Ladislav Babić: Dobro došla, a kako će proći – vidjet ćemo

Povodom nedjeljne Osnivačke skupštine nove lijeve stranke u hrvatskom kokošinjcu prepunom mućaka (država je pokazala da jednako jadno funkcionira imala ili nemala vladu, a kamoli višak ili manjak stranaka), ljevičari će joj poželjeti dobrodošlicu, a ja ću se sjetiti riječi Viktora Ivančića, kojih bi zgodno bilo da se prisjete i njeni osnivači:

“Nemam visoko mišljenje o SDP-u. Ta je stranka od početka tragedija. Izgradili su iluziju da postoji neka vrsta ‘baršunastog nacionalizma’ koji bi bio građanski prihvatljiv. Postoji ta kriva ideja da postoji dobra vrsta nacionalizma. Mnogi su od SDP-a očekivali da pokrene društvene promjene, ali to im nije ni palo na pamet. SDP se toliko trudi ne sličiti Savezu komunista da panično bježe od ikakvih ljevičarskih ideja. Moglo bi za Hrvatsku biti dobro da se ta stranka razbije i zaista rasprši te da se pojavi pravi ljevičarski pokret koji bi bio alternativa nacionalizmu.”

Zaista, SDP je postao skoro jednaki balast razvoju društva kao i HDZ. On svojom pasivnošću naprosto suflira ovome i nacionalističkoj (čak profašističkoj) opciji, kočeći tako društvene promjene. Stoga, bilo bi zaista poželjno, ne samo da se raspadne, već – jednako kao i HDZ – iščezne s političke pozornice.

Dakle, novi ljevičarski pokret (stranka) se upravo javlja na obzoru, pod imenom “Nova ljevica”. Unatoč relevantnim imenima osnivača (dakako, ljevičarima značajnim), već u samom popisu želja (nešto slično programskoj platformi koju očekujemo) kojima se uglavnom ne može prigovoriti, nedostaju mnoge stvari čemu se to itekako može, od kojih je jedna suštinska. Socijalizam se uopće ne spominje, izbjegavajući termin kao kužnu stvar, ali se mnogo spominje povijesno prokazana, kapitulantska i suradnička socijaldemokracija, koja – već mnogo puta viđeno – navodno mora biti nanovo formirana na originalnim temeljima.

Izgleda da stranka svoj (dali samo početni?) razvoj planira na preotimanju glasača SDP-a, ideji koja je sasvim besmislena za svaku istinsku ljevicu. Ne zbog preotimanja glasova stranki kojoj treba poželjeti što skorije upepeljenje, već iz razloga što ljevica mora animirati – ne glasače stranke u fazi beznadnog traženja identiteta, zauvijek otpuhanog povijesnim vihorima – članove cijelog društva! Čak i da, što je svakako utopijska konstatacija, “Nova ljevica” preotme SDP-u cijelo biračko tijelo, što bi time dobila? Oko tridesetak posto izbornih glasova, sasvim nedovoljno – unatoč zaklinjanju na “nove temelje” – za zaista odlučni utjecaj na političke i ekonomske, odosno najšire društvene promjene. Sve bi se svelo na već viđene koalicije sa građanskim, doduše lijevijim strankama – poput HNS-a – što bi već u startu (zbog kompromisa koji zahtijevaju koalicije) otupilo programski iskazane krasne želje “Nove ljevice”. Tako bi samo započeo, ab ovo, novi krug “ljevičarenja” u okviru sitema koji propada, što već odavno uočavaju i zapadni analitičari.

Upravo tu je još jedna startna falinga novoljevičara: nigdje se ne vidi direktno izražavanje njihovo, jesu li (ili nisu) za zamjenu društvenopolitičkog i ekonomskog sistema zvanog kapitalizam? Tipična mudrolija socijaldemokrata, koji izbjegavaju eksplicitno očitovanje, tragajući za izgubljenom stvarnom demokracijom u okviru smetlišta gdje se ona ni ne krije. Pa je nikad ni neće pronaći. Postoji još nekoliko lijevih strančica u državi (koje se sve samodeklariraju kao neka nova ljevica, ali jedva egzistiraju), sa vrlo sličnim stavovima novih “novoljevičara”, ali u predprogramskim najavama ni riječi ne vidim oko pokušaja objedinjavanja, sem poziva na suradnju, što je vrlo daleko od ujedinjavanja (doduše, budimo dobronamjerni, može biti prvi korak u tom smjeru) u zaista jaku, socijalističku ljevicu koja bi radila na općim društevnim promjenama, a ne samo popravljala čvor na kravati šlampavo ustrojene države. Naime, riječi suradnja i ujedinjavanje se kvalitativno vrlo razlikuju (surađuje i SDP sa HNS-om, kad su u koaliciji).

Svakako, ovoj se primjedbi može uputiti prigovor da ustrojavanje socijalizma, nasuprot kapitalizmu kao globalnom sustavu, i samo mora biti sveobuhvatno, pa je onda iluzija očekivati od sitne stranke skoro još sitnije države, da krene tim putem. Doduše, točno – ali tome valja dodati da je porijeklo moćnog Nila u malom izvoru, koji se uporno, iznova doslijedno i neprekinuto napaja vodom, na svom putu do ušća prikupljajući bezbroj novih pritoka. Komunistička partija narasla je na stremljenjima „nekoliko“ doslijednih entuzijasta u zastupanju svojih ideja; HDZ podjednako, na „par“ zastupnika nacionalšovinističke, kapitalistički orijentirane kontrarevolucije – obje partije za svoj rast iskoristivši nastale povijesne okolnosti.

Ove retke ne treba shvatiti kao klin u tijelo još nerođene stranke, s željom da propadne prije no se uopće ispilila, već kao poticaj promišljanju budućeg djelovanja, u čemu im želim svako dobro. Ali, na putu za socijalizam, jer me socijaldemokratske maskerade zaista ne interesiraju. Toliko sam od povijesti ipak naučio. Zanimaju li društvo kao cjelinu, mogu samo ponoviti da “krčag ide navodu dok se ne razbije”. A onda se obično ne prolije voda, već krv.

 

 

 

131 comments

Skip to comment form

 1. I SDP-u i Novoj ljevici je primarno biti opozicija HDZ-u, a ne međusobnu sukob.

 2. Sasvim očekivano, neki ljevičari shvaćaju da su sa svojom politikom dobrano zabrazdili, pa u nedostatku nekakvih konkretnih ideja se vračaju korijenima:
  – smrt fašizmu, sloboda narodu
  – bratstvo i jedinstvo
  – socijalističko-komunistička ravnopravnost za sve

  Valjda razmišljaju da ne treba izmišljati toplu vodu, i da ako je ovo sasvim dobro funkcioniralo prije 70 godina, da će biti primjenjivo i danas. Većinom su pričali o tobožnjem fašizmu, ksenofobiji i sličnim glupostima, ali vidim da su se malo dotakli i ekonomije – zaključili su da neće samo turizam i trgovačke lance, pa će ‘reindustrijalizirati’ zemlju kroz regionalni razvoj. A sasvim izgledno nemaju nikakve predodžbe što proizvoditi, a naročito gdje to prodati i po kojim cijenama. Koliko vidim, skup filozofa, profesora, spisatelja i ostalih mlatitelja prazne slame, a takvi se u ekonomiju i privredu razumiju kao marica u krivi joystick.

  Da li bi i ovi ekonomiju temeljili na otimačini od onih koji su nešto stekli u životu, kao i njihovi uzori, ili imaju neke modernije, ne tako kriminalne, ideje?

  1. Ti ili si strašljivi noj koji je zakopao glavu u pijesak zabluda, ili podmećeš teze koje nemaju veze s intencijama Nove ljevice.

   Tko su za tebe oni koji su nešto stekli u životu? Banke? Čovječe, kapitalisti su najveći otimači, ati laprdaš o otimačima od otimača.

   Nitko nije čardak ni na nebu ni na zemlji, pa tako ni Nova ljevica koja baštini dosta toga iz prošlosti lijevih pokreta. Isto tako ni desne snage baštine iz prošlosti, a u Hrvatskoj neke od njih čak i od NDH.

   Zašto ti prigovaraš NLj što hoće bolje, pravednije, solidarnije društvo?

   1. Pa većina stavaka iz njihovog programa se temelji na antifašizmu, suzbijanju nacionalizma i ksenofobije. U današnjoj HR su to poprilično marginalne pojave, pa se čovjek mora zapitati – što bi ovi uopće radili? Riješavali probleme kojih gotovo i nema, a onih stvarih problema se praktički ne dotiču.

    Dominantni problem naše države je gospodarstvo i ekonomija, pa ekonomski razvoj MORA biti prioritet svih ozbiljnih političkih opcija u narednim godinama, pa i desetljećima. A koliko vidim, ovi o tome nemaju nikakve ideje, već nude nekoliko ispraznih parola koje koketiraju sa komunizmom, iako nedovoljno oštre za prave komuniste tipa L.Babić.

    Bolje mi probaj objasniti kojim će metodama postići ‘bolje, pravednije, solidarnije društvo’? Kako će ‘Izjednačiti prava i sigurnosti radnog mjesta radnika u privatnom sektoru s onim u javnom’, ‘Trajno pratiti i poboljšavati položaj socijalno ugroženih skupina’, ‘Povećati ulaganja u zdravstvo, socijalni i mirovinski sustav’, ‘Povećati ulaganja u kulturu’ itd? Jednostavno rečeno – s kojim parama? Odakle misle namaknuti sredstva za svoje ciljeve?

    1. Pa to je bar jednostavno – diktaturom proletarijata 🙂

    2. Dečki, čuli ste za roman H. G Wellsa Vremenski stroj u kome se opisuje mračno društvo budućnosti u kojem se potlačena klasa pretvara u rasu ljudoždera, a nekadašnja viša klasa postaje samo meso za prehranu.

     Komentirate ka meso za prehranu koje još uvijek ne zna da je to. Koji vi demnstrirate idealizam u borbi protiv svijeta rada!!!

     Anonimni, a ti bi htio besplatne isntrukcije?

     1. Pa anonimni i govori o tome kako se skupljaju na hrpu borci protiv svijeta rada.

      Ima nas koji se borimo za svijet rada i još ako je moguće da se dobije plata, al da nije minimalac ko što su se zalagali jadni šezdesosmaši u Jugi 🙂

      1. Znam, po tebi su studenti tek 71 postali progresivni. 68-a, po meni najsjajniji praktični izraz kritike svega postojeće (Budimo realni tražimo nemoguće!), a za tebe predmet ruganja.

       I kad su se to oni zalagali za minimalac? Danas malo falsificiramo?!

