenito ljudima u potrebi, pa Zoran Komesarović, magistar primarnoga obrazovanja, pa docent doktor znanosti Vjekoslav Galzina, izvrstan stručnjak, pa možemo tako redati Maria Vučinića, pa Mirosavljevića pa čovjeka koji je itekako odradio veliki posao za stranku i to dugi niz godina Boro Kovačević, profesor stručnih predmeta u Poljoprivrednoj školi…..Tako da Ivane Mariću ne pričaš ono što ne znaš, a trebao bi i znati da uljuđeni ljudi i uljuđene stranke poštuju instituciju predsjednika gradske organizacije, bez obzira kako se zvao jer ga izabraše ljudi jednoglasno.

  1. Na temelju čega je onda na listu došla Marta Luc Polanc? Nisu li se kandidati provjeravali u centrali? Ne samo ona u petoj izbornoj jedinici, nego inače? Zašto Milanović i ekipa misle da će upravo ona privuči birače, a ne, na primjer, Slavica Nikšić?

   1. Po statutu SDPa predsjednik stranke daje prijedloge lista Glavnom odboru na usvajanje. Iznenadno odustajanje jednog kandidata je uvjetovalo da se izabere drugi kojeg je opet predsjednik SDPa na izbor Otpisanog stavio bez ikakve konzultacije. Moramo vjerovati da je predsjednik SDP kao i obično nepogrešivo izabrao najkvalitetnije kadrove SDPa.

 8. Reta nabrojali ste titule, a ne kvalitete.

  • reta on 14.08.2016 at 19:41

  Kako je dospjela? Na čije inzistiranje? nije bilo vremena za dublju analizu drugih kandidata čega su već sada svi u centrali postali svjesni. Ali kao što narodna poslovica kaže: zaklela se zemlja raju da se tajne sve doznaju. A titule, pogotovo znanstvene, ne mogu se steći bez kvaliteta. Naravno, to bi znali da imate doticaj s tim svijetom, ali ga nemate. Slavica Nikšić je žena s jedno 30 godina u sdp-u i žalosno je da ju uopće uspoređujete s prebjegom iz druge stranke sa stažom od 4 godine. A o tome tko je koliko kvalitetan i sposoban govore životopisi i nagrade i titule i radovi i knjige i beskrajna pomoć mnogim ljudima…..Izabrana gospođa je sve, samo ne najbolja niti najsposobnija, ona je osrednja i ta će osrednjost vrlo brzo doći na vidjelo.Nema iskustva niti mudrosti, a to bi političarka morala imati. Da, i morala bi biti dama.

  1. Vrlo čudno. I nitko da od tih dičnih kandidata nije prosvjedovao, kao Milinović i Glasnović u HDZ-, na primjer? Kako su si čelnici stranke u županiji i Brodu dopustili da ih nitko iz centrale ne pita koga oni imaju za predložiti? Zar to nije svojevrsna ocjena rada rukovodstva SDP-a i statusa koji imaju? To što su očito i već više puta zanemareni kod rješavanja najvažnijih pitanja za stranku?

   Nabrojao si/nabrojala si toliko važnih imena? Koji je njihov politčki doprinos politici, razvoju i kulturi grada? Ne čuje ih se i ne vidi dok Duspara radi što god hoće? Da li su Lujić i Valenta ikada protestirali? Spomenuta Nikšićka? Zar se baš sa svime slažu. O ostalim imenima koje si istaknuo/istaknula u tom smislu ne vrijedi trošiti riječi. Kada su digli glas za radništvo? Protiv Dusparine koruptivnosti?

  2. Reta:”. A titule, pogotovo znanstvene, ne mogu se steći bez kvaliteta. Naravno, to bi znali da imate doticaj s tim svijetom, ali ga nemate. Slavica Nikšić je žena s jedno 30 godina u sdp-u i žalosno je da ju uopće uspoređujete s prebjegom iz druge stranke sa stažom od 4 godine….”
   Procitajte sta ste napisali. 1986 ispada da se Slavica Nikšić učlanila u SDP, dok ga nije ni bilo.
   Marta je dama i nije kao pojedini profesori koje ste naveli mijenjala stranke.Za Vas je ona kategorija iznad Roberta i Stribora, ona je gospođa za ovaj trulež od SB SDP-a.

