Dajana Mikloš predstavlja: Marija Milojević, dizajnerica nakita (galerija)

Iza brenda Just Sugarcoated stoji jedna uporna žena nemirnog duha, majka dvoje djece, koja nije pristala da se uklapa u šablone. Marija Milojević koja živi i stvara u Beogradu odrasla je u malom mjestu gdje moraš biti prosječan da ne bi bio čudak. Izabrala je biti čudak sa željom da stvara koja ju je vodila; eksperimetirala je, prekrajala, prepravljala. Strast prema modi ju je odvela na studije Dizajna odjeće i tekstila gdje je spoznala koliko je ogroman spektar njene kreativnosti. Kaže da kreativci ne biraju kreativnost, već ona njih i savršeno ju razumijem.

Kako je počela priča s nakitom?

Sam susret s glinom desio se sasvim slučajno. Pravila sam zapravo minđuše od kože i falila je ta jedna perla, jedna specifična, ja sam tu perlu napravila od gline. Ispekla, zaljubila se u ogroman potencijal i sve prednosti tog materijala. Perolaka, vodootporna, izuzetno zahvalna sa bezbroj mogućnosti dizajniranja i oblikovanja.

Koliko sebe daješ u stvaranju?

Kao perfekcionista uvek guram granice svojih mogućnosti i težim usavršavanju. Ja sam u svemu što napravim ja i rukama i dušom. U svakom paru minđuša, ostaje deo moje strasti i manijakalne težnje da se one nalaze na posebnom mestu u kutiji te posebne žene koja ih poseduje. U svakom je paru težnja da ona bude odraz same ličnosti, da zagrle unutrašnju i naglase spoljašnju lepotu, posebne, jake, samosvesne žene.  Sve smo mi posebne na svoj način, tako da ima mnogo strasti u tom stvaranju. Ta strast razlikuje nas stvaraoce kao što nas same život drugačije oblikuje, tako ispoljavamo drugačije oblike strasti u stvaranju i kreativnosti i samo je nebo granica…

Što bi poručila mladim kreativcima?

Nikad se ne treba upoređivati s drugima. Jesmo li bolji ili ne, dovoljno dobri ili ne. Nista se ne dešava svima u isto vreme, na isti način, kao što ni svaki cvet nije isti i ne cveta u isto vreme, ali jeste cvet. Negujte svoje strasti i snažnije zagrlite svoje snove. Moje možete videti na stranici @just.sugarcoated. Svi ste dobrodošli!


6 comments

Skip to comment form

  1. Zlatne ruke i pametna zgodna glava.

  2. Predivan nakit.

    Dajana, četitam na još jednom uspješnom izboru sugovornice o temi kreativnosti.

  3. Nadahnuti odgovori. Samosvijest i samospoznaja su važni.

  4. Može se osim gline i još nešto mijesiti.

  5. Dajana, čini mi se da Marija ima jednako velike usne kao ti!

  6. Lagano, pitko, čitljivo!
    Dajana je još jednom dokazala umijeće pronalaska mladih poduzetnika,

Odgovori