       1. Opet imputiraš pokvareno bizantski.

        Znači džabe sam ti slao linkove na 68. misleći kako znaš čitati ćirilicu. Treba li ti to prevesati na latinicu, ako ne znaš?

        Pročitaj tamo dobro o čemu piše.

        Opet se moram ponavljati – nije ono kritika Yuge, ono je sodoma i gomora zbog koje su bili premlaćivani, zatvarani pa čak i ubijani. Dakle, ne smijem se jaq njima, već vama ogrezlim udbašima koji su na njih tada pucali i koji su ih zatvarali. To je vaš mentalni sklop.

     2. Stalker, ali ja se zalažem za svijet korisnog i djelotvornog rada, i za društvo primjenjenog i iskoristivog znanja. Naravno da u takvom društvu i sustavu, koje ljude vrednuje na temelju praktičnih doprinosa napretku, nema velike sreće za mrtva puhala i isprazne filozofe kao što je ova vesela družina gore.

      Instrukcije mi ne trebaju, jer sasvim dobro znam kako svijet funkcionira, već me zanima financijska bilanca vašeg sustava. Na pitanja tog tipa nikad ne dajete nikakve, ali baš nikakve konkretne odgovore, nego se ili vrtite u krug s praznim frazama, ili odete iz rasprave.

 3. Babić je napisao kritičku analizu koja ne podilazi.

 4. Nova ljevica mogla bi dobro proći.

  SDP je sam sebe urušio. Da su bili aktivni na van, koliko su bili na rušenju samih sebe, sada bi bili na vlasti.

  1. Mogla bi, ali u Sjevernoj Koreji. Kad tamo budu izbori, a to je u domeni onog nepostojećeg nokta.
   Ako uspiju opstati do parlamentarnih izbora, te na njima dobiju više od 1% u bilo kojoj izbornoj jedinici, dat ću im donaciju.
   Prepisujem im svoju polovicu kuće.
   Pogledaj ove prikaze na slici: Z. Pusić, Teršelič, Markovina, Čačinović, Borić!
   Sve Gargamel do Antikrista.
   Kako pošten čovjek može za njih glasati?

   1. Nekoliko je tu stvari na koje reagiram. Franjo je bio krivousta prikaza pa je osnovao Zajedničare i državu!!! Drugo,mogao bi ti izgubiti i cijelu kuću. Treće, imaš nakazno (prikazno) poimanje poštenja. Mislim, to je u vezi tvoje kuće. Najstrašnije je to što će Markovinu i društvo ti i tebi slični OMA obeshrabriti.

    1. Ljubitelju prikaza, nisam mislio na fizičko obličje.
     Oni su prikaze po svom javno iskazanom mišljenju i djelovanju.
     Znam da Markovinu i druge bukovine, neće ništa obeshrabriti u njihovom nakaradnom djelovanju, ali rezultati će ih ohladiti.
     Vidjeti pod SRP (i čekić), Radnička fronta, Stranka Lignjoslava Josipovića i druge zvizdarije.
     Nije baš jasno zašto ti je upitno moje poimanje poštenja, osobito u kakvoj je to vezi s kućom.

     1. Pitao si (se) kako pošten čovjek može glasati za njih. U tom smislu sam ti rekao da ćeš dati više od pola kuće kad za njih bude glasalo barem 6 posto biračkog tijela Hrvatske, po tebi nepoštene stoke. Dva su uvjeta za to: da HDZ ostane kakav jeste i da SDP ostane kakav jeste. I jedni i drugi se trude promijeniti svoje lice, ali ne ide im, pogotov neće ići SDP-u koji je izdao od lijevih ideja sve što se izdati može, a da o manjinama sv ih vrsta i ne govorimo. Brodski SDP je impotentan, a brodski HDZ je hrpetina uhljeba bez ideja. Takvi s epromijeniti ne mogu i tu je šan sa za nove ljude.

      1. Optimista si kao Crnogorac, koji vidjevši svog predstavnika na atletskoj utrci, kako trči zadnji u koloni, veli:”Viđe našeg junaka, koliko ih goni pred sobom”!
       Alal ćufte, druže.
       Nisam siguran je li mi draže njihovo postojanje zbog toga što će izbiti poneki glas SDP-u ili zato što se imam s kim zajebavati.

   2. Drogiran.

 5. Uf Laci ga je opet zabrazdio.

  Prvo:
  ” jesu li (ili nisu) za zamjenu društvenopolitičkog i ekonomskog sistema zvanog kapitalizam? ”

  Pa jarane, očito nisu ili ih je sram to javno priznati. Što je gote od toga dvoga?

  Komunizam koji zazivaš, korigirat ću se prema naputku našeg prepametnog Stakija, je za svakog normalnog čovjeka tipična distopija.

  A ovdje mi se jaro, nekako radikaliziraš poput Stakija pa počinjem sumnjati da ste vas dvojica jedno:

  Ali, na putu za socijalizam, jer me socijaldemokratske maskerade zaista ne interesiraju. Toliko sam od povijesti ipak naučio. Zanimaju li društvo kao cjelinu, mogu samo ponoviti da “krčag ide navodu dok se ne razbije”. A onda se obično ne prolije voda, već krv.

  Proljevali bi krv? Možda vas ipak treba staviti pod nekakavu prismotru?

  1. Prismotru? Možda u logor?

   1. Nema države na svijetu gdje se takvi pozivi ne uzimaju za ozbiljno i prate.

    Imamo mi ljutu traviu za ljutu ranu: stručnjaka za antiterorizam.

    On je za vas mila majka 🙂

 6. Gledam kako se debelo plaćena raja na sinekurama i lažnim penzijama dobro provodi za blagdane i “naslikaje” po sajmovima s kobasicama i bižićnim pivom i po božićnim tunelima i parkovima dok oni koji rade za njih rmbaju ili skupljaju siću za kupiti hranu i platiti režije za blagdane, paraziti se provode, raja radi za njih, i to je neodrživo. Pod hitno treba riješti pitanje parazita i lažnjaka koji su uništili budućnost, sadašnjost i prošlost svih poštenih ljudi i nametnuli njihovoj djeci da rade za parazite i njihove dugove koje čine za svoje debele plaće privilegije i mirovine pod nacionalnom zastavom kojom vijore da bi prikrili svoj lagodni beskorisni parazitski i nametnički život. Esdepenjare su malograđanski kopiratelji gangstera, prava ljevica je neophodna.

 7. Mali Mate djeluje za tri klase ozbiljniji od ovih pajaca.

  Valjda se NGO-a nakotilo pa nema dosta šuške za sve, ipak se to naučilo fino žvjeti pa sad kontaju ako je luđak poput Pernara pokupio lovu, što ne bi i mi.

  Volio bih da im bar jedan nekada prođe u Sabor, mada bi to bilo ravno gospinom ukazanju, i to bih najviše volio da to bude Pusić pa da slušam njega i Pernara kako bubetaju pizdarije po Saboru. To bi bilo ludilo, montipajton 🙂

  Ove babe su im predosadne. Što li kunska milijarderka Slokovićka radi među njima? A možda ona poslovica kako novac kvari ljude više ne vrijedi?

  Srećom, tu im je Markovina pa on može po potrebi biti ili pionir ili omladinac.

  E baš su mi simpatični. Sad i Schwartz ima svoj pravi antipod 🙂

  Jedva čekam njihov web, a dotle:

  http://www.noviultimatum.com/

  1. Ti iz dlana određuješ ima li neko malu kitu, da li žeđa tokom noći i je li u trećem braku!!! Pričekaj, ne trči pred rudo.

   1. Od ovih gore Rada ima daleko najveću kitu 🙂

 8. Kad se nažderu i napiju, onda ćedu malo prileć, taka je to gangsterska navada, a kad se probude, onda ćedu malo u reket i pljačku radnika i seljaka, tako ih naučilo prije dvacetipet godina.

 9. Jebeš mi sve, ja ću glasati za njih ako ništa, onda samo vica radi. Ako izdrže do izbora 🙂

  1. Markovina se nekako lukavo smije između dvije krasotice – sad će se i njemu posrećiti 🙂

   1. Ima da dobije 7 sekretara skoja za karranje malo manje mladih drugarica.

 10. Koji dodatni idiotizam općem, mudre ljude prozivati zbog godina. To može samo imbecilo.

  1. daj darko, zapjevaj jednu:

   svim na svijetu smijeh veselje!

 11. Denis Kuljiš

  ŠTO JE ZORAN PUSIĆ, OSIM ŠTO JE BRAT?

  Uvijek me zanimalo – čime se, zapravo, bavi Zoran Pusić osim što se bori za pluralizam u lukrativnim državnim i paradržavnim režijama? Našao sam o tome jedan članak na stranici HKV pa sam ga izeditirao izbacivši sve prizemne insinuacije (nepotpisan je, zapravo signiran inicijalima, pa mislim da je to sasvim u redu). Dalje je taj tekst:

  Na Internetu se ne može naći životopis Zorana Pusića (tražio sam i pod ‘biografija’!). Najbliže što sam pronašao bio je tekst s web stranice Zagrebdoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma, kojeg navodim u cjelini:

  Zoran Pusić je rođen 1944. u Zagrebu. Danas radi kao profesor matematike na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i volontira u Građanskom odboru za ljudska prava. Zadnjih 20 godina sudjeluje u izgradnji civilnog društva u Hrvatskoj i regiji i pokretanju brojnih građanskih inicijativa: od vraćanja imena Trgu žrtava fašizma, osnivanja Demokratskog opozicijskog foruma, GONG-a, Igmanske inicijative, Documente, CIVIS-a do Kuće ljudskih prava. Kopredsjednik je dviju međunarodnih asocijacija za zaštitu ljudskih prava, CIVIS-a i Igmanske inicijative te predsjednik Upravnog odbora Documente. Pusić predstavlja Hrvatsku u Međunarodnoj federaciji liga za ljudska prava i u Europskoj mreži za borbu protiv rasizma.
  Koncentrirao sam se na rečenicu da Z. P. radi kao profesor matematike na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sa stranica tog fakulteta može se saznati da je Zoran Pusić magistar matematičkih znanosti, i da na Grafičkom fakultetu radi u svojstvu višeg predavača. Privatnim kanalima saznao sam da je taj uvaženi borac za mir i ljudska prava do 1991. predavao matematiku na Visokoj tehničkoj školi JNA u Zagrebu.