  • reta on 14.08.2016 at 20:37

  E Ivane, Ivane. Nikšićka nije Nikšićka nego je gospođa Nikšić,za početak. O tome kolikima je pomogla svjedoče brojni zapisi i dokazi. O Lujiću-ako se netko borio za radništvo,onda je to on.Ako je netko pomagao ljudima i rješavao svakovrsne probleme, opet je to on.A o sporazumu s gradonačelnikom, morat ćeš upitati Martinoga šefa jer ga on dogovaraše i utanačivaše, i ne samo on, dolazili i neki iz centrale kako bi umirivali ljude da pristanu na sporazum pa kad si u koaliciji s gradonačelnikom i to potpisanom sporazumu, onda se tako ponašaš jer te obvezuje ugovor (možda da ti Marta objasni pravnu utemeljenost potpisanoga sporazuma). A o drugima, pa evo koliko znam profesorica Berbić Kolar odradila Kurikularnu reformu, odradila prosvjede, napisala veliki broj radova o Slavonskome Brodu, o brodskim govorima, tradiciji, o broju projekata i kulturnih događanja koje je organizirala u ovom gradu, čak je i od hdz-ovog župana dobila godišnju nagradu za promicanje kulturnih vrijednosti brodskoga Posavlja…ma šta se uopće trudim objašnjavati, to znaju svi Brođani i Brođanke koliko je ta žena napravila na promociji svoga grada i Slavonije, pa onda Vjekoslav Galzina, doktor je autor isto velikog broja radova koji se bave upravo Brodom, brodskom industrijom i da prijavio je projekt preko 2 milijuna eura vrijednosti koji bi itekako trebao donijeti rast i razvoj brodskih institucija, i to baš kulturnih, pa Goran Knežević koji odrađuje svu informatičku podršku, održava stranicu stranke, i koji nosi sve izbore, ali doslovno, pa Stribor, što god mislili o njemu, on je operativac nad operativcima, što će se vidjeti kad ga na ovim izborima ne bude kako će sve štekati jer čovjek sve odrađuje godinama, pa Mijo Kladarić, tko radi pravni dio, tko radi izbore nego on i to godinama.Boro Kovačević, dobri duh sdp-a, podržava i potiće apsolutno sve aktivnosti, radi na promidžbi , na boljem položaju sdp-a, pa Mario Vučinić, pa Jakobović Miroslav….
  A sad ti meni reci jednu jedinu stvar koju je gospođa Marta odradila za ovaj grad, ovu zajednicu, samo jednu! Nema je, prijatelju moj, nema.Ne govori o vrijednim i dobrim ljudima loše jer time samo pokazuješ svoju veličinu. A možda ne bi bilo loše niti da pročitaš pjesmu Gospodskom Kastoru, mnoge ćeš odgovore tamo dobiti.Uživaj u čitanju!

  1. Ne mogu vjerovati da mi na forumu, gdje važe pravila brzine i skraćivanja misli, držiš predavanje o etikeciji. Fokusiraj se na bit. A bit je da je raspravljamo o fait accompliju, da raspravljamo post festum. Što je tu je. Neka sve to bude škola svim tim tvojim zaslužnim esdepeovcima kako bi ubuduće poradili na svom ugledu u smislu uvažavanja vlastitih kadrovskih prijedloga. Svi oni su nitko i ništa spram prosječnog Pegle i mućkaroša Jakovine. Dakle, kad to shvatite, onda ćete biti spremni za mijenjanje u pravcu samopoštovanja. Do tada podržite Martu Luc Polanc. Budite pristojni i moralni ljudi.

  • reta on 14.08.2016 at 22:08

  Carapo

  1. ???

 9. Da nije smiješno bilo bi tragično jer Otpisani političar nastoji da iskoristi “mladu” pravnicu kako bi i dalje imao utjecaj među svojim sljedbenicima koji postaju svjesni da Otpisani više neće biti nikada ministar. Žalosno je da je prekrižena plejada kvalitetnihi dokazanih žena iz SDPa koje su godinama kroz različiti rad i u stranci i izvan nje pokazale i dokazale da bi mogle biti i u Saboru. Dana je prilika jednoj “mladoj” (1977.god) pravnici koja nije ni svjesna da ima problem. Po novim pravilima unutar porezne uprave neće moći biti i amo i tamo odnosno neće moći zadržati svoj radni status unutar Porezne uprave ako dobije priliku da postane saborski zastupnik jer nema više ni čuvanja radnog mjesta . Žalosno je da dotična do sada nije sazvala niti jednu presicu za medije niti se ikada pojavila pred kamerama uživo. Tragikomično je da u toj grupaciji “mladih” SDPovih žena postoje predsjednice i gradskog i županijskog Foruma žena koje nisu imale priliku da dobiju šansu iako su dale neusporedivo više za svoj SDP. Nije toliki problem da i grad Brod i SDP SL.Broda dobije svoju novu saborsku zastupnicu – problem je da je Nova Kapela (čestitam) i HSS (cijela obitelj “mlade pravnice ” je u HSS) dobila priliku imati novu zastupnicu u Hrvatskom Saboru zbog samovolje Otpisanog.

  1. I tebi, kao i osobi pod nickom reta, treba reći da ste u organizaciji SDP-a Brodsko-posavske županije pokazali neviđeni kukavičluk. U redu, kasno je, izbori su pred vama, treba zbiti redove, ali, koliko znam, niste centrali poslali interni protestni dopis u kojem bi sve ovo rekli, i ZAKLJUČILI, da su nedopustive Jakovinine manipulacije, a što može utjecati na rezultate izbora. Stvari prolaze pored vas. Ne pokazujete inicijativnos ni prema gore, ni horizontalno. Kako ste samo dopustili da ne budetw konzultirani?

   1. Očito si slabo informiran jer ako je Jakovina i manipulirao nešto onda je to radio na razinama na koje gradska organizacija nema ni uvid (ministarska i županijski SDP). Uostalom i sam sporazum sa udrugom “Pravaš” je pod prijetnjom raspuštanja gradskog SDPa proveo Jakovina. Naravno treba imati u vidu i da je Dragovan bio više nego upoznat sa svime i odobrio sve to. Ujedno treba istaknuti činjenicu da su određene članice SDPa kućni prijatelji s određenim članovima SDPa (što nije zabranjeno). no interesantna je činjenica da čak i članice Foruma žena nisu presetne sa izborom Marte no ne smiju pisnuti jer su neke i zaposlene preko iste osobe (Hrvatske vode ) dok se neke još (uzaludno) nadaju poslu.

