Clock SB: Mirisna vodica

Iznenadila me silina kojom je proradilo istraživačko novinarstvo na temelju  otkrivanja dugo godina skrivanog zločina. Ne postoji niti jedna informativna emisija, niti jedan portal a sigurno ni tiskani medij koji ne vrišti o detaljima šokantnog otkrića – žene iz zamrzivača.

Povijest pamti i gnjusnije zločine, a sadašnjost svjedoči odvijanju jednako teških  političkih radnji koje su zbog te teme, prošle neopaženo. Ipak, žestina objava vezano za tu  trakavicu govori kako ima novinarskog resursa ali nedostaje novinarske hrabrosti za napad na prave teme. Pogotovo kada se radi o temama od životne važnosti.

Skoro u sjeni, prošla je dramatična sjednica Sabora u  kojoj je INA dodijeljena na upravljanje MOL-u. Iako su upravljačka prava prepuštena odavno,  konačno službeno znamo da ne znamo upravljati, ne uspijevamo skrbiti o imovini a nemamo ni novca za njen otkup. Možda je ta odluka dobra, ali postupak kojim  je došlo do nje, sigurno nije dobar.

U isto vrijeme,  Predsjednica je na konferenciji za medije dokazala da vicevi o plavušama nisu samo vicevi. Da ne zna i ne misli, da je slaba i neodlučna. Od očekivane čvrstine stavova, sa pozicije koja joj je povjerena, dokazala je nesigurnost potpomognutu kozmetičkim promjenama koje ni njen organizam ne može podnijeti.

A ne može podnijeti ni većina građana. U stalnom iščekivanju da se dogodi nešto dobro i korisno, neka svjetlost na kraju tunela, jedino što zabljesne su kristalno bijeli Vasini  zubi. Širokog osmjeha dijeli poruke za dušobrižnike i obožavatelje. Neka znaju da ne ide nikud i neka prestanu brinuti! Misli li na tijek vođenja postupka vezano uz afere koje ga prate ili na daljnje oštrenje stranačke stege, ostaje svakom  prozvanom  na zaključak.

Zaključak ostatku populacije odnosi preostali trag optimizma. Demografi su objavili da nas ima manje od četiri milijuna u Hrvatskoj,  na začelju smo svih ekonomskih pokazatelja, a imamo i problema sa smećem. Dok su drugi promišljali i izgradnjom  postrojenja za zbrinjavanje otpada osigurali njegovu ekonomsku isplativost, našem političkom vodstvu dovoljno je problem sa smećem kao i svaki drugi, poškropiti mirisnom vodicom.

 

11 comments

Skip to comment form

 1. Dva istaknuta slučaja nasilja, ubojstvo mlade žene i najava ubojstva hrvatske INE.povezani su zataškavanjem.

 2. Mirisnu vodicu ne koriste samo za doslovno smeće, nego za smeće koje je rezltat njihovih pokvarenih mozgova.

 3. Nemoguće je člancima promijeniti stanje koje boli, ali moguće je smanjiti bolove da budu podnošljiviji.

 4. Kad je Kolindi glavni protukandidat Milanović, znamo koliko je sati. Loše nam se piše tj. nastavlja se sranje.

 5. Mirisna vodica laži za smrad stvarnosti.

 6. Srednji vijek je mentalni sklop birača koji nam omogućavaju i garantiraju njihovu diktaturu pa se izbor u obliku mirisne vodice uklapa u mračnu sliku današnjice. Slijede kolera, kuga, spaljivanjem knjiga i vještica! Malo na planeti ima ovako tulavog naroda.

  1. Možda zato što ih javna dalekovidnica obrazuje? HRT po mjeri neovisnosti najgori je javni servis u Europi.

 7. Na pojam iz prve rečenice “istraživačko novinarstvo” prisjetim se lokalnih novinara iz Slavonskog Broda. Oni rasturaju. Istražuju samo tako, na primjer, slučaj s zagađenom vodom. Zahvaljujući njima sve smo saznali.

 8. Od glave riba smrdi. Tko je bliže mirisnoj vodici bolje prođe, da nije gužva sve veća. Možda jednom i njima pukne?

 9. Nema te mirisne vodice koja će neutralizirati smrad koji proizvodi mafija.

Odgovori