Klopka za društvenu etiku i moral: Profesorica, sex bomba, snimala u učionici svoje golišave selfije

Moral je nalik na jedno hladno klizalište na kojem se mi kližemo i pri tome svi možemo pasti i razbiti zube, koliko god mislili da smo dobri i vrhunski klizači.

Bosanski mediji objavili su golišave fotografije seksi profesorice bujnih grudi na kojima bi joj mogle pozavidjeti i Pamela Anderson i Merlyn Monroe. Radi se o profesorici Berini Fatić iz Vareša,  koja je svoje erotske fotografije iz školskih klupa razmjenjivala sa nepoznatim mladićem, koji je potom zlorabio njezino povjerenje i iste postavio na Facebook, Instagram i ostale društvene mreže.

Ostaje nepoznato da li je profesorica razmjenjivala  golišave fotografije i sa nekim svojim učenicima.

Profil profesorice iz Vareša na Facebooku i Instagramu, preplavljen je njezinim golišavim fotografijama snimljenim u školskoj zbornici, učionici, te ispred školske ploče, gdje je gola golcata, kao od majke rođena, snimala selfije. Građani Vareša, udaljenog 30-ak km od Sarajeva, šokirani su, a neki bosanski zafrkanti izražavaju žaljenje što i oni nisu u svojoj školi imali jednu takvu profesoricu.

Mlada i prelijepa profesorica Berina Fatić i ranije se navodno rado fotografirala u izazovnim pozama, ali do sada nikada potpuno obnažena i nikada  u školi. Javnost s pravom očekuje javno očitovanje direktora i Uprave škole, ali oni se do sada nisu  oglasili povodom ovog skandala o kojem pišu sada i gotovo svi hrvatski mediji.

Apsurd i paradoks u ovoj cijeloj priči je u tome što je upravo ova profesorica od strane svojih učenika kandidirana za najbolju profesoricu u državi, a sada neslužbeno i najseksi profesoricu.

Na svom Facebook profilu profesorica je povodom ovog slučaja napisala da će putem suda pravdu goniti do kraja i tužiti one koje su bez njezinog znanja i odobrenja stavili ove njene golišave fotografije iz škole na društvene mreže. Kao da slušamo priču o Sevinom porniću.

I eto ga, odlična klopka za društveni i javni moral. I ja padoh prvi na klizalištu etike i morala i prvi razbih zube jer sam ju već brutalno osudio usporedivši ju sa Severininim pornićem.

Kako li će tek reagirati direktor škole koji je sad pod velikim pritiskom javnosti? A kako tek zbornica? Smrknuti i dozlaboga narogušeni profesori koji prije podne mrze sebe, a popodne cijeli svijet?

Prikovat će ju na stup srama, i dat će joj odmah otkaz i bez suđenja i spalit će ju na lomači kao u mračnom Srednjem vijeku.

Ispred sebe imam jednu fotku. John Lennon i Yoko Ono. Goli golcati kao od majke rođeni. Njihov poznati performance za mir u svijetu. Koliko god to ludo i suludo zvučalo.

Pa zar se s pičkom i kurcem bore za mir u svijetu, upitat će se cinični zlobnici. Pa možda se i ova Bosanka bori za mir u Bosni. Koliko god to ludo i suludo zvučalo? Dakle, javnost, koja traži da Pedro visi, da ju se linčuje, smrknuti direktor koji se sad boji i svoje vlastite sjene, novinari….svi smo jedinstveni u ocjeni da ovoj seksi profesorici treba dati otkaz. Možda i treba, ne znam. Ali, na osnovu kojeg zakona i kojeg to pravilnika?

Jeli ona možda imala seksualni odnos sa svojim učenicima? Nije. Ti isti učenici su ju predložili za najbolju profesoricu godine u državi. To nešto znači. Smije li direktor škole izmišljati zakone i pravilnike na osnovu kojih će joj dati otkaz. Ne smije. Ova lijepa i zgodna profesorica malo slobodnijeg ponašanja, vjerojatno ni sama nije svjesna, da je ispred svih nas sagradila u društvu i državi jedno veliko, ogromno moralno ogledalo, u kojem se svi zagledujemo i sami sebi izgledamo vrlo smiješni.