    1. Pa o tome ti govorim! Jakovina potpisuje sporazum s udrugom “Pravaš”- a gradski SDP šuti. Kukavičluk. Nemate uvid u listu kandidata za Sabor? U redu. Ali, ni poslije niste reagirali s dopisom Milanoviću o tome da se radi o promašaju i da se radi o zaobilaženju ljudi na terenu. Kukakvičluk. Znate za Dragovanovu kadrovsku igru i šutite. Kukakvićluk. Članice Foruma žena šute kao zalivene iz interesnih razloga i iz straha. Kukavičluk.

  • reta on 15.08.2016 at 08:12

  Carapo, kad kažem “jedno trideset” mislim otprilike i izražavam se metaforično (to ipak treba shvatiti, izgleda da kod tebe postoji samo doslovno iščitavaje teksta)
  Ivane, kao prvo još uvijek nisam dobila odgovor što je gospođa ikada napravila za ovu zajednicu, drugo, potvrdio si moje navode da je intervju prepun netočnih, da nekažem neistinitih formulacija. A što se tiče, nas poštenih i moralnih esdepeovaca koji smo u stranci godinama i koji smo u stranci radi ideala, a ne radi posla, Sabora i saborske plaće, mi ćemo podržati osobu koja je vrijedna biti podržana, a to nikako nije poltrončić velikoga šefa iz sjene. SDP je više od primitivnih i priprosto-jeftinih igara ovo dvoje. Vrijeme će sve pokazati i dokazati, sdp je bio prije nje, bit će i poslije. Slijede lokalni unutarstranački izbori pa ćemo vidjeti što misle ljudi i koga će izabrati na čelna mjesta. A što se tiče nabrojenih istaknutih esdepeovaca, pa moram te duboko razočarati i reći ti da većina od tih ljudi ne mora i ne trči za saborskom plaćom i privilegijama jer toliku plaću ima većina od nabrojenih, a stekli su je onim što ti ne razumiješ, a to je ZNANJE, STRUČNOST, MORALNOST, UPORNOST I DOSLJEDNOST.
  i da, još jedna sitnica, kad spominješ centralu, Dragovan se javno ogradio (pogledaj ebrod portal) da nije sudjelovao u tome.

 10. Ogradio se Dragovan? Oprao se! I tebi ću reći, pokazali ste kukavičluk što niste izrazili službeno nezadovoljstvo kandidatkinjom.

  Ma možete vi imati 100 unutarstranačkih izbora, uvijek će vam se ovo događati, da kukate post festum.

  Ona većina za koju kažeš da ima znanje, upornost… vidim da to pokazuje parirajući Duspari gdje god stigne.

  • reta on 15.08.2016 at 08:36

  Da je bilo vremena za reakciju, reagiralo bi se. Glavni odbor nije usvojio takvu listu.I tu bi se moglo povući pravno pitanje o vjerodostojnosti te liste. Saznali smo kao i većina ostalih građana RH iz medija. Toliko o transparentnosti i poštenju. A što se tiče suradnje s gradonačelnikom, opet te pozivam da pogledaš javno dostupan sporazum o koaliciji na gradskoj razini kojega je sastavio i amenovao veliki i Zagreb. Kad si u koaliciji, onda si u koaliciji dok je sporazum valjan i pravomoćan, u protivnom snosiš pravne posljedice. Žalosno je što prozivaš gradonačelnika čiji se rad itekako vidi u ovome gradu. Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali moraš poštovati napredak koji je vidljiv na svakome koraku. To znači biti velik, poštovati drugoga koji je zaslužio to poštovanje bez obzira tko je, kako se zove, kojoj stranci pripada…

  • reta on 15.08.2016 at 09:07

  Ivane, moram ti reći da se varaš ako ne misliš da je gradska organizacija reagirala prema gore. I te kako je reagirala, a tek kako će reagirati…čut će se i vidjeti. Sramotno je da budeš tako visoko na listi, a nemaš podršku svoje baze, pa čak ni onih koje ti se predstavljaju kao prijateljice. Što to govori o osobi? Prosvijetli me, molim te.
  I dalje naglašavam da kad osoba ne može uspjeti u svojoj struci i ne može si osigurati egzistenciju svojom pameću i svojim radom, što trebamo svi drugi očekivati. Ne vlada ni svojim područjem, a kako će vladati svom širinom koja se u Saboru traži? Vjerujem samo ljudima koji su uspjeli u svome poslu, u svome području i otišli visoko. Kako reće jedan naš političar: Ako su znali za sebe stvoritikapital, znat će i za nas. Ona ne ide tamo zbog naše zajednice, nego ide zbog sebe i tu je kraj priče. Veliki joj se odužio za višegodišnje dodvoravanje i izvještavanje o Lujiću i Striboru. Jel trebaš još koji detalj? Ako trebaš, 99 posto stranke će ti ih dati.

