Darko Daky Lončar: Slučaj “Bomba”: Gospodine pukovniče Sorić, je li za vas bedak i ugledna novinarka i glavna urednica portala sbplus

Na sastanku stranke Nezavisna lista Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, članovima svoje stranke daje informaciju da je dobio službeni izvještaj iz Policije Brodsko-posavske da je bomba iz istočnog reduita Tvrđave Brod eksplodirala u Drugom svjetskom ratu prilikom pada na krov reduita, te da na tom mjestu danas ne postoji nikakva bomba.

Zanimljivo, gradonačelnik se u svezi slučaja BOMBA U REDUITU obraća službeno samo i isključivo članovima svoje stranke, ali ne i Brođanima, jer valjda smatra da su Brođani manje važna ljudska bića od članova njegove stranke-Nezavisne liste Mirko Duspara.

Gradonačelnikova desna ruka pukovnik Stanislav Sorić odmah je pobjedonosno  tu informaciju Duspare prenio na svoj facebook zid, upućujući na običnu dezinformaciju o bombi koja ne postoji, a tamo neki Lončar stalno širi obične laži o postojanju nekakve bombe i Sorić postavlja pitanje, treba li uopće  gradonačelnik reagirati na takve nebuloze, treba li se uopće gradonačelnik obratiti javnosti i negirati nešto što uopće ne postoji? I na kraju, pukovnik Stanislav Sorić trijumfalno zaključuje:

„BIO JE TO SAMO JOŠ JEDAN JALOV POKUŠAJ POLITIČKOG BLAĆENJA NAŠEG GRADONAČELNIKA!“

A onda, Sorić sugerira javnosti:

„Možda se netko dosjeti i objavi kako su se u Slavonskom Brodu pojavili vanzemaljci. Opet će u takvoj priči biti odgovoran gradonačelnik? Za bedake…DA!

Gospodine pukovniče, imam za vas jedno pitanje. Je li za vas bedak, recimo i naša ugledna brodska novinarka, sada glavna urednica SBPlusa, gđa Marija Radošević? Njezin tekst prenosim vam u cijelosti, od 26. listopada 2012. god. pod nazivom:

„UKLANJAJU TONU TEŠKU SAVEZNIČKU BOMBU IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA-ŠEST DESETLJEĆA LEŽI ISPOD BRODSKE TVRĐAVE“

Citiram:

„DEAKTIVIRANA BOMBA BIT ĆE POHRANJENA U VOJNOM MUZEJU“

SLAVONSKI BROD-Neeksplodirana bomba iz drugog svjetskog rata, teška možda i tonu, koju su bacili saveznici, već gotovo šest desetljeća „čuči“ u istočnom reduitu brodske barokne Tvrđave.

Iako se za njezino postojanje zna već niz godina, rješavanje njezinog uklanjanja došlo je tek sada na red. Na inicijativu Petra Bašića, koordinatora za projekte u kulturi, i odluku gradonačelnika o obnovi  tvrđavskog reduita, jučer su o načinu rješavanja zaostale bombe razgovarali gradonačelnik Mirko Duspara, i ravnatelj vojnog muzeja pri MORH-u Mario Werhas.

-Već sutra ću krenuti sa zahtjevom prema MUP-u vezanim uz ovo pitanje kako bi se što prije odredilo na koji način Grad Slavonski Brod  treba očistiti teren i tako omogućiti uklanjanje bombe.

Zbog mogućeg rušenja cijelog objekta u slučaju eksplozije, bomba ne može biti uništena na mjestu, nego mora ići van. Stručnjaci će odlučiti kako će to učiniti, a nakon vađenja eksploziva na vojnom poligonu Slunj, bomba će biti pohranjena u Vojnom muzeju-kazao je Werhas. Iznio je zanimljivu ideju da se izradi odljev rijetke bombe i poslije postavi u isti objekt u kojem će se, prema najavama, u budućnosti graditi pivnica.

-Tek nedavno sam saznao da je u tom prostoru bomba, a tu sam hodao u obilasku Tvrđave-rekao je gradonačelnik Mirko Duspara svjestan opasnosti.

-U prostoru Tvrđave je tijekom čišćenja od bombi iz Domovinskog rata poginuo jedan radnik, a drugi je teško ozlijeđen. Sličnih bombi za koje se još ne zna vjerojatno ima još na području grada-kazao je Werhas, čiji je razlog posjeta bio i uređenje Spomen parka Domovinskog rata između Halajka  i Tvrđave  u koji bi Muzej donirao desetak tenkova i topova, a tu bi se mogao naći i MIG koji je srušen kod mosta. Riječ je o drugom prema veličini parku takve vrste u Hrvatskoj.

-Krenut ćemo u realizaciju tog muzeja koji će najvjerojatnije biti naslonjen na Muzej granice-kazao je gradonačelnik ističući značaj Brođana u Domovinskom ratu i važnost te činjenice koju trebaju saznati i turisti koji dolaze u Slavonski Brod.

Marija Radošević

Poštovani gospodine Sorić, pozdravljaju vas vanzemaljci i danas glavna urednica portala SBPlus, Marija Radošević!