  Kako se postaje višim predavačem na Grafičkom fakultetu u Zagrebu? Postoje uvjeti koji se moraju ispuniti, a koji su očito vrlo nisko postavljeni (Odluka o izboru u nastavna zvanja). Tako kandidat mora biti magistar ili doktor znanosti. Z.P. je magistar, iako se nigdje ne mogu pronaći podatci o tome kad je magistrirao, na kojoj ustanovi, s kojom temom. Simptomatično je već to što Z.P. nije doktorirao, a Visoku tehničku školu JNA napustio je s 46 godina, dok mu je danas 66. Kao što je poznato, osnova za stjecanje magisterija i doktorata znanstveni je rad. Rezultati tog rada objavljuju se u znanstvenim i stručnim časopisima. Kako stoji stvar sa znanstvenim opusom Zorana Pusića?

  Uvidom u bazu Crosbi (Hrvatska znanstvena bibliografija) pronalazimo Zorana Pusića (evidencijski broj 50446) i njegov opus od 1986. godine, odnosno u posljednjih 24 godine. Uvaženi je viši predavač objavio jedan (1) rad, i to u zborniku skupa (navod iz baze Crosbi)::
  1. Mrvac, Nikola; Bolanča, Stanislav; Pusić, Zoran.
  Kohezija kao čimbenik kvalitete tiska // Zbornik radova 6. Znanstveno-stručnog simpozija hrvatskih grafičara “Blaž Baromić” 2002 / Zjakić, Igor (ur.).
  Zagreb: Grafički fakultet Zagreb i Matica hrvatska Ogranak Senj, 2002. 67-72 (predavanje, domaća recenzija, objavljeni rad, znanstveni). S obzirom na to da rad potpisuju trojica autora, ispada da znanstveni opus Zorana Pusića zauzima 1 2/3 stranice u 24 godine. Fascinantno!

  U najvećoj svjetskoj bazi znanstvenih radova, Web of Science, nema ni spomena Zorana Pusića. A na web stranici Zorana Pusića može se pronaći i njegovo nastupno predavanje (valjda na mjesto višeg predavača), Primjena diferencijalnog računa na ispitivanje toka funkcije. Radi se naravno o stvarima poznatim već nekoliko stoljeća. Da ne bi bilo zabune, uvidom u navedene baze podataka lako se vidi da je znanstveni opus Zorana Pusića iznimka, a nikako pravilo za djelatnike Grafičkog fakulteta u Zagrebu. Zoran Pusić se jednostavno tko zna kako uhljebio na državnu plaću, sprječavajući tako da na to mjesto dođe netko sposobniji s daleko boljim znanstvenim referencama, a takvih je mnogo. Gdje je tu moral, odnosno briga za čovjeka? Kao voditelj Katedre za matematiku Grafičkog fakulteta u Zagrebu mogao se ugledati na svog asistenta, također magistra znanosti (iako gotovo upola mlađeg), koji je na svoju stranicu stavio svoj životopis, s nazivima svog diplomskog i magistarskog rada, s brojem objavljenih radova, a prema čijem znanstvenom opusu je opus Zorana Pusića, barem onaj kojeg ne skriva, u najmanju ruku zanemariv.

  Veliki borac za, između ostalog, poštenje i otvorenost, nije, na žalost, krenuo od sebe, sakriva važne detalje svog rada, uhljebio se na državnim jaslama i sprječava napredovanje mlađih, neusporedivo kvalitetnijih znanstvenika. I kako onda takvom čovjeku vjerovati u njegovom «volonterskom» radu?

 12. Na žalost, Zoran Pusić samo je zrnce pijeska u ogromnom kamionu hrvatskih znanastvenika koji ne zadovoljavaju uvjete za rad na fakultetu i izbor u znansteno-nastavna zvanja.

  Broj radova medijskih posvuduša Puhovskog, Jurčića i mnogih s FFZ i Političkog fakulteta je nedovoljan za zvanje asistenta, a ne za zvanje izvanrednih ili redovitih profesora što oni jesu. Dok je plaća asistenata ispod 7k kn, dotle oni neopravdano primaju 12. do 16k kn.

  Takvi ljudi često drže monologe o moralu, poštenju, urednom poslovanju, političkoj korektnosti i ostalim temama, a da pri tome sami konstantno krše zakon uz podršku nekih moćnika koji im to omogućavaju.

  Istovremeno, zadržavaju mjesta brojnim puno uspješnijim znanstvenicima koji bi mogli svojim radom i zalaganjem za koje i dobivaju plaću nešto ddoprinijeti ovom društvu i ovoj državi.

  Grmeći sa naslovnica tiskoina i malih ekrana o stranačkim uhljebima oni zaboravljaju spomenutoi novinarima kako bez obzira na to što nemaju uvjete za spomenuta zvanja, oni niti ne odrađuju svoje redovite obaveze u nastavi već to prepuštaju znatno slabije plaćenim suradnicima koji su im znanjem i radovima superiorni. Dakle, kada ih je već netko stavio na ta mjesta, bilo bi poštenop da bar održe nastavu.

  Kada danas životopis i detaljni popis radova nekog znanstvenika ne možete pronaći na internetu, onda znate koliko je sati. Predlažem onima koji sumnjaju u sve gore navedeno da sani to malo istraže – gopogle je vaš prijatelj.

  1. Tko s Fakulteta političkih znanosti?

 13. Bolestan čovjek (LACNIF), poteže tekst drugog bolesnika i to još iz 2010-te godine!

  http://forum.net.hr/forums/t/297977.aspx

  E sad, ako ćemo vjerovati tekstu, a još više bolesniku (LACNIFU) koji ga je sa zakašnjenjem od 6 godina 🙂 prenio upravo u ovom trenutku, onda su oba bolesnika jako zainteresirana za znanstveno stvaralaštvo Zorana Pusića! 🙂

  Kad ne bi bilo nezgodne činjenice, da je bolesni šljam (LACNIF) potegao ovaj tekst upravo u času kad Pusić sa drugovima formira “Novu ljevicu”, te ga na taj način misli dezavuirati!

  Tko je Pusić, i koja su njegova djela najbolje znaju oni u čiju se zaštitu postavio i oni kojima nije potrebna psihijatrijska pomoć (LACNIFU)

  http://www.gariwo.org/bs/stranice/zoran-pusic

  Zašto bi bilo čija biografija trebala biti na internetu, to znaju samo bolesnici (LACNIF i kompanija); vjerojatnostoga da oni odatle vade podatke podobne za dezavuiranje objekata njihovih luđačkih napada.

  Još uvijek je većina muškog stanovništva Hrvatske služila u JNA. Dapače, tip pod svojevremenom istragom Haaškog tužiteljstva za zločine, kojeg i današnje optužnice ratnim zločincima spominju u kontekstu “udruženog zločinačkog pothvata” (FRANJO TUĐMAN), bio je visokorangirani oficir iste, a i član SKJ.

  Da li je u svom ludilu uspio nadmašiti LACNIFA, trebala bi ispitati znanost.

  🙂 🙂 🙂

  1. Pa Darko, bit ce da slabo pratis srž rasprave – u linku koji si dao nema ni rijeci o znanstvenom radu.

   Slobodno me razuvjeri, mozda mi je promaklo, jer sam na mobitelu.

   1. Ništa ti nije promaklo.
    Svaki rad, bilo kojeg znanstvenika, zabilježen je u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji, a to je objavljeno na internetu.
    Budući da je Zoran Pusić upisan s jednim radom, kao što navodi Kuljiš, to dokazuje da on nije nikakav znanstvenik, nego prodavač muda pod bubrege.
    Stoka, kao gore, nastoji to poreći, krmećim nasrtajem na žive i mrtve, prisutne i odsutne.

 14. Prikazan sam kao lažovb i bolesnik od totalnog degenerika.

  Meni (a ni Kuljišu) ne treba nitko ništa vjerovati.

  Evo linka za Vesnu koja je volio ju netko ili ne istaknuta znanstvenica:

  http://hrcak.srce.hr/search/?q=pusi%C4%87+vesna

  Sad na istoj stranici upiši nešto za bracu.

  Evo brace na glavnom siteu hrvatskih znanstvenika:

  http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=50446

  Evo za sve Pusiće pa provjerite kako koji stoji. Svi znanstvenici imaju obavezu upisa svojih radova u ovu bazu:

  http://bib.irb.hr/pretrazivanje_rezultat?

  http://bib.irb.hr/pretrazivanje_rezultat?

  Na stranicama MZOS-a postoje kriteriji da bi netko obavljao određenu funkciju na bilo kojoj visokoobrazovnoj ustanovi. Postoijali su za Juge, postojali suz prije 20, a postojali su i prije 6 godina.

  Čisto za usporedbu pogledajte si malo malog Matu. On je ipak morao odraditi svoje:

  http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=265010

  Moguće je da postoje neki radovi koji nisu upisani, ali s obzirom da je svaki znanstvenik koji traži nekakav izbor u predavača, docenta, profesora dužan to upisati u baze, čak i da postoje radovi on opet nije ispunio svoju dužnost. To je jedna od stvari za koje prima plaću.

  Znam da će gnomi gnojiti sada o ideološkoj netrpeljivosti ili nekakvoj mržnji (valjda ja kao fašista mrzim djecu ustaškog visokog službenika???), ali zato navodim neke druge “ljevičare” koji nisu sporni po ovom pitanju.

  Kada se ide u neke izbore za ova zvanja, također je već jako dugo praksa da budu javno dostupni životopisi sa popisom radova kako bi se izbjegle bilo kakve nedoumice ovog tipa.

  Ne znam više, a nije ni bitno koja su sve točno imena u pitanju, svojevremeno je u jednom od naših tjednika jel nacionalu ili gliobusu izašao popis svih “viđenijih” profesora koji ne udovoljavaju zakonskim uvjetima. Moguće da je Nacional jer ga više ne mogu naći. Na popisu su bili (je li slučajnost ili ne) uglavnom profesori humanističkih fakulteta: filozofski, politički, pravi, ekonomski.

  Posebna je tema koliko uopće vrijede hrvatski znanstveni radovi i kakvu korist od toga imaju građani i posebno poduzetnici koji to masno plaćaju, ali to je skroz druga tema. Dokle god neka stranka ne krene s tom temom, nema nam napretka.

  Evo još nekih:

  http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=239542

  http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=320312

  http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=263910

  Gore su mladi, dolje jedan malo stariji:

  http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=46411

  Pusić je specifičan i po tome što se jako puno pojavljivao u medijima u radno vrijeme i to baš u terminima kada je po rasporedu imao nastavu.

  Nadalje, norma (broj sati koje moraju odraditi znanstvenici nastavnici) je baš za predavača više nego duplo veća nego za profesora pa ljudi koji to rade pošteno padaju s nogu i teško nađu vremena za ikakav život pored toga.