  1. Nemam razloga ne vjerovati tvojim tvrdnjama. O tvojoj motivaciji ne mogu, jer ne znam tko si.
   Ispada da je Jakovina namjerno, svjesno i podlo predložio osobu koja nema povjerenje svoje organizacije (jer je nekvalitetna osoba i prosječna radnica). Znači tvrdiš da je on indirektno zafrknuo Milanovića? Prvi put je to učinio svojim aferama. Ili tvrdiš da je napravljeno sve u dogovoru sa Zokijem, koji se u biti nije odrekao Jakovine?

  • reta on 15.08.2016 at 09:45

  Ivane, ne znam ti sa sigurnošću odgovoriti na tvoja pitanja, ali na temelju razgovora s ljudima odozgo čini se da je bilo ovako: Zoran nije imao vremena, pritiskali su ga mediji s Jakovininim aferama, morao je razriješiti taj problem, a paralelno odrađivati niz aktivnosti na razini države. Jakovina se “posuo pepelom” i svesrdno založio za svoju pobočnicu koju je nahvalio nepostojećim aktivnostima. Ne zna Zoran puno o njoj, nije ona bila ni u 3. planu da bude na listi. Nije članica ni jednog nacionalnog stranačkog tijela. Zoran je htio navodno drugu osobu, na koju svakako računa. Jakovina se ovako osigurao da ne ispadne do kraja iz igre nego da ga njegova poslušnica i dalje izvještava i utrpava u štošta. A Dragovan se nije oprao, zasigurno znam da nije bila njegova sugestija niti njegov prijedlog. Ma sve je to tako žalosno da se čovjek pita čemu sve to i kakav moraš biti čovjek da pljuneš u lice cijeloj organizaciji koja ti je spašavala dupe kad te Opačak gotovo pobijedio. Da nije bilo gradske organizacije i požrtvovnog rada svih, izgubio bi Jakovina mjesto županijskog predsjednika od Tome Opačka. Opet vrijedi ona narodna: pomozi sirotu na svoju sramotu.

   • on 15.08.2016 at 11:18

   Meni, zapravo, svima, Jakovina je jasan. Riječ je o beskrupuloznom liku o kome je pisao Denis Kuljiš. Meni nisu jasni Milanović i lokalni SDP-ovci. Ispada da je Milanović “žrtvovao” Jakovinu radi sebe i partije, a sačuvao duh njegoog lopovluka. Niste mi jasni vi jer niste poslali svoje mišljenje u partijske strukture, do samog vrha s obzirom da se, po vama radi, o lošem izboru. Operite ruke! Osim toga, srušite napokon Jakovinu!

 11. Marta nije bolja od Jakovine jer su isti. Ona je opasnija jer se njeno još ne zna.
  Njeno radno mjesto je je kupoprodajni ugovor između Jakovine i nje od Šumarije pa do Porezne. Jakovina ne radi za badava. Njen hobi je voćarstvo pa treba vidjeti poticaje od Jakovine prema njoj. Sve se svodi na novčani zatvore-
  ni krug i podjele plijena. Nema veze sa Sdp-om jer joj mater vodi žene Hss-a i
  odgajana je u sasvim drugom svjetonazorom. Niko u obitelji nije lijevo. Ušla sa
  mo da ostvari kupoprodajni ugovor za radno mjesto sa kriminalcem Jakovinom. Potpuno su isti i on ju je i postavio da pokuša nastaviti započeto.

   • on 15.08.2016 at 11:20

   Ti si protiv Jozefine, protiv si Marte. Možda si u pravu, možda ima boljih, ali javnost o tome ne zna ništa, a koliko znam, ne znaju ništa više ni članovi stranke.
   A kad govoriš o podijeli plijena SVISTE VI U TOME SUDJELOVALI. I sudjelujete, jer ste u dilu s Dusparom.

  1. Čuj ovoga, poticaji. Pa žena je napisala da joj je voćarstvo hobi, a ne da ima hektare plantaža. Osim toga, ajde provjeri u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi jel dobila kakve poticaje, pa nam javi. Svima će nam biti lakše, a ti ćeš biti pametniji.

   1. Neće ti javiti.

    A tko od lokalaca plješće odluci Milanovića da Marta bude zamjena Jakovini? Im ali ona svoje ljude?

    1. Ima. I zovu se tiha većina. To su ljudi koji nisu dopustili da ih Lujić i Valenta upregnu za komentiranje neprovjerenih i neistinitih informacija.

     1. Tiha većina? Masa je jača od jakih pojedinaca. Nadglasaju ih. Istina je nevažna. Rezultati tihe moći su odlučujući. Samo što tiha većina ne zna, a katkada i ne želi znati, da je izmanipulirana u bilo kom slučaju, iz sjene, ispod žita od lutkara, jer tiha većina su lutke na ruci ili koncu, svejedno. Zato mi se domokracija gadi.

      1. Slažem se s tobom. Još od antike je poznato da demokracija ima manu da na vlast dolaze mediokriteti, što su Lujić i Valenta dokazali bezbroj puta. Nadam se da će gospođa Marta dokazati suprotno, ali vrijeme će pokazati.

 12. Kad se sve zbroji Hss dobi drugo i treće mjesto na listi u našoj izbornoj jedinici.
  Baš su birači i simpatizeri Sdp-a oduševljeni i hrle da daju glas Marti i Vlaoviću.

