Darkova prirodna medicina: Može li ljekovito bilje pomoći u borbi protiv Corona virusa: Timijan i Majčina dušica

Samo u biljnom carstvu bit će navinuta pera koja tjeraju sat života.                                                                 Dr. Max Bircher-Benner

Može li ljekovito bilje pomoći u borbi protiv Corona virusa? Iz Wuhana u Kini stižu nam lijepe vijesti o uspjesima u liječenju COVIDA-19. No, naša javnost nije dovoljno informiranja da su ti uspjesi postignuti, osim mjerama karantene i samoizolacije, izmeđuostalog i – INTEGRIRANOM TRADICIONALNOM KINESKOM MEDICINOM LIJEČENJA LJEKOVITIM BILJEM PARALELNO SA SLUŽBENOM, KONVENCIONALNOM MEDICINOM.

To kod njih ide uvijek zajedno, skupa, paralelno. Kod nas na żalost, ne. Kod nas je u Hrvatskoj prirodna medicina potpuno protjerana iz sustava liječenja naše konvencionalne, službene medicine. Mi nikoga ne liječimo. Nikome ne pružamo ni medicinsku pomoć. Mi ne trgujemo, ne prodajemo niti preprodajemo ljekovito bilje, čajeve i ostale biljne preparate. Mi samo zadržavamo pravo na zakonom i Ustavom RH garantirano pravo na informiranje građana, uz pridržavanja svih mjera karantene i samoizolacije koje nam propisuju Nacionalni i Županijski stožer civilne zaštite, naši liječnici i medicinsko osoblje. Prirodna medicina je samo nadopuna slużbenoj, konvencionalnoj medicini.

____________________________________

Timijan i majčina dušica su dvije srodne i vrlo slične ljekovite biljke čije ETERIČNO ULJE koga ima 1,5 posto, sadrži u svom sastavu vrlo moćni ljekoviti TIMOL koga ima i do 42% i KARVAKOL. Veliki stručnjak svjetskog glasa dr. ENES HASANAGIĆ u svojoj knjizi tvrdi da Timijan i majčina dušica djeluju kao vrlo moćni stimulatori LEUKOCITOZE KOD INFEKTIVNIH OBOLJENJA, te da su kao takve, ove biljke vrlo učinkovite kod svih vrsta PLUĆNIH OBOLJENJA OD EMFIZEMA, BRONHITISA, ASTME PA SVE DO TUBERKULOZE. A što je posebno važno i bitno za CORONA VIRUS, koji najviše napada upravo pluća i respiratorni sustav. Koliko je ova biljka moćna i ljekovita, podsjeća nas na to i veliki stručnjak za ljekovito bilje, RICHARD WILLFORT, koji u svojoj knjizi LJEKOVITO BILJE I NJEGOVA UPOTREBA, tvrdi da su veliki uspjesi sa TIMOLOM postignuti u liječenju GUBE-LEPRA, na način da se mješavina timola i sezamovog ulja uštrca u oboljela mjesta na kożi. Willfort potvrđuje veliku ljekovitost timijana i majčine dušice kod liječenja UPALE PLUĆA, OBOLJENJA DIŠNIH PUTEVA, KOD ASTME, HRIPAVCA i dr. Zanimljivo je da su zbog svog vrlo jakog i moćnog antiseptičnog djelovanja, ove biljke upotrebljavali faraoni u starom Egiptu za mumifikaciju i balzamiranje tijela i konzerviranje lešina. Nakon velikih uspjeha u liječenju alternativne, odnosno pučke medicine, konvencionalna medicina je tek u zadnje vrijeme obratila pažnju na ove dvije biljke, a ponajviše zbog njenih velikih uspjeha u liječenju LEPRE.

Možda ne bi bilo loše, da službena medicina obrati pażnju i na njihove ljekovite moći u zaštiti, prevenciji i liječenju od CORONA VIRUSA, a naročito kad se čaj od timijana i majčine dušice kombinira sa medom i tinkturom propolisa. U HUBEI BOLNICI U WUHANU U KINI, VELIKI NAPREDAK U LIJEČENJU OD CORONA VIRUSA POSTIGNUT JE UPRAVO INTEGRIRANOM TRADICIONALNOM MEDICINOM LIJEČENJA BILJEM I SLUŻBENOM ZAPADNOM MEDICINOM. HICWM.

Zašto ne učimo od njih? Napominjemo još jednom-čajeve i ljekovito bilje ne prodajem, ne preprodajem niti se bavim trgovinom njima na bilo koji način. Majčinu dušicu i timijan možete kupiti u svakoj trgovini i trgovačkom centru. Također želim reći da nikoga ne liječim i nikome ne pružam medicinsku pomoć. Ni ja ni moja Udruga Učinimo svijet boljim. No, zadržavamo pravo po Zakonu i Ustavu RH na informiranje građana. Pravo na informaciju je osnovno i temeljno zakonsko pravo svakog demokratskog i civiliziranog društva, a posebno u ovoj situaciji epidemije. Molim službena tijela-ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE, GRAD, ŻUPANIJU, BOLNICU I MEDICINSKO OSOBLJE I POLICIJU DA OVU INFORMACIJU O LJEKOVITOSTI TIMIJANA I MAJČINA DUŠICE U LIJEČENJU ZARAZNIH BOLESTI, PLUĆNIH BOLESTI I RESPIRATORNOG SUSTAVA, KOGA NAJVIŠE NAPADA CORONA VIRUS, PRENESU SVIM ONIM ZARAŽENIM U NAŠEM GRADU I DRŽAVI, KAO I SVIMA ONIMA GRAĐANIMA KOJI SU U SAMOIZOLACIJI.

8 comments

Skip to comment form

  • Lara on 25.03.2020 at 07:41

  Djelomično korisno. Nema recepata, uputa i drugih korisnih detalja. Ovo su općenitosti.

 1. – Ni ja ni moja Udruga Učinimo svijet boljim

  Koja udruga?

 2. Lončaru se oči sjaje kao da je popio vatrenu vodu ili čaj od gandže.

 3. U doba nametnute (sam)oizolacije dva partneradobro bi došli čajevi za potenciju. Indirektno takvi čajevi suzbijaju koronu.

 4. Edukativna i korisna rubrika. Sbperiskop opet prednjači.

 5. Previše je već znanog. Očekujem, ako se nastavi ova poduka s ljekovitim biljkama kontra koronavirusa, više ekskluzive.

  • on 27.03.2020 at 10:04

  Darko Lončar je svestran čovjek, red političkih članaka, red ljekovitog bilja pa malo fotografija itd.
  Mislim da je svaki savjet koristan, nekome možda i pomogne, vole ljudi piti biljne čajeve, a i čitati o ljekovitom bilju. U današnje vrijeme bi nam dobro došao članak o halucinogenim travama, da ne budemo ni svjesni cijelog ovog cirkusa oko korona virusa. 😂😷

  • Hugo on 28.03.2020 at 11:53

  Čajevi su zdraviji od kave, vele da kamilica liječi sve bolesti, postojale su žene u srednjem vijeku koje su liječile ljude kamilicom, zvali su ih “kamiličine vještice.” Jednom sam se osvjedočio u ljekovitost kamilice kod teške upale očiju kod koje mi ni najjači ljekovi, masti i kapi službene medicine nisu pomogli, bilo mi je sve gore, i govorili su midoktori da ne ispirem oči kamilicom, ali ja sam kipućom kamilicom sterilizirao vatu i ispirao i samoizliječio se, hvala kamilici.

Odgovori