23 comments

Skip to comment form

 1. Bravo Lončar. Dosta je bilo muljatora koji skaču sami sebi u usta.

 2. Sorić baca dimne bombe. Tko se boji domnih bombi još? Ali, i dalje se bojimo one prave u Tvrđavi.

 3. Što je je. O bombi je pisala nekada objektivna Marija Radošević. To je prestala biti u Zovakovoj službi.

 4. U crtanim filmovima bomba eksplodira, a mačak ima samo crno, oprljeno lice. Sorić misli da se radi o crtanom filmu. Ako grune Stanislave, bit će kao i u ratu. Ti to najbolje znaš.

 5. Dobro ga je po guzici ošinuo Lončar. I s pravom.

 6. Gledaju li prozori na fotografiji na dvorište bloka u Naselju A. Hebranga u kojem živi Stana? E, drukčije bi se on postvaio da postoji sumnja da je bomba u dvorištu njegovog bloka. Prozivao bi on Dusparu.

 7. Čuo sam ovih dana u gradu vic, i to od Bosanca, da članovi Dusparine stranke moraju biti dovoljno blizu njegove stražnjice kako ne bi ispali iz orbite. To stalno uštimanje udaljenosti tj blizine naziva se vrtnja vjrnosti.

 8. Poštovana redakcijo, nadam se da ćete umirovljenom pukovniku i aktivnom političaru omogućiti odgovor na istom mjestu iste dužine.

  1. I molimo da njegov odgovor bude isto tako gramatički i pravopisno ispravan kao Lončarev. Hvala!

 9. Možda poslije ovoga napokon o bombi Duspara i njegova stranka objave nešto službeno.

  1. Samo se ti nadaj njihovom odgovoru!
   Mi, pravi Brođani ne postojimo za njih. Čim ih nešto pitamo, odmah je to urota protiv Bosanaca i gradonačelnika njihovog ovna predvodnika.

 10. Nije ni čudo što ovaj grsd tone, kad nam “gsče kroje” Sorići, Mijici, Rubili.
  Jak kadar nezavisne liste Mirka Duspare, nema šta!!!!
  Samo naprijed gore nabrojeni dusparići , iselite još ovo malo građana što je ostalo i onda kao zadnji ugadite svijetlo…..

  1. I još su zaboravio njihove satelite koji ih brane po facebooku kao onaj Tomislav Drago Jurišić što sebe naziva genetskim Bosancem iz Žeravca, rodnog mjesta Duspare.

   1. I taj Matej Kocić ga brani na facebooku, diže u nebesa, ne bi da nema neku korist. Također genetski Bosanac. 😁

 11. “BIO JE TO SAMO JOŠ JEDAN JALOV POKUŠAJ POLITIČKOG BLAĆENJA NAŠEG GRADONAČELNIKA!”
  Ovako oni reagiraju svaki put kad Lončar traži očitovanje gradonačelnika bilo da se radi o brodskim tunelima ili bombi. Uvijek je neka teorija zavjere, oni (gradonačelnik i njegovi sateliti) su ugrožena vrsta. Ne smiješ ih ništa pitati, a mi smo im dali taj posao i mi ih hranimo.
  Dokle ćemo gospodo tako?

 12. Soric je iz Oriovca. On uopće nije Brodjanin. I zato ga boli kurac i za bombu i za Brodjane koji mogu stradati. Da je bomba u Oriovcu onda bi digao cijeli grad na noge. Ovo je tužna slika što nam se dogadja kad nam grad vode došljaci i pridošlice a Brodjane Soric zove bedacima jer brinu o svome gradu.

 13. Tomislav Drago Jurišić se naziva genetskim Bosancem rodom iz Dusparinog Žeravca pa zato misli da ima pravo vrijedjat i ponižavati Brodjane a ovaj je Dusparin pobocnik, pa vrijeđanjem i ponižavanjem Brodjana samo nastavlja tamo gdje je Jurisic stao. Ako mu se ne sviđaju Brodjani neka Soric pakira kufere i seli u svoj Oriovac a Jurišić i babin Žeravac.

 14. Pa tko vam je kriv. Sami ste birali dosljake i pridošlice. Eto vam sad bombe. Dobro da vas još ne počnu tući po ulicama. Pa ih ponovo birajte.

  1. De prestani srat o pridošlicama. To je segregacija. Nije važno odakle je tko, nego što zastupa i kakav je čovjek,

 15. Što ste tražili Brodjani, to ste dobili.

  1. Nije njih nitko tražio, došli su sami! Dogmizali su kao i ti zmijo!

 16. E dragi komentatori, to vaše prepucavanja ni za dlaku ne umanjuje činjenicu da ovaj grad vodi čovjek koji ne voli svoje sugrađane a okružen je jadnicima koji će biti odbačen kao mnogi bliski suradnici koji su se zamjeriti sa svima štiteći babine postupke a on ih odbaci kada ih iskoristi. Jedino ne razumijem gdje ti jadnici izgube svoje ljudsko dostojanstvo i kolika je cijena, isplati li se sve to skupa ako ćemo ih se sjećati samo po tome… mali je ovo grad i svi se poznajemo… Sorića ima koliko hoćete…

  1. Imaju manje ljudskog dostojanstva, ali više šuške u džepovima. Služe babu kao Ana kapetana. Fuuuuj!

Odgovori