 13. Sada samo čekamo 11.9. da se vide preferencijali jer je već krenula igra da se da podrška “mladoj” pravnici kako bi se pokazala njena “veličina”. Osobno sam uvjerena da će biti problema sa dobijanjem i četvrtog saborskog zastupnika u 5. jedinici za listu Narodne koalicije. Nažalost svih nas koji smo dugi niz godina gradili SDP u Slavonskom Brodu i s veseljem dočekali “svog” ministra sada ćemo sa tugom gledati kako ljudi neće niti izaći na izbore jer im ta ista ekipa nameće anonimuse. Pitajte za mišljenje Miju Kladarića koji je odustao (99%) od rada u pravnoj ekipi SDPa jer ipak imamo “mladu” pravnicu koja u svojim molbama za posao pod OSTALO piše da je član SDPa . Pitajte profesora Kovačevića kako se osjeća kada će mu sada “mlada” pravnica govoriti kako treba raditi i djelovati kao član SDPa.Pitajte Jozefinu kako se osjeća nakon niza akcionizama koje je inicirala i povela kao predsjednica županijskog foruma žena u kojima je “mlada” pravnica bila obični potrčko jer ne zna komunicirati ni s ljudima (ni kamerama). Pitajte gdina Vučinića kojeg nito ništa nije pitao iako je bio povjerenik Milanovićeve vlade za grad Slavonski Brod . Pitajte čitav niz članova i aktivnih i pasivnih pa ćete vidjeti mišljenje, naravno pitajte ih svakog ponaosob jer je već sada “mlada” pravnica krenula sa pokazivanjem snage i veličine buduće saborske zastupnice.

  • reta on 15.08.2016 at 12:31

  Gradska malena, mogli bi nastaviti niz zasluzenih pojedinaca recimo pitajte kako se osjeca Roberto, predsjednik GO, kako se osjeca Drago kojeg takodjer ovaj put ni ne pitase za misljenje o kandidatkinji, kako se osjeca Stribor kojeg izbacise iz svega, kako se osjeca Goran Knezevic kao potpredsjednik GO i clan izbornoga stozera itd., itd. Ostase lokice same, pa cak nisu ni u punom sastavu. Navodno ju pidupure Igor S., samo ne znam kako se ne sjeca da ga je upravo ona htjela maknuti s mjesta predsjednika “mjesne zajednice”, kad bolje promislim zena je zlocesta i zlobna od kada je dosla u stranku. Prvo se ulagivala Robertu i Striboru pa je presla na Jakovinu. I to ti je karakter. Pljuc.

  1. I ja kao i mnogi drugi samo (se) pitaju do kada ćete plakati, a ništa ne poduzimati? Što slijedi? Podržavate li još uvijek Jakovinine ambicije da bude gradonačelnik? Sami ste si krivi. Dok je Luc Polanc bila potrčko gledali ste je s visoka. Sada je pljucate. Zna li uopće Milanović za vaše nezadovljstvo?

   1. Sve Zoran zna no isto tako zna da je dobar dio brodskih SDPovaca bio za Komadinu stoga se tako i ponaša. Problem je što Zorana kraj Jakovine nije ni zanimalo ni prije što misle članovi gradskog SDPa. Tako je i danas stoga čekamo rezultate. Neka se upita kako to da po najnovijoj tihoj anketi na području grada Sl.Broda (koju provodi jedna stranka) SDP ima pad od prošlih izbora za 25%??!!?? Sve Zoran zna no znaju i članovi i građani stoga će biti interesantno ako Zoran ne formira vlast iza 11.9. A mlada pravnica će svakako uzeti svoju saborsku plaću i lagano se svima u SB nasmijati u lice – opravdano jer nije ona kriva .

  • reta on 15.08.2016 at 14:26

  E da, gradska malena, to je bit-doći do saborske plaće, a vas tko …., plaća u Poreznoj ne zadovoljava apetite. Bit će zanimljivo vidjeti njezine istupe u Saboru, znamo da nema razvijene komunikacijske vještine i da se teško ophodi s ljudima, često vrlo neprimjereno. Uz to, nema ni onu prirodnu lakoću i finoću, da ne kažem ljupkost i ženstvenost. Bit će zanimljivo vidjeti što će Zoran napraviti kad shvati koliko je bio obmanut, kako će se preslagati i slagati kockice. Treba uzeti kokice i sjesti u 1. red, bit će zanimljivo.

  1. Naučit će se Marta, ako prođe, komunikacijskim vještinama, a materijale ćete joj vi pripremati, najviše vi koji ste sada protiv nje. Nije Sveto pismo paradirati po Saboru.
   A Zoka će dati nalog da ju se obuči za kazališne predstave, da nauči dobro ulogu. Ima fakultet, ima dokaz da je barem prosječno pametna.

 14. Reta, simpatizirala sam SDP,ali Stribora, Roberta i tu ekipu nikako.Ekipa iz ex Piramide.Glasat ću za Martu( br. 4 kažeš?).Ta ekipa koju zagovaraš zaklinjala se u Milanovića, kao nove mlade snage.Maknuli su Račkog i Stribora zaposlili kao poslovođu vodomjera( uh ti principi).Roberto je postao rektor cega i koga?
  Sonja iz te ekipe puno se zalagala za naš grad.Da li je što rekla u Saboru?
  Koji su rezultati te ekipe: Roberto/ Valenta/ Knežević/ Kladarić/ Kolar etc, u političkom smislu. osim poraza na lokalnom nivou?