  Svi su podaci svima nama javno dostupni, ali traži vremena i truda malo “njuškati” po njima kako bi se vidjelo ne samo što netko govori, već i tko to govori.

  1. Nisi samo ti lažov i bolesnik, utješi se – imaš prijatelja na portalu (LAMZA, ANONIM i još poneki).

   Badave tvoj alter luđački ego (a postoji sumnja da ste svo troje jedna te ista osoba registrirana s različitih portala) LAMZA lupeta kako je suština rasprave ispo Babićevog članka znanstveni rad Zorana Pusića.

   Ispod teksta koji se bavi formiranjem “Nove ljevice”, oni koji nisu luđaci i desni ekstremisti, poput vas trojice(?), raspravljaju o “Novoj ljevici”, a ne o znanstvenom radu njenog člana kojeg žele dezavuirati. Samo LUĐACI SE OČITO NE MOGU SAMOKONTROLIRATI! 🙂 🙂 🙂

   Čini se kao da si vrlo dobro upoznat sa satnicom Pusićevom i kad je a kad se nije bavio socijalnom i političkom aktivnišću (skoro da bi se moglo pretpostaviti da si tim majmune – Denis Kuljiš!). Kako je on predavač na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, sasvim sigurno njegova predavanja ne trpe zbog opisane djelatnosti, jer bi davno dobio “nogu”. Čak i srednjoškolski profesor, kad odradi u školi predavačku satnicu od dvadesetak ati, slobodan je raditi što i gdje želi. I konačno,

   KAKVE VEZE IMA PUSIĆEV ZNANSTENI RAD SA NJEGOVOM HUMANITARNOM I POLITIČKOM AKTIVNOŠĆU?

   Može li to jedan (ili trojica?) od vas LUĐAKA objasniti pametnijima od sebe?

   Stvar je vrlo jednostavna,

   RADI SE O ATAKU NA PUSIĆA, KOJIM SE VI APSOLUTNO NE BI ZANIMALI DA NIJE LJEVIČARSKI AKTIVIST KOJEG ŽELITE OCRNITI! 🙂

   Pusići smetaju “novohrvatima” i bezbrojni su neuspjeli pokušaji njihova ocrnjivana; kako oca tako i njihovo dvoje djece.

   http://www.vecernji.hr/hrvatska/otac-vesne-pusic-bio-je-natporucnik-sudac-u-vojsci-ndh-354802

   http://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/151509/goldstein-eugen-pusic-bio-je-partizanska-krtica-u-redovima-ndh

   Pritom ne prezate od ničega. Ono što je rekla Vesna Pusić povodom ocrnjivana svog pokojnog oca (provedenog na isti idiotski i amaterski način poput vašeg pokušaja – ne radi MRTVOG Eugena već ŽIVE Vesne) može se odnositi i na Zorana Pusića:

   “Ovo je što se tiče činjenica. No bez obzira na činjenice, ne vidim na koji je to način u bilo kojem smislu relevantno za moj politički rad, ulogu ili stavove. Moj otac je bio veliki, uvjereni i osvjedočeni antifašist i pacifist. Ali sam mogla ili bih mogla imati potpuno razlučite stavove od njega. Njega i njegove stavove uvijek sam smatrala egzemplarnim i primjerom poštenja i korektnosti. No nije nužno moralo biti tako. Svoje političke stavove uvijek sam iznosila jasno i nedvosmisleno i po njima me svi mogu i trebaju ocjenjivati. Stjecajem okolnosti moj pokojni otac i ja slagali smo se u svim bitnim pitanjima i proveli gotovo cijeli moj život raspravljajući o temama koje su nas oboje zanimale. To je omogućilo jedan izuzetan i vrlo sretan odnos između nas dvoje. Ali ni to ni na koji način nije relevantno za procjenjivanje mog političkog djelovanja.

   Vaš pokušaj da posthumno vrijeđate mog oca smatram vašom sramotom monumentalnih razmjera. No ni to nema nikakve veze s oslikavanjem mog političkog profila i stavova, koji su jasni i svima na uvid. Slijedom toga nema niti nikakve veze s novinarstvom.“

   I, konačno:

   Pusići imaju SVOJE IME i PREZIME kojeg se ne moraju stidjeti, ZA RAZLIKU OD VAS – ANONIMNOG ŠLJAMA isplivalog iz kloaka “demoNkratske” Hrvatske!

   Pa, pa – PIZDEKI! 🙂 🙂 🙂

   1. Vi, spomenuti luđaci s SBP-a, sasvim sigurno niti čitate, niti vidite zaslijepljenim očima suštinu, pa niste niti pogledali video na koji sam dao link:

    http://www.gariwo.org/bs/stranice/zoran-pusic

    Oni kojima samo ime Gariwo izaziva povraćanje, neka ga pogledaju na:

    https://www.youtube.com/watch?v=oVB0EwQ6I5E

    U video opisano, savim je dovoljno za POLITIČKU – jedino važnu u slučaju kojim se bavi gornji tekst (osnivanje nove ljevičarske stranke) – BIOGRAFIJU Zorana Pusića, i sasvim dovoljno zdravoumskim ljudima da ga cijene.

    Za razliku od portalske desničarske klike koja se KUKAVIČKI krije iza svojih (ili svetotrojstveno jedinstvenog 🙂 ) nickova.

    ZORAN PUSIĆ JE HRABAR I POŠTEN ČOVJEK.

    NJEMU HRVATSKA DRŽAVA DUGUJE MNOGO, ON NJOJ BAŠ NIŠTA!

    A još važnije od duga države prema njemu je, ono što duguju, to znaju i priznaju, ljudi kojima je pomagao i pomogao.

    🙂 🙂 🙂

    1. P.S.

     Usput, Zoran Pusić je od 2011-te godine u mirovini. Tim više su prokazani napadi na njega i IDIOTI koji ih vrše.

     http://www.radwb.eu/2013/people/192-zoran-pusic

   2. Darko – ako čitaš od prvih komentara, vidjet ćeš da je su u početku bile kritike na cjelokupni program stranke i što ona nudi. Usput rečeno, ne baš nešto korisnog, koliko vidim.

    Što se tiče samog Pusića – istina, za njegov angažman u stranci nije bitan znanstveni rad koji je on stvorio. Ali za njegovu karijeru kao profesor na ‘fakultetu’ je to itekako bitno, jer su jasni kriteriji za to zvanje, a po svemu sudeći Pusić ih ne ispunjava. Opet, nije bitno za sam politički angažman, ali mnogo govori o karakteru čovjeka. Da nije jedan od perjanica vašeg idejnog smjera, prvi bi vi vikali kako je riječ o uhljebu, parazitu i varalici.

    A i svita koja se skupila na predstavljanju, citiram: ‘od političara među kojima je bila i SDP-ova Karolina Leaković, do javnih aktera poput odvjetničkog bračnog para Jadranke Sloković i Čede Prodanovića, analitičara Željka Ivankovića, građanskih aktivista, kulturnjaka, sveučilišnih profesora, novinara’ -> sve redom paraziti, jašitelji državnog proračuna bez ikakvih opipljivih rezultata, mlatitelji prazne slame. Nitko od njih se nije vruč vode napio.

    1. Parazit je tvoj Milijan Brkić i ostalabulumenta prepisivača koji bi one kojima nije dobro u Hrvatskoj pokazali put preko granice.

    2. “Što se tiče samog Pusića – istina, za njegov angažman u stranci nije bitan znanstveni rad koji je on stvorio. Ali za njegovu karijeru kao profesor na ‘fakultetu’ je to itekako bitno, jer su jasni kriteriji za to zvanje, a po svemu sudeći Pusić ih ne ispunjava.” (Anonimni)

     KRETENU nedokazivi – jesi ti uopće pročitao da je Pusić u penziji od 2011-te?

     http://www.sbperiskop.net/glavna-vijest/ladislav-babic-dobro-dosla-a-kako-ce-proci-vidjet-cemo#comment-47992

     A za karakter Franje Tuđmana nije bitno što postoje dokazi da mu je drugi pisao doktorsku disertaciju?

     Za karakter Hasanbegovića nije bitno što u radovima hvali i pravda NDH’

     Za karakter bivšeg ministra obrazovanja Šustara nije važno što u radovima u istu ravan dovodi evoluciju i kreacionizam?

     Nisam viđao da si sde javljao tim prilikama. Istina, za TVOJ karakter nisu bitni znanstveni radovi koje nemaš, nego samo ČINJENICA DA SI KRETEN!

     Šteta i olova za takve! 🙂 🙂 🙂

     1. Šustar je čovjek kojega su i vani cijenili kao znanstvenika i to jedan od rijetkih iz humanističkih znanosti (iako ima prirodoslovne temelje).

      Dakle, slažeš se da je Pusić karakterno u rangu Hasana, Njofre i ostalih.

      Pa što to odmah nisi rekao – slažem se.

      Za njegovo političko djelovanje njegov znanstveni rad je nebitan, ali je bitan za njegovu vjerodostojnost.

      Znaš li ti što ta riječ znači ili si zaslijepljen mržnjom i neobjektivnošću.

      Tuđman je bio znanstvenik kakvi su znanstvenici uglavnom bili u Jugi. Isti takav je i Pusić. Koliko je do njih dvojice, a koliko do Juge to ostavljam tebi da ocijeniš.

      Još samo da ovo dodamo:
      podržavaju ih Jadranka Sloković i Čede Prodanović, klonovi Marijana Hanžekovića, koji su kao i on postali multimilijunaši na državnom izvoru uglavnom na haškom šoldima. Sve je to manje više po zakonu, kaoi kod Hanžekovića, ali mi to nekako ne ide uz revolucionare, uz utopiste i vizionare koji će da gradu novi “pravedniji” svijet.

      1. Unaprijed osuđuješ Novu. Imaš predrasude, što je pogubno za raspravu.

       1. Ni trenutka ih nisam osuđivao već samo govorio o onome što se redovito događa kada se sa ideološke razine spustimo na operativnu.

        Je li Orah imao te fore da dok se spuste jedan nivo ispod Mirele odmah se skupi smeća da se slediš pa su uveli “kriterije” za prijem u stranku pa kad su vidjeli da neće nitko od raje zadovoljiti te kriterije i da neće imati članova, onda ih maknuli?

        Razumiješ li ti uopće o čemu se tu radi?

        U mjesnim odborima svake hrvatske stranke uglavnom sjede lobotomirani ljudi koji iz očaja kontaju: a gdje sam tu ja?

        Zato ti ne valjaju ni hdz, ni sdp, ne valjaju ni laburisti, ni orah, a o pravapšima i da ne pričam.