I eto tako, ova profesorica bujnih grudi i zanosnih oblina, ni sama nije svjesna da je dirnula u osinjak filozofije nesavršenosti etike, sve nas je bacila da se vozimo i plešemo na hladnom klizalištu morala, i pri tome malo malo, pa netko od nas padne i razbije zube.

Ja se prvi ulovih u tu klopku i na tom hladnom klizalištu etike i morala, prvi padoh i razbih zube, kada sam ju usporedio sa  Severinom i njezinim pornićem.

11 comments

Skip to comment form

 1. Daky voli pojedostvaljiavti. Puno konstatira, ali i postavlja puno pitanja. U svakom slučaju na svoj način skreće pažnju na opće- ovaj put na krah morala, hrabrosti, ljudskosti.

 2. Sbperiskop je i ovaj put na liniji zaštite prava pojedinca. Koliektivi su pritisak na ljude i forma da se oni zarobe kroz uniformiranje. Palac gore za profesoricu.

 3. Sudeći po predposljednjem pasusu, Lončar je pjesnik koji pjeva na bunjištu društva. Kuže pjesnici da je tijelo sredstvo protesta. Očekujem u idućem tekstu vidjeti autorovu fotku samog sebe u gaćama.

 4. Egzibicionizam je poremećaj osobnosti, slikati se gol u školi je bolesno, šta da je to učinio muškarac profesor, slikao se gol u školi? Žena se treba liječiti. Profesor je čovjek koji prenosi znanje, a ne spolne poruke i signale. Uneredila je plemenito zanimanje kojem je svrha i koje je plaćeno da uči i prenosi mladima znanje, a ona usmjerava pozornost pubertetlija na svoje sise, umjesto na školsko gradivo, pa je kao takva, saboterka vlastite struke, nek ide raditi negdje gdje su sise, a ne školsko znanje svrha, u porno industriju. Treba joj dati opomenu pred isključenje i nek se ispriča učenicima i objasni im koja je njena svrha i zadaća u školi, prenosti znanje, a ne seksualnu vibru.

 5. I profesori i profesorice trebali bi biti što uniformiraniji jer su svi na istoj zadaći koja je jedina bitna u školskim ustanovama, oni su službena, a ne privatna lica, dok su za katedrom. Čak i privatno nije nebitno kakvi su, jer rade najosjetljiviji posao na svijetu, formiraju mlade ljude i utječu na njih doživotno, naših učitelja i profesora se sjećamo doživotno, posebice po znanju koje su nam ucijepili. Hvala ti, moja profesorice latinskog, što si me naučila savršeno latinske poslovice, a ne seksualnom uzbuđivanju, iako si bila prelijepa žena.

 6. Daky, još oštrije to treba. Treba žigosati političke kurve koje se naslikavaju po gradu Brodu i BPŽ kao nemoralne i koje se karaju za veliku lovu.

 7. Žao mi je što sam rođen u krivo vrijeme. Kad je moja generacija išla u školu, nastavnice i profesorice su bile zakopčane do grla. Ova današnja djeca imaju razloga sretni dolaziti u školu jer ih tamo čeka ovako zgodna profesorica. I nije zakopčana do grla!

  1. I ti si sretan dolazio u školu, jer si gledao u učiteljicine gole gležnjeve.

 8. Pa ova ima veće sise od mene, jebote! Možda bi trebala dobiti opomenu, ali nisam za otkaz. Ali nisam ni zato kako ona tobože promivira mir u svijetu kao John Lennon i Yoko Ono, kako to Daky veli. Promovira ona samo svoje sise i ništa više. OPOMENA PRED OTKAZ.

 9. Ali da smo skloni nekome brzo suditi i odmah ga osuđivati, to je istina.

 10. To su super žene i takve sigurno ne zabijaju kolčeve, duša od žene. I to đubre koje ju je osramotilo i dalo slike na internet. Nikad dosta opreza i s kim imaš posla, začas se erotska romansa pretvori u ogroman problem ženi i pljuvanje po njoj. Govnar bi trebao na stup srama i dobiti otkaz na radnom mjestu, a ne učiteljica. I kazniti ga za duševne boli novčano i zatvorski.

Odgovori