 15. Reta, ti isti Lujić i Valenta nad čijom sudbinom naričeš, su SDP u gradu srozali na najniže grane u povijesti, prisiljeni kupiti mrvice i parazitirati uz Dusparu. Od gradske organizacije su napravili obiteljski klan, pun spavača koji nogom nisu kročili u stranku i dolaze samo kada treba glasati za njihove prijedloge, kao fantomski birači iz Hercegovine u Imotskom i Vrgorcu. S obzirom da volim znati što više o kandidatu za koga ću glasati, uzmem si slobodu pa se malo raspitam kod prijatelja i poznanika kojih imam u brojnim strankama. Pa sam tako došao do informacije da iznosiš veliku neistinu, jer dotična gospođa nikad nije bila član HSS-a. A kako malu laž uvijek slijede veće, nisam uvjeren ni u ostatak tvojih tvrdnji.

  1. Konfrontacije u SDP-u. To je prirodno, ali nije prirodno da se to ne radi na stranačkim sastancima. Svi imate pravo, ali kad se donese zaključak, svi ga se drže. Majku mu, pa to je demokratski centralizam.

  • reta on 15.08.2016 at 21:37

  Babina firango, svi govore, pa i ona sama o svojim vezama s hss-om. Nemam potrebu govoriti neistine niti to ikada cinim. Bolje se informiraj o njoj i njenom velikom sefu i odnosima. Tko zna sto ce sve isplivati kad se pocne istrazivati prljavi ves sefov.
  Carapo, nabrajas vrijedne ljude koji su iznijeli kampanju za gradonacelnika, odradili Sveuciliste, radili na Kurikularnoj reformi uza sve svoje druge obveze. Vidis, ekipa Lujic, Knezevic, Kolar, Galzina, Kladaric zive samo i iskljucivo od svoga rada, a ne od politike i u tome je velika razlika. Ne moras ih volheti niti trebas, ali nitko im ne moze oduzeti sve ono dobro sto prevalise preko svojih ledja dok
  Su se drugi okolo-naokolo klatili. I da, neka tvoja Marta podnese jednu kampanju za grafonacelnika pa cemo je vidjeti. Treba izaci na megdan s Mirkom Dusparom pa i izgubiti, ali se boriti u gradu u kojem je najteze biti ljevicar. Kad odradi samo jednu kampanju, onda mozes nesto reci, a do tada radije nemoj jer ne znas sto govoris.

  1. 14.08.2016. u 17:14 si napisala neistinu, dakle činiš to. A ako ćemo tvojom logikom, onda je Lujić čistokrvni HZD-ovac jer ga se gotovo svaki dan može vidjeti u birtijama kako se druži sa svojim intimusima iz kvote gradskih zastupnika HDZ-a.

 16. Reta Marta ti je stranačka drugarica.Stribor/ Roberto i ekipa nisu NIŠTA napravili za SB, osim sebe zaposlili.Ljevicari u čijem gradu ulica nosi naziv Mile Budaka i oni šute….., salonski ljevicari.Malo provjeri u kojim su strankama bili drugovi o kojima pišeš prrije SDP-a( SDP uostalom cinne njegovi članovi, a nama je puna ona stvar ekipe ku toliko braniš).

 17. Zadivljen sam količinom laži, gluposti i nelogičnosti koje su napisane u pojedinim komentarima na ovaj tekst kao i na posljednji Schwendemannov tekst. Ne znam odakle krenuti s replikama…

 18. Marta je cijelo vrijeme sa svojim lokicama branila Jakovinin kriminal na sasta-
  ncima i napadali su Lujića i posebno Stribora kada su o tom kriminalu progovarali. Sada iz te podrške kriminalu izrasta u kandidata. Pripada toj grupi i
  od toga pobjeći ne može. Gradskoj ekipi može se prigovoriti ali kriminalci zasigurno nisu.

  1. Gotovo je. Ako Marta uđe u Sabor, Lujić i Valenta neće ostati čelnici lokalnog SDP-a. Ispaštat će (napokon) grijeh s Komadinom. Kako su otfikarili Račkog, tako će biti i oni.

  • Lara on 16.08.2016 at 08:21

  U raspravu se uključili dobro informirani i visoko pozicionirani lokalni SDP-ovci. Nitko od njih ne spori da nisu konzultirani prilikom izbora kandidata umjesto Jakovine. To im je prilika da srede svoje odnose sa središnjicom.
  Raspravu traba pročitati kako bi se shvatilo kako rezonira povrijeđeni stranački um.

 19. Lokalno pitanje nije upitno. Lujić i Valenta su prejaki i gradsku Konvenciju i
  izbore ne da dobivaju nego metu. Njih se može zaustaviti samo izbacivanjem
  sti je Jakovina pokušao sa Striborom pa nije usojelo. Sada ce oni Jakovinu van. Marta i lokice sa par uvlakača je pretanko da se Lujića i Valentu sruši. I pitanje je da li njih dvoje žele ostati u takvom Sdp-u.

  1. Ne žele ostati u takvom SDP-u? To je alibi za uzmak, jer osjećaju da im se sapuna daska od “tihe većine”. Bilo kako bilo, u SDP-u nije zdrava situacija. Jakovina je izvor zarazne bolesti.