        I sve to je uz uvjet da su na prvoj i drugoj razini normalni razumni ljudi, a u nekim strankama se marve nakupi od predsjednika i predsjedništva pa što onda možeš očekivati od sitne raje na doljnjim nivoima.

        Ti bi vodio neke rasprave jer nešto sanjaš, a mi imamo otvorene oči pa ti govorimo da od tih snova nema ništa.

        Uz sve to, već sam sto puta objasnio, baš zbog ljudi i njihovih mana, ta vaša utopija nužno uvijek mora priječi u distopiju. Dakle, to onda i samu ideju čini usranom.

        1. U redu, priznajem, ja sanjam, ali otvorenih očiju, jer realnost je zahvaljujući cinicima poput tebe postala užasno mjesto, Hrvatska je imitacija imitacije kao lik iz filma Muha.Ti imaš otvorene oči koje su fokusirane na kritiku zdesna svega što sanja da može biti bolje. Za mene su dva i dva četiri i ja sam nesretan zbog togaponekad, ali za tebe su dva i dva pet.

         1. Kako možeš kritizirati ekstremnu ljevicu nego s desna? U odnosu na njih i Majka Tereza je desno 🙂

    3. @Darko i Stalker – zašto kao kontraargument dajete primjere drugih političara sa sumnjivom karijerom? Da li čovjek može opravdavati svoje nedjelo time što i neki drugi čine ista nedjela? I što bacate HDZovce na mene – vi mislite da sam ja HDZov navijač?

     To što je Pusić u penziji i dalje ne mijenja činjenicu da je njegov rad na fakultetu, kojim je spomenutu penziju zaradio, u najmanju ruku sumnjiv po pitanju kriterija znanstvenih radova.

     1. Kako sam humanistički raspoložen (mada se ne bih protivio tvom sastanku s olovom 🙂 ), ne odustajem ni od edukacije kretena:

      – kakvo “nedjelo”, ako i sam govoriš o “sumnjivoj” karijeri. Je li “sumnjivo” isto što i činjenično?

      – prestani drkati sa znanstvenim radovima (uhvati se radije svog međunožja 🙂 ) u komentarima o novoj političkoj stranci

      – a ostaje neodgovoreno, zašto se nisi javljao temeljem “sumnjivih” karijera tebi podobnih kretena: predsjednika države, ministra obrazovanja i ministra kulture?

      Dakako da tvoje neodustajanje ne mijenja

      ČINJENICU DA SI BIO, JESI, I OSTAT ĆEŠ KRETEN!

      I, to uopće nije sumnjivo 🙂 🙂 🙂

    4. Dobro Darko, ajmo onda pustiti znanstvene radove, pa se pozabaviti ‘novom’ političkom strankom, friško izvađenom iz naftalina.

     – čime će se ta stranka baviti? Dominantni dio prezentacije njihovog programa se temelji na antifašizmu i sličnom (nacionalizam, ksenofibija)-> zar nam stvarno treba stranka koja će se jedino baviti marginalnim pojavama u našem društvu, u vidu nekoliko povampirenih kvaziustaša, šačice uskopištenih popova i skupom općih hejtera?
     – kako se ova stranka misli pozabaviti sa trenutačno glavnim problemom RH, u odnosu na kojeg su svi sekundarni – gospodarski oporavak?
     – zašto među vodstvom i nabrojanim simpatizerima/potencijalnim članovima nema nikoga iz realnog sektora?

     Zar bi se u vođenje države trebali petljati ovakvi, koji o stvarnom svijetu nemaju pojma?

     1. Anonimni, pa to nitko ne zna osim vrha stranke. Ako u principu ne vjeruješ intencijama Ljevice, neće ti pomoći odgovor tamo nekog komentatora. Zato se strpi i čekaj da dijete prohoda. Tek se rodilo.

     2. Mulec se ne da i ne da! Hajde prvo razriješiti sa znanošću na koju si se zakačio poput krpelja, pa kad vidiš da visiš, nećeš to priznati nego opet mijenjaš temu, idiote nedokazani.

      I u strategiji razvoja Grafičkog fakulteta 2011. – 2016. stoji:

      “U nastavnom procesu sudjeluje 29 nastavnika u znanstveno-nastavnim zvanjima, troje nastavnika u nastavnim zvanjima, 24 asistenata, sedmoro znanstvenih novaka i jedan stručni suradnik. ”

      http://www.grf.unizg.hr/wp-content/uploads/2010/09/Strategija-razvoja-Grafi%C4%8Dkog-fakulteta.pdf

      Pusić je tamo radio upravo do 2011-te, a vidljivo je da postoje “znanstveno-nastavan” i “nastavna” zvanja! Koliko mi je poznato, a to bih ti mogao vrlo lako dokumentirati da to išta ŠUPLJOGLAVOM TEBI znači, Pusič je tamo radio na određeno vrijeme.

      Za nastavna zvanja nisu potrebni isti kriteriji kao ona vezana uz “znanstvena” zvanja – dakle, periodičko objavljivanje znanstvenih radova! 🙂 😉 🙂

      Tipično je da se ti kao tzv. “hrvatska vojska” kod Bleiburga (ustaše!) nikad ne predaješ, pa je potrebno olovo u tu svrhu.

      Sad prijeđimo na tvoje slijedeće PIZDARIJE:

      “Nova ljevica” je tek osnovana i ni teorijski, a ni na pameti joj nije da ide mijenjati državu koliko sutra (pa ni da ti upriliči sastanak sa Pb 🙂 ). Ovo je bio osnivački skup, a vidjet će se tko će se sve priklučiti stranci.

      Čime će se stranka baviti, tko će sve ući u nju, iz kojeg sektora i koji stručnjaci – OSTAVI NJOJ, jer nije na PRONONSIRANOM ŠUPLJEGLAVOM USTAŠOIDU TVOJE VRSTE DA SE TIME BAVI!

      Kao što te ne zanimaju nedjela predsjednika države i ministara, tako te ne zanima ni struktura i čime se bave stranke u rasponu od HSP-a, preko HDSSB-a do HDZ-a! Već si se napopastio na stranku prekjučer osnovanu!

      DA TE NIJE STRAH LJEVICE, MAJMUNE – NE BI TI TOLIKO SRAO O TOME! I TO JOŠ I PRIJE NO SU STIGLI IŠTA KONKRETNOGA NAPRAVITI.

      🙂 🙂 🙂

      1. Nego, vrlo čudno – tvoj ALTER EGO LACNIF se nenadano ućutao. Jeli ipak malko bistriji od tebe, pa je tebi prepustio širenje idiotizama po portalu, ili se samo maskirao svojim alternativnim nickom? 🙂

      2. BTW, Darko – zašto bi me bilo strah lijevice? Trenutno ne vidim nekog konkretnog programa, svi redom pate od bezidejnosti i neprilagođenosti trenutnoj situaciji.

       Da li možda mislite opet dizat revoluciju, pa otimat imovinu? Da li od toga pošten narod treba strahovati?

     3. @sex pistol – siguran sam da ni sam vrh stranke o ovom pitanju nema nikakve konkretne ideje.

      @Darko – jesi sam inzistirao da pustimo Pusićev znanstveni rad na miru? Šta onda više trkeljaš o toj temi?

      Nadalje – moja pitanja nisu ‘PIZDARIJE’ nego teme od životne važnosti za ovu državu, i svatkome tko se bavi politikom, a naročito onome koji nudi neki ‘novi smjer’, to mora biti prioritet ispred svih ostalih tema. Sve političke opcije koje si nisu na takav način složile prioritete su opstrukcija na putu oporavka i disipacija energije potrebne za oporavak!

 15. U Hrvatskoj nažalost ne postoji prava ljevica, u smislu zaštite radničkih i građanskih prava i promicanja tolerancije. Ovdje postoje samo interesne skupine zapjenjenih “antifašista” i jugoslavenskih revizionista koji ne priznaju nijednu činjenicu koja se dogodila nakon 8. svibnja 1945. Jedino čime se oni bave je očuvanje tekovina revolucije i negiranje desetina milijuna žrtava komunističkih zločina, a kod nas napose bleiburškog genocida. Sve ovo naravno vrijedi i za NLj.

  1. Vrhunac cijelog tvog komentara je riječ “nažalost”. Tebi je kao stalo do zaštite radničkih prava? Ja sam primjetio da ti samo pokvarena gramofonske ploča koja ponavlja jedno te isto- priču o vremenu nakon 8.svibnja 1945. Znači li to da je za tebe nesporan partizanski pokret od 1941 do 1945? Sumnjam, jer ti spadaš u pobornike tzv.domovinske vojske koja je bila čista, koja nije vršila zločine i tjerala ljude u logore.

   Dakle, ti si posljednji koji može objektivno ocijeniti potencijale hrvatske Ljevice.

   1. To ti je ljevica za brisanje guzice.

    1. Govnasti vojniče HDZ-a otkada ti onda sebe ljevicom zoveš?

     1. Tko ti drma kavez?

      1. Čkomi i tari guzicu jače.

       1. Neću više, žališ se da te žulja.

  2. O ljudskim pravima će se najbolje pobrinuti oni koji tim ljudima daju plaću. Koje firme u svijetu strašno napreduju: one u kojima rade zadovoljni ljudi. Google, FB i ostale su uvijek među top poslodavcima.

   Kod nas je potpuno zanemaren taj dijalog poslodavac – radnik i prepušten kojekakvim mutikašama: sindikatima i političarima.

   Onda imamo poslodavce gadove koji ne poštuju i ne paze na svoje zaposlenike i radnike marvu koja radi više štete nego koristi, ali zato traži redovito plaću. To je područje na kojemu će se morati najžešće poraditi i gdje će se morati lomiti pretvrde mentalne barijere.

   Bit će nam bolje kada budemo imali poslodavce koji će dobre radnike, koji im donose uspjeh i profit, držati kao kap vode na dlanu i radnike koji će morati postati odgovorni i shvatiti da radeći za poslodavca u stvari rade sami za sebe.

 16. Jutros sam slušao Markovinu i gđu. La Pačaradu i mogu kazati kako su ljudi skroz OK i smireni za razliku od ovdje zapjenjenih boljševika. Upravo zbog toga predviđam uskoro i potrese unutar te stranke, a hoće li Ivančić i Novosti ili kada će po njima osuti paljbu ostaje da vidimo.

  Dakle, čovjek smireno razlaže o karakteru nove stranke i ne spominje nikakave drastične promjene, Nema govora o promjeni sustav, ali ni o promjenama političkog ili izbornog sustava, koji je takav kakav je. Dakle, uklopit će se u postojeću strukturu stranaka i pokušati postići 5-6% što Markovina navodi kao neki svoj cilj ili nadu. Drugim riječima, još jedni novi laburisti, orasi i slični.

