Mirko Golovrški: Kako sam riješio jedan poroblem

Kao čovjek u godinama, već neko vrijeme patila me „okupacija“, pardon, opstipacija. Sjedim, upinjem se – ali ništa.

Badava primjena recepata o poticajnoj hrani, s puno vlakana laksativnim učinkom i sl. Pretražujem Internet i sugestije gastro stručnjaka, ali „stvari“ se odvijaju  rijetko i teško.

Počeo sam malo razmišljati je li taj moj problem vezan za psihičko stanje, kako neki stručnjaci navode.  Primijetio sam da mi televizija škodi. Ako se iznerviram (najviše na izjave  raznih „mudrosera“ o hit temi (HOS_ZDS), opstipacija je izraženija. Ako kojom srećom preskočim ove idiotarije o „starohrvatskom“ pozdravu (ZDS), stanje mi se popravlja.

No, kako nisam u mogućnosti predviđati kada će koji mudroser ispaliti veću glupost  o tom zakarpatskom pozdravu (sigurno su taj pozdrav koristili Hrvatice i Hrvati još prije seobe), moja okupacija opstipacijom se nastavlja.

I onda mi padne na pamet ideja da malo eksperimentiram. Budući hrana nije pomagala, okrećem se prema stresnim situacijama. Jednostavno,  moram anulirati agresivni učinak esihizma, grabarizma, leticizma, hasanbulaizma, bandićizma etc.! Da, ali kako?

Naprosto me opsjedala ideja da ideološke retrogradnosti, sporne krikove (pokliče) i filo ustašku ikonografiju pretvorim u značenjski suprotni smisao.

Na WC školjku (poklopac s unutarnje strane) napisao sam  H O S   ZDS, podrazumijevajući da te kratice znače:HOS – „hoću odmah s..ti“, a ZDS –  „za d..k spremni“.

Ne znam je li to zbog podudarnosti moje potrebe i školjkine „spremnosti“ ili zbog opuštajućeg stanja psihe i motorike kad prevodim kratice prije „zasjedanja“, još nisam utvrdio. No, postalo je vrlo djelotvorno i obavim “nužne“ radnje ko’ grlica. I to ne jednom. Svaki put kad je dignut poklopac i kad vidim „spasonosne“ kratice, meni se s….!

No, malo sam i zabrinut. Što ću ako Vlada zabrani ZDS? Hoću li i ja morati maknuti „spasonosni“ slogan, ili će biti dovoljno samo spustiti poklopac školjke ?

Možda će Vladina odluka biti kompromisna pa će  spomenuta ikonografija biti  zabranjena samo javno a dozvoljena privatno. Ma gdje to u stanu netko htio postaviti.

Ja za sada imam odgovarajuće mjesto.

 

Poštovani čitatelji, svjestan sam da je tekst degutantan i da ne može izazvati pozitivne reakcije, ali  svoj gnjev i strah za smjer kojim kročimo, morao sam iskazati. No, degutantne su i izjave, poruke, stavovi, nedjelotvorno i nezakonito ponašanje odgovornih, koji bi  i stisnuli i kakili, a koje nam se serviraju svaki dan.

Žalim za svim žrtvama, osobito onih mladića koji su nesvjesno ušli u paravojne HOS-ove crne odore a njihova žrtva danas služi isključivo za rehabilitaciju nečega čega se pošteni Hrvati trebaju stidjeti!

 

 

10 comments

Skip to comment form

 1. Čovjek, razuman i zabrinut za stanje u RH, više ne zna kako bi izrazio svoj prezir spram nasilja i gluposti koju podržava i državni vrh. Golovrški je pribjegao krajnosti i- uspio ga izraziti, ne toliko zbog prošlosti, nego zbog budućnosti. Čestitam.

 2. Postali smo država bjelosvjetske zajebancije.

  Evo kako čovjek s kojim pregovara Plenković pronosi slavu Hrvatske:

  http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=993053

 3. – No, malo sam i zabrinut. Što ću ako Vlada zabrani ZDS?-

  Dalje nisam čitao, jer OVA Vlada zabraniti pozdrav neće. Ako ga i zabrane, zabranit će i ZDRAVO. Nisu oni normalni.

 4. Ima i nasuprotnih! Opsipacije se riješe tako što na vrata wc-a zakucaju Titinu sliku.

 5. Opstipacije iliti zatvora.

 6. što mislite koliko bi škoro ili dukati danas dobili za onu našu lijepu pjesmu od dvora do dvora nigdje takvih lopova,

 7. Hoće reći duhoviti Mirko da se, po staroj narodnoj, klin najbolje klinom izbija, a feces fecesom.

 8. Golovrški je iz sebe istisnuo zajebanciju o govnarima.

 9. Satira je najbolji lijek za nasilne glupane.

 10. Mirko, veseli se i na ZDS poseri se!

Odgovori