 20. velike probleme ste opisali…i svi su ozbiljni….samo….ajmo reći da ja OSI koji se krećem u kolicima želim biti u gradskom vijeću i recimo da na izborima ljudi glasaju za mene….kako ću ja doći na svoje radno mjesto? Ili da ne daj bože, dobijem dovoljno glasova da budem gradonačelnik…ustvari…gdje su OSI u cijeloj toj političkoj prići, jer sinoć sam bio na korzu i to je to…da nije bašči ne bi imao gdje popiti kavu…u WC nemam gdje otići pa sam kavu popio ‘ko natjecatelji u brzom ispijanju piva i tutanj. Do save se nemoguće spustiti i “šetati” a staze su kao friško poorana njiva….i naravno svako uživanje u gradskim ljepotama i događanjima mi se smuči…dali to znači da sam nepoželjan u gradu…dali ja stvarno moram moliti za pomoć svaki puta kad nešto trebam. O tome mi malo pričajte….jebote nose me ‘ko cezara svaki puta kad odem u brlićku na predstavu, jel si možete zamisliti kako je to biti stidljiv a prije i nakon predstave pred svima, koji naravno u čudu gledaju, dođu dva zaštitara (kojima se zahvaljujem na svakoj pomoći) i nose me preko stepenica….izuzetno neugodno, čak i ponižavajuće i za OSI i za zaštitare…a o podvožnjaku u osječkoj jednostavno nemam riječi, treba mi stručni tim da prođem… AJDE MI RECITE TKO JE ZASLUŽIO MOJ GLAS. Koje unutarstranačke smicalice su krive za to? Čime su OSI zaslužile da budu u ovakvom položaju i tko je odgovoran za to, SDP ili HSS ili HDZ. Marta, Mirko…Slavko. Daj više radite svoj POSAO.

 21. Tako je druže Vlado

 22. Vanja…stari moj, znaš i sam kako kod nas stvari funkcioniraju. Ima razvojna strategija grada i županije. To je temelj…osnova oko čega nema diskusije. Planira se unaprijed oko 4-5g. U tom dokumentu postoji i dio koji se odnosi na civilni sektor, OSI i sve o prilagodbama, razvoju i integraciji. Bio sam na jednom radnom sastanku gdje smo razradili cijelu problematiku. Nemam šta prigovoriti…sve je korektno predstavljeno i sa puno razumjevanja i obzira prema posebnom položaju OSI u društvu isplanirano. Ironija…naravno, sastanak se održavao u onoj zgradi gdje je razvojna agencija, ima lift ali u zgradi, a da uđem u zgradu 10 stepenica…opet nosanje ‘ko da sam cezar ( hvala dečima iz zaštitarske agencije)…i opet razumljivo…plan za idučih 4-5g manje više isti kao i za prethodnih 4-5g. samo sada imamo više pravo koristiti fondove EU. Drugim riječima rečeno “di si bio, šta si radio – ništa” nismo se pomakli zadnjih 5g. a planirano je strategijom…. i onda šećer na kraju, nakon svih rasprava o arhitektonskim barijerama i zgražanja na neobzirvosti prošlih garnitura koje nisu poštivale i provodile strategiju…otvore podvožnjak u Osječkoj u svom svojem sjaju. Naravno da su zakonski uvjeti udovoljeni…uvjeti iz ’70g prošlog stoljeća…el.skuter ne može ići na onu platvormu a da bi upravljao platformom trebaš pratnju…toliko o integraciji i ravnopravnosti. Opet moraš molit nekoga da te provede kroz podvožnjak (osim ako imaš el.skuter…onda moraš na cestu kršit zakon ili ne možeš dalje osječkom), a da ne govorim, kada su mi prošle godine došli gosti iz Italije pa smo umjesto 5 dana zajedno bili samo jedan dan jer ja (zato što sam u kolicima) ne mogu obilaziti kulturne i ostale znamenitosti po gradu. Ja sam u zemlju propao…ni na večeru nismo imali gdje otići jer nitko nema taj jebeni WC za OSI u kolicima. (navodno Savus ima al ga ja nisam vidio) Eto to ti je kod nas. Integrirani smo u pizdu materinu…sve nam se prilagođava samo da ne izlazimo iz kuće. Svi mi govore…”pa gospodine može to i netko drugi umjesto vas” i “niste trebali osobno dolaziti” ili meni najdraža “NISTE GA TREBALI VADITI IZ AUTA” to je rekao mojoj sestri koja je stajala krajem MENE jedan od službenika iz Milovičke. hahaha pa šta sam ja trofejno govedo…pa kao niste ga trebali istovarat iz kamiona. A taj plan nisam vidio u nijednoj razvojnoj strategiji…to da će mi sve dat samo da ne izlazim iz svoje kuće van…među “normalne građane”

 23. Vlado ovaj intervju s Martom napravljen u dobroj namjeri.Komentari istog su u najmanju ruku degutanti i nemaju veze s predstavljanjem gđe Marte, još manje s OSI, poruka je jasna.Zaboli NJIH za nas.Naravno ti ist komentatori o ovim pitanjima nemaju stava:http://www.sbperiskop.net/glavna-vijest/vanja-krnic-pitanja-poslana-svim-strankama-a-odgovori-dosli-samo-od-tri-najodgovornije, ali ga imaju o spletkama unutar stranke.