  Iz odogovora na pitanja se već vidi kako će vrlo brzo morati nastupiti pragmatika i fleksibilnost da ne kažem (truli) kompromisi, jer politika je umijeće mogućeg.

  Kada se stvari spuste sa ideološkog na operativni nivo, onda se brzo sve razotkrije, naročito a ko sudjelujete u vlasti.

  Vidimo i samii kako se brzo pojave kumovi pa kako umjesto štednje dignu ruku za novi deficit proračuna i novo zaduživanje. Od velikih riječi i idealizma ostane surova realnost u kojoj svatko gleda svoju guzicu i muda, d aih ne bi ostavio na šiljku.

  Znam da su neki polagali velike nade u tu stranku, ali ne vidim zašto se toliko pjene i još k tome pozivaju na prosipanje krvi i slične idiotarije. Očito je i u nas ekstremizam uzeo maha, doduše, u ovom slučaju nekakav ljevičarski ekstremizam, kojemu se bar ja nisam nadao.

  1. Ti govoriš o zapjenjenosti, ekstremizmu, etiketiranju itd. kao da si zaboravio na svoj komentar od 19. 12 u 14, 50 sati.

   Ljevica započne na portalu komentirati afirmativno, a Desnica počne vrijeđati kao što ti činiš. Onda se čudiš kad stigne na vlas isti odgovor.

   1. Što je tebe dušo tu uvredilo?

    Što su 68. posrali Jugu?

    Što nisi pročitao da su se radnicima u Jugi koji mjesecima nisu dobijali plaću zalagali za minimalac?

    Jel te to zabolilo?

  2. Vidi vraga, odjednom se naš LACNIF smirio, umirilo ga Markovinino izlaganje pa su mu odjednom nova ljevica i njeni osnivači postali maltene simpatični!
   Očekujem čak njegovo učlanjenje u stranku 🙂

   Tip vidi da mu nitko neće oteti od drugih oteto, pa mu odlanulo! 🙂

   Zato je sad, nakon silnih laži, difamacija i guposti kojma je zasrao portal umjesto svog zahoda, okrenuo pilu protiv “boljševika” na portalu! Koliko sutra će zvati Pusoća na ispijanje bruderšafta. 🙂

   Jado (ne)ljudska, pogledaj se u ogledalo i pljuni! 🙂 🙂 🙂

   P.S.

   “Očito je i u nas ekstremizam uzeo maha, doduše, u ovom slučaju nekakav ljevičarski ekstremizam, kojemu se bar ja nisam nadao.” (LACNIF)

   Kaj je, dečec, nisi se nadal da buš dobil po p..ki, nakon tvojih budalaština i difamacija? Dokazivanje svojih laži nazivaš ekstremizmom? Vidi ti našeg umjerenog LACNIFA.

   Daklem, “ekstremni” ljevičari su rušili spomenike, postavljaju table maltene nasred ustaškog logora, izmještaju Titovu bistu, traže promjenu imena “Trga maršala Tita”, mijenjau imena Trgu žrtava fašizma, ulice nazivaju po Bobanu, Budaku i ostalim fašistima, javno pozdravljaju “Za dom spremni”, infiltriraju se u ministarske fotelje, skidaju zakonito postavljene ćirilićne table, itd…

   Samo tebe nikkao da bejzbol palica zahvati po tintari?

   Jesi ti moguće vanbarčni sin tipa “koji nikad ne laže, ali povremeno govori neistinu”? 🙂

   1. Smirio se? Pa nazvao te đubretom. I nije mi odgovorio na moje pitanje o svom komentaru od 19. 12 u 14 i 50.

    1. Odgovorio sam ti, ali ti meni nisi.

     Jel treba prijevod ili si naučio ćirilicu?

     Nema veze, napisao sam ti činjenice na latinici pa ti odgovori.

   2. Darko, nisam baš primjetio da ni ti ni tvoji istomišljenici dajete nekih batina…puno mašete ručicama, ti najviše, ali slabo pogađate. Svaki put kada se dođe do nekog konkretnog pitanja, ili bježiš na drugu temu, ili prelaziš na salve vrijeđanja, ili umukneš u potpunosti.

    1. Čuj, KRELE – jesi pročitao naslov teksta:

     “Ladislav Babić: Dobro došla, a kako će proći – vidjet ćemo”

     Jesi pročitao teskt, tako da znaš na što se odnosi?:

     Formiranje Nove ljevice, a ne na Pusića! 🙂

     Pa tko je počeo o Pusiću: LAMZA, LACNIF a TI si se nadoštiklao, mulec mulasti! Sad ti mene optužuješ da mijenjam temu! 🙂 🙂 🙂

     Nakon što sam ti dokazao da lažeš o Pusiću, opet si promijenio pa sad počeo o mijenjanju države itd… Nisi ti bre glupsone Anonim – ti si Heb…g LIČNO!

     Naprosto – IDIOT! 🙂 🙂 🙂

     1. Burazeru, pročitao naslov, i brzo-pročitao tekst, kao i tekstove u ostalih n-članaka o ovoj stranci, o kojoj se piše na ovom portalu kao o dolasku mesije. Pa postavio izrazito bitna pitanja, na koja nitko od simpatizera nije dao smislen odgovor.

      Od tebe sam čuo sam uvrede, niti jedno konkretno objašnjenje. Ti temu braniš tako da napadaš i vrijeđaš komentatore koji imaju mišljenje suprotno od tvog, a samoj temi slabo govoriš. Pa tko onda radi digresije?

   3. Ja sam odmah rekao da su oni dobrodošla stranka i da bih doista volio Pusića vidjeti u Saboru. On, Pernar i još par oriđinala će od te ustanove napraviti novu Komediju.

    1. Misliš da su svi mulci tvog, maksimalnog kalibra, pa ne razumiju ironiju? BUDALO!

     🙂 🙂 🙂

 17. Za đubretara darka, koji nije u stanju ni proguglati prije nego se prosere:

  VIŠI PREDAVAČ

  III.

  U nastavno zvanje višeg predavača može biti izabrana osoba koja ispunjava uvjete iz članka 98. stavka 4. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (»Narodne novine« br. 123/03., 198/03., 105/04., 174/04. i 46/07.) i uvjete za nastavno zvanje predavača te sljedeće uvjete:

  – da je od izbora u zvanje predavača ili pet godina prije izbora u zvanje višeg predavača svake godine održala (60) norma sati nastave

  – da je objavila najmanje tri (3) stručna ili znanstvena rada.

  Uz navedene uvjete pristupnik treba ispuniti još tri (3) uvjeta od sljedećih šest (6) uvjeta:

  1. da ima magisterij znanosti ili doktorat znanosti;

  2. da je na web-stranici visokog učilišta postavio svoja predavanja/vježbe kao nastavni tekst, koji je pozitivno ocijenjen od stručnog povjerenstva;

  3. da je autor ili koautor u barem jednoj značajnijoj studiji ili opsežnijem radu (npr. udžbenik, nastavna skripta, rječnik)

  4. da je sudjelovao sveukupno u najmanje dvije (2) od sljedećih stručnih aktivnosti:

  • recenzija ili lektura radova objavljenih u stručnim/znanstvenim časopisima;

  • konferencijsko prevođenje na akademskoj razini (samo za izbor nastavnika stranog jezika);

  • organizacija i aktivno sudjelovanje u stručnom odnosno studijskom putovanju s izvođenjem nastave;

  • organizacija gostovanja stranih predavača;

  • organizacija i aktivno sudjelovanje u ljetnoj školi s programom cjelodnevne nastave;

  • da je u nastavnom zvanju predavača održao najmanje dva (2) ciklusa stručnog usavršavanja ili barem jedan (1) tečaj stranog jezika (samo za izbor nastavnika stranog jezika);

  • aktivno sudjelovanje u organizaciji ili vođenju ekipa na najmanje dva (2) međunarodna, nacionalna ili međusveučilišna sportska natjecanja studenata (samo za izbor nastavnika za tjelesnu i zdravstvenu kulturu).

  5. da je kao autor ili koautor prezentirao najmanje dva (2) rada na znanstvenim ili stručnim skupovima od kojih jedan na međunarodnom znanstvenom ili stručnom skupu;

  6. da je aktivno sudjelovao u radu strukovnih odnosno studentskih sportskih udruga odnosno organizacija, s tri (3) sudjelovanja u ljetnim sportskim školama (samo za izbor nastavnika za tjelesnu i zdravstvenu kulturu), odnosno s tri (3) sudjelovanja na seminarima stručnog usavršavanja, radionicama, konferencijama i sl. s odgovarajućom potvrdom;

  Pri reizboru u nastavno zvanje višeg predavača pristupnik treba ispuniti drugi uvjet naveden pod Općim uvjetima u točki I. ove Odluke te ispuniti četiri (4) uvjeta, koje biraju među uvjetima za izbor u nastavno zvanje predavača, a također i među uvjetima za izbor u profesora visoke škole.

  1. Dete,

   ti si to skinuo sa:

   http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2012_01_13_379.html

   Sjednica rektorkog zbora je održana 30.5.2011. godine

   “Rektorski zbor na 7. sjednici u akademskoj 2010./2011. godini održanoj 30. svibnja 2011. godine, uz suglasnost Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje od 7. prosinca 2011. godine donosi…”

   Te, 2011. godine Zoran Pusić je otišao u mirovinu, te se stoga OVI ZAKLJUČCI VIŠE NE ODNOSE NA NJEGA!

   Moj se link:

   http://www.grf.unizg.hr/wp-content/uploads/2010/09/Strategija-razvoja-Grafi%C4%8Dkog-fakulteta.pdf

   odnosio na stanje Grafičkog fakulteta početkom 2011-te, s predviđanjem razvoja do 2016-te. Tamo je jasno navedeno da imaju 3 radnika u “nastavnom zvanju”.

   Čitaj, a pročitano nastoj shvatiti. Ne brini, evolucija prema ljudskom biću kad tad će te zahvatiti. Makar tvoje potomke. 🙂

   Adio, MAJMUNE! 🙂 🙂 🙂

   1. Da si pratio, vidio bi da je iz 2006.g., kada je dotični bio na fakultetu kao viši predavač.

    http://www.hkv.hr/images/stories/Documents/odluka_izbor_u_nastavna_zvanja.pdf

 18. Tovariš Ladislave, nisam baš siguran da Nova ljevica „dobro došla, a kako će proći“ već se sada zna, kao svaka umjetna tvorevina…

  Bojim se, kada se isuši kesa sumnjivih donacija, Nova ljevica, stranka devetnaestog i prve polovice dvadesetog stoljeća, hoću reći boljševička partija će se ugasiti!

