Dajana Mikloš predstavlja: Dijana Lipovac i estetski tretmani (galerija)

Dijana Lipovac magistar je farmacije, majka djevojčice. Estet je, tako da ljubav prema poslu koji obavlja dugo postoji. Sve što zna o njezi lica i tijela uspješno primjenjuje u njezi svojih klijenata.Trenutno živi i radi u Tuzli.

Što sve nudite?

Od kozmetičkih usluga nudim dermalne hijaluronske filere kojima najčešće radim povećanje usana i popunjavanje nazolabijalnih bora, zatim Botox, mezoterapiju, BB glow, hemijske pilinge, lipolizu, fototerapiju LED maskom, higijenske tretmane lica i druge tretmane koji usporavaju starenje. Kako bi usporile starenje, djevojkama i ženama poslje 25-e godine preporučuje, u zavisnosti od tipa kože, higijenske tretmane, higijenske pilinge, mezoterapiju i LED masku. Starijim damama  najbolji je izbor  uglavnom Botox ili hijalutonski fileri.

Što nam možete reći o Botoxu?

Botox je neurotoksin, proizveden iz nekoliko sojeva bakterija roda Clostridium, dominantno iz bakterije Clostridium botulinum, a sintetiziran je u obliku proteina. Botulinum neurotoksin veže se na presinaptičke neurone i onemogućava oslobađanje neurotransmitera acetilholina u neuro-muskularnu spojnicu, te tako dovodi do relaksacije mišića. Onemogućujući mišićnu aktivnost i opuštajući mišiće, dolazi do smanjenja ili potpunog nestanka bora na licu. Učinak je trenutan na nivou živaca, a promjena je očita nakon nekoliko dana.

Osim za bore na čelu, između obrva, oko očiju, usana i na vratu, botox se koristi i za smanjivanje pojačanog znojenja u području pazuha i dlanova. Učinak takve primjene Botoxa traje oko šest mjeseci.

Koliko je kod nas popularno podvrgnuti se tretmanima koji su na našim prostorima noviteti?

Moram priznati da su navedeni tretmani vrlo popularni i da ih klijentice vrlo rado praktikuju. Vlada velik interes, mnogi dođu probati, budu zadovoljni i vrate se ponovo na obostrano zadovoljstvo. Najvažnije je da su klijenti zadovoljni učinkom tretmana i da su dobre povratne informacije.

Dolaze li muškarci na tretmane?

Pored žena i muškarci dolaze na tretmane. Uglavnom su u pitanju Botox i lipoliza (uklanjanje masnih naslaga). Muškarci koji imaju direktan kontakt s ljudima, kao što su bankari, šalter službenici i slična zanimanja su uglavnom klijenti, kao i oni koji se prekomjerno znoje, taj problem uspješno rješavamo Botoxom. Zatim, oni sa viškom masnih naslaga na stomaku ili oni koji dođu zbog problema “ženskih grudi” .

Koji su tretmani najtraženiji?

Najtraženiji tretmani su upravo Botox, hijaluronski fileri i lipoliza. Za lipolizom je veliko interesovanje, jer klijenti počinju da se pripremaju za ljeto i more, a lipolizom mogu dobiti odlične rezultate bez da idu na treninge i budu na raznim djetama.

Što je danas popularno?

U SAD-u je FDA (Food and Drugs Administration) 2002. godine odobrila uporabu Botoxa u estetske svrhe u području glabelarne regije (regije između obrva) i od tada je to najčešće tretirana regija lica. Odmah nakon nje slijedi tretiranje bora smijalica i čela. Botulinum toksin značajno se rjeđe primjenjuje u području srednjeg i donjeg dijela lica. Djelovanjem botulinum toksina na navedene dijelove lica podižu se obrve, uklanjaju bore smijalice i onemogućava mrštenje. Na taj način ukonjen je ljuti i namrgođeni izraz lica. Botulinum toksin je ako je primjenjen ispravno vrlo učinkovit. Djelovanje neurotoksina traje 3-4 mjeseca, a 50% klijenata primjećuje učinkovitost i nakon 3 mjeseca. Rezultat je svježe lice, koje djeluje mlađe, odmornije i vedrije.

Koliko je internet koristan u vašem poslu?

Vrlo je koristan. Omogućio je klijentima da lakše saznaju za tretmane koje radim, na taj način sam dobila i prve klijente, a kasnije i putem preporuka. Dolaze mi klijenti iz raznih gradova i na to sam ponosna. Danas je popularno biti u trendu s vremenom u kojem živimo, pratiti novitete na tržištu i ponuditi klijentima uvijek nešto novo i učinkovito jer je estetika budućnost.

Što bi poručili čitateljima?

Čitateljima bih poručila da vode računa o svom izgledu, lica i tijela, da budu njegovani i izvana i izunutra, te da budu umjereni u svemu.

Za više informacija o tretmanima kao i eventualnim savjetima, budite slobodni i obratite se :

Facebook stranica: Lana Aesthetics isto tako i na Instagram profil: @lana19_aesthetics gdje možete pogledati dosadašnje i popratiti sve buduće radove.


8 comments

Skip to comment form

 1. Edukativno. Nema ništa privatno, na primjer, o motivima bavljenja uljepšavanjem. Ima neobjašnjenih termina i postupaka, ali Dajana ne inzistira, pa je očito da su pitanja spremljena unaprijed. Šteta.

 2. Podržavam esteteske tretmane u principu, jer svatko od sebe može napraviti što god hoće. A kad su povezani sa zdravljem – palac gore do neba.

 3. ako je botoxiranje povećavanje volumena, je li onda ružno tretirano botoxom još ružnije?
  vidim jako puno natečenih faca koje su uvjerene da su tako natečene ljepše, botoxirana Kidmanica, to je katastrofa, ljudi su u bijegu od realnosti, cijela ta industrija uljepšavanja je maskiranje u maske, ali ovo za akne, svaka čast, i znojenje, ali meni su te sve nabotoxirane face odljepile, paraliza lica, ne mogu više mrdati mišićima, zovu to osmijeh sisanja limuna, mene njih strah, ja se konja bojim 😀

 4. Krasna gospođa. Ako je to od botoxa, plaćam mojoj ženi odmah 50 tretmana 😀

 5. Izdaju li se garantni listovi za botoks usne?

 6. Strašno, strašno! Prestrašno na što se sve mlade žene odluče kako bi sve bile iste. Strašno!

  • Maja on 16.03.2021 at 18:18

  Stara, radi se o korekcijama. Svatko ima pravo ne-prihvatiti ono što mu je priroda zakinula

 7. Puno uspjeha u radu i životu. Samo nastavite savjesno i profesionalno. Palac gore!

Odgovori