   • Lara on 16.08.2016 at 19:27

   Zamjeraš njima na ignoriranju, a i ti komentiraš samo ispod svojih kolumni. Ispada da te ostalo ne zanima.

   1. Lara primjedba 100% na mjestu 🙂

  1. to mi je potpuno jasno…al vidim da se puno ljudi uključilo u diskusiju pa reko’ da vidim hoćeli netko reći nešta konkretno o bilo kakvoj integraciji ili zaštiti prava onih koji to ne mogu napraviti sami. Ali…izgleda da sam ubio raspravu. Svi pričaju ili o stvarima koje su u toliko dalekoj prošlosti da se jedino može pričati o tome ili pričaju o stvarima koje su u dalekoj budućnosti pa se opet može samo pričati o tome…a stvari koje se mogu napraviti i koje su u sadašnjosti se ne diraju…o tome se šuti jer ako bi netko spomenuo to bi morao i napraviti a…budimo iskreni…’ko još želi raditi.
   Po glas će mi doći njih 5 doma da svoje demokratsko pravo glasanja mogu iskoristiti…ali kad ja trebam doći do njih onda je zgrada pravljena za vrijeme austrougarske monarhije i ne smiju se ugrađivati liftovi jer to su zaštićeni spomenici kulture….ma ja sam izgleda naivan, stalno želim vjerovati da se politika bavi razvojem društva a ne međusobnih karijera. Podržavam razvoj društva i nije me briga koje je boje osoba koja će ga provoditi.
   kao što to Štulić lijepo reče
   “Nije vazno odakle sam
   sve dok znades kuda putujem”

 24. Vidio sam popis kandidata za V.-u izbornu jedinicu. Na žalost taj popis ukazuje na potpuni debakl izbornog sustava! Osim možda jednog do dva, hajde neka bude tri (3!) Brođana i isto toliko njih iz naše Županije su saslužili da budu kandidati za Sabor!

  • on 16.08.2016 at 22:31

  Prenijet ću ovdje samo jedan komentar s drugog portala, skojim se u potpunosti slažem:

  “Glasati za listu na kojoj je Davorin Vlaović koji je godinama bio hadezeov vodonoša može samo netko tko ima manje morala i obraza od njega. Predviđam im kolosalni podbačaj. Zoka se zasrao. Pitanje samo koliko politički nepismeni narod uopće zna tko je na listama. ”

  Dodao bih i ovo:

  Svaki glas za tu listu, automatski je glas za ulazak te gnjide u sabor. Tko može glasati za tu listu, onda bolje da glasa za HDZ. Tamo su puno pošteniji ljudi.

  Ovakvu uvlakačku gnjidu i smeće od čovjeka i političara još nisam vidio u cjelokupnoj hrvatskoj političkoj septičkoj govnari.

  Doista ne mogu shvatiti mentalni i intelektualni sklop osoba koje su spremne glasati za tu listu.

  • reta on 16.08.2016 at 22:51

  Na toj listi ima nekoliko kvalitetnih osoba za koje vjerujem da ce vecina sdp-ovih glasaca glasati. To su profesorica Emina i Fred Matic. Zao mi je sto na vidjelo dolazi spiznaja o losim kandidatima. Sdp je puno vise od nekolicine lose odabranih kandidata. Vjerujem da ce Fred i profesorica dobiti glasove sdp-ovog birackog tijela.

  • on 17.08.2016 at 06:27

  SVaki glas za tu listu je istovremeno glas i za Vlaovića i podupiranje najogavnije moguće političke trgovine kojom ljigavac iz hadezeovog krila gotovo nosi esdepeovu listu. Ako se netko nekada zavaravao da razlika postoji, sada ima dokaz da su obje zločinačko udbaške organizacije na dlaku iste. Bljak.

   • Lara on 17.08.2016 at 06:57

   Otkrivaš toplu vodu. Zato je nastala koalicija- radi dobivanja što većeg broja glasova, a lista to omogućava, bez obzira što se na njoj nalaze politički i ljudski mućci.

   1. Od mene ga sigurno neće dobiti, a koliko čujem reakcije drugioh ljudi, bit će to fijasko. Svaka lista pruža mogućnost dobivanja velikog broja glasova. Jesi li ti to Proka Pronalazač? Pitanje samo koja će ih i dobiti. Opet kažem, nisu u pitanju Marte, jer ni ne znam tko su te, već likovi koji nam jaše po genitalijama desetke godina sa strane “domoljubnih”. Marić i Ćosić su gospoda i dosljedni političari za takve likove.

 25. Fred i Emina su zaista dobri kandidati ali neće dobiti glasove jer bi to bili glasovi za Vlaovića i Martu. A Marta je stvarno izabrala jadan način predstavljanja, preko tudje invalidnosti, preko tudje nevolje. Patetično i jadno.
  Nikada se nije zanimala niti bavila tim segmentom ali za svoj mandat i guzicu
  može sve.

 26. Citiram se:

  “Pa nemreju mi jučerašnji pljačkaroši danas nuditi bolji život. Pljačkaroši ostaju plačkaroši. Pljačkaroš stranku mijenja, ćud nikada 🙂 !”

Odgovori