  1. Vidim da reagiraš na članak iz ORDINACIJE. Jesi tamo sa LACNIFOM, LAMZOM i ANONIMNIM na pregledu? 🙂

   Naime, svatko tko spominje “sumnjive donacije”, a ne spominje niti dokazuje njihvo izvor, NIJE NEGO ZA ORDINACIJU.

   Donacije Tuđmanu od kanadskih i australijskih ustaša očito ti nisu bile nimalo sumnjive.

   Nakon pregleda, nastavite se družiti u stacionaru! 🙂 🙂 🙂

   1. Darko, žao mi te, ali i također žao mi te nije!!!

   2. Pa Darko, Tuđman je donacije koristio da obranu naroda od povampirenog krvoločnog agresora, i stvaranje moderne i demokratske države.

    A što će ovi raditi sa donacijama ako ih bude? Ustvari, što će oni uopće raditi?

 19. @lacnife,
  Kako ne razumiješ govnarsku komunofašističku logiku?
  Papak Pusić, po zanimanju i obrazovanju brat, MOGAO je biti “nastavnik”, jer u ono pretpovijesno vrijeme, prije 5 godina, to je mogla biti svaka šuša.
  Što je “nastavno zvanje” dobio “naguzove”, kako bi rekli Bosanci, nema veze. Jerbo je drug “deklarisani antifašist” i dužnost svakog pripadnika fukare je da druga brani.

  1. MULEC podojeni! PRIJE 5 godina JE OTIŠAO U MIROVINU, a NE dobio zaposlenje 🙂

   Vama očito fali poveći dio mozga, ako ne i cijeli! Dakle ga je, u najmanju ruku (da nije već dugo dugo bio zaposlen) – prema tebi – zaposlila HDZovska “antifašistička” fukara 🙂 🙂 :).

   Koja je, uostalom, u proteklih 25-26 godina kad je uglavnom vladala, imala sijaset prilika otpustiti “boljševika” koji je obrazovao i vaše roditelje. Ali, dobro veliš; ta HDZovska fukara je branila svog druga! MAJMUNE 🙂 🙂 🙂

   Uostalom, već vam rekoh:

   ANONIMNA FUKARA pljuje po ČASNIM LJUDIMA S IMENOM I PREZIMENOM I ŽIVOTNIM POSTIGNUĆIMA.

   Klinje, klinje – postajete mi dosadni sa svojim fantazijama. Zato, vas ostavljam uživati u svojoj praznoglavosti. Uzoholili se majmunčići, nakog 73 godine Juge i 45 godine Tita, pa sad mladež drka li, drka.

   Znam da ne možete naći cure, ali onda to radite doma, a ne javno! Adio!

   🙂 🙂 🙂

  2. Ružna scena oko ničega…

   1. Točnije oko nikoga…

    1. Konačno si se dobro samodefinirao; ti si zaista NITKO(V)!

     🙂 🙂 🙂

     1. Smoke, darko, smoke!
      Definirao sam tebe i Pusića, kao i druge ološe.

      1. SMOKE je DIM – koji ti ispunjava glavu. A pravilna konstrukcija rečenice je…

       Pa, hodi na tečaj engleskog, “smokeru”! 🙂 🙂 🙂

       1. Rečenica mu je skroz OK. Ti bi trebao tečaj engleskog.

        Prijevod je Puši, darko, puši!

        Vjerojatno je mislio na bezdimnu 🙂

       2. Google prevodilica te malo sjebala.
        Samo ti ćućaj i ne vuci prejako, možeš dobiti zaušnjake.
        A dima biti neće.

        1. Hoćeš opet neku pjesmicu da ti povećam tvoj raskošni repertoar koji se sastoji od ćufti i bezdimnih?

         1. Imaš dara za pjesmice, kao darko ljudskih osobina.
          Znači 0,00.
          Nemoj, jaro, molim te, bit ću dobar.

 20. Dečeci, dečeci:

  SMOKE znači dim.

  SMOKE je ujedno galagol PUŠITI – u INFINITIVU.

  Dakle je krele Lamza napisao: “pušiti, Lamza, pušiti!” a NE “puši, Lamza, puši!”. Valjda je bio “napušen” 🙂

  Za nepismenjake (Lamza&Co) ne našem jeziku, nije ni čudno da su takvi i na engleskom! Pa, pa – krelci.

  🙂 🙂 🙂

  1. SMOKE u rečenici ne znači dim.
   Vrati se na lesson: definite article and indefinite article.
   Glupaaaneeee!

   1. Pušiti se kaže: to smoke (provjeri).
    Zatim pređi na tvorbu imperativa.
    Dakle, koristi se infinitiv, bez “to”.

    Nikad, nikom, nemoj davati lekcije, jerbo si tup k’o penis.

    1. Koj’ si ti mulec, iz posta u post sve veći! Pa to sam ti ja i rekao:

     http://www.sciencealert.com/scientists-still-don-t-know-what-caused-the-eye-of-the-sahara

     Infinitiv je infinitiv i znači PUŠITI. Tvoj je tekst dakle “pušiti, Lamza, pušiti!” 🙂 🙂 🙂

     Svakako je zadivljujaća vaša upornost u demantiranju pizdarija, a fali u demantiranju neistina o Pusiću koje sam vam DOKAZAO!

     TAMO STE TOTALNO POPUŠILI! 🙂 🙂 🙂

     1. Šta si ti, Darko, dokazao, reci nam molim te? To što si galamio, vrijeđao i nakrtio gomilu guposti, ne znači da si nešto dokazao, i da je netko popušio u toj raspravi s tobom, zagovorniče prekomjerno granatiranja.

      Da li Pusić ima znanstvenih ili stručnih radova? Nema! Reci ti meni, kada znaš sve, da li je dotični udovoljavao stavci 3? Meni se čini da nije. A stavkama 4, 5 i 6 već dokazano nije udovoljavao. Nekako se ipak čini da uvjete nije imao.

      I da, bitan je znanstveni rad, jer je godinama radio kao ‘znanstvenik’ na fakultetu, i sisao državnu plaću, a da pri tome nije ostavio nekakav opipljiv trag na tom ‘znanstvenom’ polju. Naravno, kako i bi, kada se sve to vrijeme bavio ‘humanitarnim’ i ‘društvenim’ radom!

      1. To je apsolvirano par svjetlosnih godina iznad. Samo si ti sjedio na zahodu i čitao toaletni papir! 🙂 🙂 🙂

       1. E pa nije. Ovo što sam ja naveo su bili uvjeti iz 2006.
        To što ti nisi pratio, i trkeljao o NN iz 2011 je druga stvar!

       2. Prvo si u nekoliko navrata galamio da se manemo Pusićevog znanstvenog rada, jer to nije bitno u ovoj priči. A sada bi tu istu temu upisivao kao svoje davanje lekcije? Daj molim te, takve priče možeš prodavati svojim navijačima i simpatizerima, ali ne i ljudima koji znaju razmišljati svojom glavom.

        Također, o NIJEDNOM konkretnom pitanju što si tiče stranke nisi imao ništa za reći, ali zato si imao mnogo uvreda sa sve komentatore koji ti nisu po volji.

      2. @ Darko – izvoliš:

       http://www.sbperiskop.net/kolumne/ladbab/ladislav-babic-dobro-dosla-a-kako-ce-proci-vidjet-cemo#comment-48066

       Ovo je odgovor na tvoj komentar: http://www.sbperiskop.net/kolumne/ladbab/ladislav-babic-dobro-dosla-a-kako-ce-proci-vidjet-cemo#comment-48175,
       ali je sve previše u strani na ekranu….iako, ako ćemo zapravo, i s raspravom smo previše ošli ustranu, i šiljimo zob.

     2. Vole, riječ je o tvorbi imperativa!
      Ti ne razlikuješ imperativ od infinitiva!
      A imperativ u prijevodu glasi: “Puši, darko, puši”:

      P.S. Jesi li naučio razliku između elektora i elektorskog glasa?
      Jesi kurac.
      Ti si tup kao i milenij, samo što se on ne petlja u ništa, jer priznaje da o ničemu nema pojma. Samo zagađuje zrak, kao i ti.

      1. Nemoj mu uzimati za zlo što ne zna engleski, u njegovo doba se učio ruski 🙂 🙂

       1. Он знает хуй собаки, не руский язык.

        1. Učio nije isto što i naučio.

        2. Ti si glupan na svakom jeziku i pismu. Nego, čudno mi je da te ćirilica ne vrijeđa? 🙂

         1. Ты дурак!

      2. To ti je zato što ja ne znam razliku između magarca i Lamze! 🙂 🙂 🙂

 21. lamzu ne vrijeđajte on ne puši on je na bijelom i pustite čovjeka da živi u 1945 godini tu se on najbolje snalazi jer je vjerovatno to sve doživio u svojim bijelim filmovima

 22. Darko dragi, želim ti sve najbolje, a najviše bih volio da ti likovi poput Pušića kroje sudbinu čime god da se baviš.

  Već sam jednom pitao, ali odgovora ne bi, navedite bar jedno jedino konkretno ime nekoga tko je imao koristi od tog (i takvih) tipova.

  1. “…navedite bar jedno jedino konkretno ime nekoga tko je imao koristi od tog (i takvih) tipova” (LACNIF)

   Dao sam ti link na video, gdje ljudi govore o Pusićevom humanitarnom radu. Svakako oni nisu lažovi, poput tebe. I JAVLJAJU SE KAO SVJEDOCI POD SVOJIM IMENOM I PREZIMENOM, a ne kao jadni šakal LACNIF.

   Savakako nije on, sprečavajući deložacije davno prije “Živog zida”, napao desetak policajaca i ozljedio im vratne pršljenove. Ili jeste? 🙂 🙂 🙂

   Ali, daj ti meni jedno jedino konkretno ime osobe

   – koju je Pusić upropastio?

   – osobe kojoj je meteor pao na glavu (ti se izuzimaš)?

   – osobe koju je Luburić lično likvidirao u Jasenovcu?

   – osobe s kojom je Kolinda prevarila svog muža?

   Sličnim foliranjima možeš zavarati samo sebi slične idiote!

   🙂 🙂 🙂

 23. Ne može u RH biti ništa dobro kada jadniku poput ovog Glunčića “sude” likovi poput Jovanovića, Mrsića i Pupovca, a brani ga njegov ministar Barišić. Od te se znanosti neće nitko najesti, osim njih, Pusića, Rade i ostalih.

