«

»

ožu. 07 2018

Dajana Mikloš predstavlja: Danko Jovašević, glazbenik (Galerija)

TKO JE DANKO JOVAŠEVIĆ?

Imam 25 godina živim i radim u Beogradu. Muzikom se bavim od svoje 10-te godine kada sam počeo da učim da sviram gitaru. Vremenom sam prošao kroz najrazličitije žanrove na tom instrumentu od ex-yu rocka, preko instrumentalne muzike, hard rocka do bluesa koji je na kraju postao moj omiljeni svirački pravac. Poslednjih par godina sam razvijao svoj talenat za pevanje kada sam došao i u kontakt sa jazzom. Tako da u suštini moja muzika predstavlja kombinaciju svega navedenog.

KAKO BIRAŠ TEME O KOJIMA ĆEŠ PJEVATI?

Glavna tema autorskih radova je ljubav i muško-ženski odnosi i veze. Smatram da je sve to otišlo predaleko u pogrešnom smeru i da je potrebno vratiti se pravim vrednostima i iskrenim emocijama

TKO JE JOŠ SA TOBOM RADIO NA OVOJ PJESMI ?

Bend čine članovi beogradske muzičke škole Master Blaster – Bogdan Đurđević, Katarina Kochetova, Marko Čurčić, Ana Protulipac.

Spot je radila produkcija Karantin film na čelu sa Jovanom Jelisavčićem. Glumac Nemanja Bakić, glumica Jovana Stamenić moja višegodišnja privatna prijateljica.


KOLIKO SAM ČULA PJESMA JE NASTALA PRIJE NEKOLIKO GODINA ?

Prvi akordi za pesmu nastali su pre 5 godina na akustičnoj gitari i u početku je bila zamišljena na taj način… Ipak, pre 2 godine prvi put sam izveo pesmu sa kompletnim bendom uživo i tada video njen pun kapacitet i dobio inspiraciju da takav zvuk pretvorim u studijski snimak.

ISPLATILO SE ČEKATI. OSOBNO ME PJESMA DIRNULA, TRENUTAK KADA JE IZAŠLA.  „POKLONILA „ SAM JU SVOM ZARUČNIKU I KOMPLETNO JE ISPUNILA ATMOSFERU UZ ROMANTIĆNU VEĆE NEKOLIKO TRENUTAKA PRIJE NO ŠTO JE ON I ZAPROSIO,A KORISTIM PRILIKU DA SE POHVALIM DA JE OVAJ ROMANTIČNI BEOGRAĐANIN ISPJEVAO I ODSVIRVIRAO I JEDAN MOJ TEKST PJESME TE  ZA ISTI SPRETNO I BRZO OSMISLIO MUZIKU. UŽIVAJMO U SPOTU, a Danku poželimo sreću, jer talenta mu ne manjka.

 

 

4 comments

Skip to comment form

 1. Lara

  Mlad, pametan, dobro pjeva, dobro svira… Dajana bira šampione izvan svijeta prljave politike i tradicionalističke kulture.

 2. sex pistol

  Dajana se vezala. Možeš se vezati (zaručiti) za šlauf za plivanje, a možeš i za kamen dok plivaš.

  Dajana je clever girl. I izbor danka je dokaz za to.

 3. Jelić

  Inteligentni pop.

 4. Sonja

  Slavuj. No, morat će učiniti iskorak koji će ga uvrstiti u vrh. Mora biti hrabriji.

Odgovori