  Zemljo, otvori se!

 24. “PREDAVAČ

  U nastavno zvanje predavača može biti izabrana osoba koja ispunjava uvjete iz članka 98. stavka 3. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (»Narodne novine« br. 123/2003., 105/04. i 174/04.), uz opće uvjete i sljedeće: Pristupnik TREBA ISPUNITI DVA (2) od sljedeća četiri (4) uvjeta:

  1. da je u suradničkom ili nastavnom zvanju, računajući razdoblje od tri godine prije datuma pokretanja izbora izvodio nastavu na nekom visokom učilištu i to barem trideset (30) norma sati

  2. da ima magisterij znanosti ili doktorat znanosti

  3. da je održao jedno javno izlaganje na znanstvenim ILI stručnim skupovima iz područja struke iz koje se provodi postupak izbora u zvanje predavača

  4. da je objavio barem dva (2) stručna ILI znanstvena rada, ILI da je koautor u barem jednom (1) složenijem projektu koji je izveden ILI nagrađen, odnosno značajnijoj studiji iz odgovarajuće struke. ”

  Pusić je naveden kao PREDAVAČ na Grafičkom fakultetu (to sam pokazao linkom). Za to TREBAJU BITI ISPUNJENA BAR 2 UVJETA:

  A) Pusić je bio magistar znanost – ISPUNJENIO

  B) Pusić je prije toga bio u radnom odnosu – KAO PREDAVAČ – na drugom fakultetu – ISPUNJENO

  C) ni ti ni ja o tome nemamo podataka

  D) ni o tome nemamo podataka

  ****************
  Dakle – NAJMANJE DVA UVJETA JE ISPUNJAVAO! 🙂 🙂 🙂
  ****************
  a više se nije ni zahtjevalo!

  Ti pak potraži podatke od fakulteta o ostalima, samo je jasno da više voliš drkati javno, nego istraživati! Ne drkaš ti zbog Pusića, nego desničar hoće dezavuirati Novu ljevicu – i to je sve!

  A sad odjezdi, kao onaj četveronožni ni gif-u:

  https://giphy.com/gifs/3o6ZtoXONhpPh2DMGc

 25. predavač ili viši predavač?

  1. Misterija.
   Darko, poduči nas.

 26. Al sam si govorio da njegov zannstvenir ad nema veze s njegovom ulogom u politici? Što se dogodilo u međuvremenu?

  Jesi našao koje ime?

  1. A što bi se dogodilo? Pa vi ste opet potegnuli znanstveni rad, a ne ja? Razumijem da kad svršiš drkajući, krvo ode iz glave u glavić, pa ti više stvari nisu jasne. 🙂

   1. Pa ti si se busao u prsa o nekakvim očitanim lekcijama tj da su neki popušili u raspravi s tobom. Jesi možda aludirao na nešto drugo, jer nisam primjetio da si nešto puno pisao o ičemu osim o tome.

    Nego, da li je bio viši predavač ili samo predavač? Da li je 3/6 ili 2/4?

    1. Ako si pismen koliko iz engleskog, onda nađi linkove koje sam ti slao pa pročitaj. No, s obzirom da tražiš da te svaka stvar udari u glavu kako bi je shvatio, za rastanak ti šaljem jedan PLUM BUM!, u nadi da će ti jednom sve razjasniti kad ga sretneš.

     Ima ona čuvena:

     “PSI (Anonimni, lacnif, Lamza) LAJU, KARAVANA (ljevica) IDE DALJE!”

     Odoh i ja, odmoriti se od kerova! 🙂 🙂 🙂

    2. Ošamućen je, pusti ga da dođe sebi. Toliko se jadniok trudio.

     Vidiš da ni link ne uspijeva složiti koji govori o imenima.

     Darko, očito si odlučio da je lakše od Pusića napraviti znanstvenika nego humanitarca. Prije ćeš naći neki njegov rad za nobela, nego čovjeka kojemu je pomogao svojim nadrkavanjima.

     Ajde, da mu malo popustimo: Pusić je izvanredan znanstvenik i nastavnik.

     Sigiurno je mogim ljudima pomogao. Sad će nama darkec to objasniti.

 27. lamza u ovakve stupidne teme ne ulazim a ti jesi li jutros povukao crtu ili si još u hdz anusu do ručka

 28. Gle, kučkovi, kerovska djeco (lacnif, Anonimu, Lamza i ostala istomisleća bratija:

  rekoh već da ljudi koje napadate – kao anonimni lešinari, šakali i ostale zvijeri, kukavički iz zasjede – imaju svoja imena, prezimena, stručnost i životna dostignuća. Za razliku od vas. I autori ispod čijih tekstova ostavljate hrpe svojih brabonjaka, pod vlastiti imenima i prezimenima pišu o ljudima koje imenuju također imenom i prezimenom, ma pisali o njima dobro ili loše. Ti su ljudi spremni preuzeti odgovornost za napisano, i zato svaku svoju riječ – za razliku od vaših neartikuliranih budalaština – dokazuju.

  Pusići su poštena, antifašistička i slobodoljubiva familija, za razliku – opet! – od vas, psećih njuški koje nastoje bezuspješno zasrati njihova imena.

  – oca Eugena nastojali ste denuncirajući kao ustašu, jer je kao ilegalac radio u ustaškoj vojski. Nisu to pisali antifašisti da bi pročistili svoje redove od govnara, već upravo fašisti vašeg kova s ciljem denunciranja partizana i antifašista, a ne svoju bratiju – ustaše

  – poslije ste navalili na Vesnu, koja je jedina imala hrabrosti, nasuprot cijelom proustaškom Saboru, odbiti potpisati takozvanu deklaraciju o takozvanom “domovinskom ratu”. Deklaracije poštene ljude ne obvezuju, a ponajmanje povjesničare. Jasno je tko (gamad vaše vrste) i zašto (zbog falsificirane deklaracije kojom se prikriva istina o učešću RH u ratu u BiH) je potpisao spomenuti falsifikat.

  – sad vam smeta brat Zoran, upravo u času kad je pristupio, s drugim uglednim ljudima, formiranju Nove ljevice. Jebe se vama za njegov znanstveni rad, ma imao i samo jednog (KOLIKO IH IMATE VI?), što je apsolutno nevažno u političkom djelovanju. Boli vas što se sve više ljudi organizira, a možda se podsjećate i sudbine svojih predaka – kod BUM, BUM grada – koju su (čast nevinim budalama) zaslužile, kao i svugdje u Europi gdje se to zbivalo, proporcionalno zločinima koje su psi učinili. Trebala bi vam biti poznata sudbina bijesnih cuckova i u miru, a kamoli ratu.

  Eto, vi lajete, rekoh već, a ljevica se polako, ali ipak sve više i uspješnije udružuje i organizira, dok vama bijesne sline cure s njuški. Tu ste apsolutno nemoćni, a predlažem vam da se uvijek prisjetite sudbine vaših, makar samo političkih (ako se zločin može svrstati u politiku!) predaka, ukoliko pretjerate. Ustvari, podsvijest vam dovoljno inteligentno (pametnije svijesti koju ne posjedujete) savjetuje da, ZA SVAKI SLUČAJ!, ostanete anonimusi. Kamen je anoniman, ptica je anonimna, pas je anoniman, a i kukavički fašisti vaše vrste koji denunciraju ljude, pišući potjernice za njima, su anonimni.

  Pravi ljudi, kad iznose dokaze protiv drugih ljudi, usude se potpisati ispod njih. Poput autora tekstova koji nisu anonimni, poput Ankice Lepej koja je iznijela dokaze da je bivši predsjednik lopovčina, Poput del Ponteove i svjedoka koji su iznosili dokaze protiv hrvatskih (i najviših) zločinaca o prošlom ratu, poput onog tipa koji je prokazao jednog od šefova Hrvastkih voda koji je htio progurati svog rođaka, itd…

  Samo gnjide koje iznose objede protiv ljudi s imenima i prezimenima, boje se potpisati pod njih jer shvaćaju da bi mogli snositi teret dokazivanja i odgovornosti.

  Gle, lacnifi, Anonimni, Lamza i ostala usrana bratijo,

  sve anonimusi do anonimusa. Ako imate protiv Zorana Pusića osnovane optužbe za kršenje zakona; ako imate jednako osnovane optužbe protiv fakulteta koji ih je navodno kršio zaposlivši ga, onda s obzirom da glumatate poštene Hrvatine, red bi bio da ne kao psi, već kao svaki pošteni građanin ma koje nacionalnosti, to javno, POD SVOJIM IMENOM I PREZIMENOM (ukoliko ste umjesto veterinarskih, ipak zavedeni u matične knjige!) iznesete. Ali, kukavice kriju svoj identitet, a s obzirom da su psi – kako mogu uopće znati što su hrabrost i poštenje?

  Slasne vam svima kosti za Novu godinu, i da se pamet probije iz donjeg u gornje dupe. A kao što rekoh, KARAVANA PROLAZI, dok bijesni psi čekaju, ili novu da prođe kako bi bezuspješno izlajali vlastite životinjske frustracije, ili spak voju sudbinu zapisanu u svojem lavežu!

  🙂 🙂 🙂

  1. Ne talasaj, nego reci – predavač ili viši predavač.

  2. Eto, vi lajete, rekoh već, a ljevica se polako, ali ipak sve više i uspješnije udružuje i organizira, dok vama bijesne sline cure s njuški.

   – bit će tu i nešto za tebe, jel da. Ne laje pas zbog sela ….

   Carla del Ponte je baš ime pravo. Jesi ti malo paklio u međuvremenu?

   Ti si se vidim potpisao punim imenomn i prezimenom pa imaš pravo drugima nešto prigovarati.

   Zašto bih ja stavljao bilo gdje svoje ime i prezime. Kada budem osnivao stranke i budem htio živjeti na grbači naroda, saznat ćeš i moje ime.

   Nemaš zakona po kojemu možeš nekog atužiti. Da nisi Zagorec kad bi se samo tužil?

   Pod drugim tekstom sam objasnio i tebi i drugim šupljoglavcima zašto to nema nikakve veze s ljevicom.

  3. Darko, kada koristič konstrukciju ‘takozvani “domovinski rat”’ vrijeđaš i omalovažavaš sve ljude koji su u tom ratu sudjelovali, kao i sve žrtve tog rata, vojne i civilne. Zar te nije sram tako bezočno pljuvati na njihovu žrtvu, a nama docirati nešto o moralu i poštenju?

   1. To je običaj takozvanih ljevičara.

    Nego, možda je darko neko kodno ime kao tito ili walter pa bi ga ja trebao znati?

  4. M

Odgovori