Zbog ovog se trebate sramiti Hrvatske, a ne zbog tukaste političarke koja ne govori engleski

Koliko vrijedi njezin život?

Korisnici socijalnih mreža složno ismijavaju govor jedne tukaste političarke, zgražajući se nad njezinim lošim engleskim jezikom. Kažu – sram ih je da ih ona predstavlja pred svijetom. Na ovom mjestu Lupiga će vam dati jedan puno ozbiljniji razlog za sram. Sram bi nas trebao biti jer o ovome ne vičemo do neba, jer ne tražimo pravdu za obitelj koja je ostala bez djeteta, jer bez riječi podnosimo presude koje za ubojstvo ljude kažnjavaju na ovakve kazne. Pročitajte priču o tragediji obitelji Čelica i podijelite je s drugima. Neka nepravda ne bude zaboravljena.

DA SE NE ZABORAVI!

Mlada Puljanka Jasmina Čelica, vrijedna i perspektivna studentica poslijediplomskog studija, svoj je život tragično završila prije dvije i pol godine. Preminula je nakon što je na nju u Zagrebu, na uglu Zvonimirove i Šulekove, bezobzirno jureći u svom autu Jeep Cherokee, na pješačkom prijelazu naletio Marko Leko. Ubio ju je radeći prometni prekršaj, zaobilazeći drugo vozilo koje je stalo da propusti pješake – zgazio je nedužnu studenticu ‘gurajući’ se bezobzirno svojim SUV autom preko pješakog prijelaza. Kamo je tako žurio? Tko je taj Marko Leko, osim što je Jasminin ubojica?

Marko Leko je sin poduzetnika, više je puta kažnjavan zbog prekršaja u prometu. Kako se dogodila nesreća? Imao je tada Marko Leko 21 godinu i projurio je pored ostalih vozila koja su stala kako bi Jasminu propustila na pješačkom prijelazu. Naletio je na nju i odbacio je dvadeset metara u stranu. DVADESET METARA! Zaustavio se tek nakon četrdesetak metara, što ukazuje na preveliku i nedozvoljenu brzinu. Mlada Jasmina preminula je od ozljeda nekoliko sati poslije. Marko Leko je nakon uviđaja pušten!!! Čak se tim istim vozilom kojim je ubio Jasminu odmah uputio u daljnju vožnju.

Što je bilo dalje? Od tog dana Jasminin ubojica je slobodan čovjek, koji nije platio niti kunu kazne za ubojstvo, niti je vidio zatvor makar izdaleka! Sutkinja Ivančica Cvitanović odredila je kaznu po čl. 272 st .4 KZ – izrekla je kaznu od godinu dana zatvora i tri godine bez vozačke dozvole. Na prvostupanjsku presudu se žalilo i državno odvjetništvo i okrivljenik.

Nakon deset mjeseci čekanja, 03.11.2009. na Županijskom sudu u Zagrebu sudsko vijeće u sastavu: Lepa Singer kao predsjednica vijeća, Sonja BreškovićBalent i Lidija Vidjak, kao članice vijeća, uz sudjelovanje više sudske savjetnice Ivane Špehar Janković kao zapisničarke, donijelo je odluku da se uvaži žalba okrivljenog Marka Leka na visinu kazne!? Odlučile su da se kazna od godinu dana zatvora zamijeni uvjetnom kaznom u trajanju od tri (3) godine, uz istovremeno oduzimanje vozačke dozvole. Presuda je čitana u nazočnosti zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Cvjetka Ariha i sada novog branitelja okrivljenika, odvjetnika Milenka Umičevića.

Kao olakotna okolnost Marku Leku uzeto mu je to što je mlad, (iako se to inače računa samo do 21 god starosti), te da mu je to prvi put.  PRVI PUTA ŠTO? MARKOVO PRVO UBOJSTVO???
Znači li to da svi mladi vozači imaju pravo jedanput, prvi put , nekažnjeno nekome oduzeti život? DA SVI SMIJEMO PRVI PUTA UBITI ČOVJEKA PA DOBITI OPOMENU I BITI SLOBODNI I BEZ KAZNE DOK PO DRUGI PUT NE UBIJEMO AUTOM ČOVJEKA???  Kakvo je to pravosuđe u Hrvatskoj???

Što bi svatko od Vas, ne dao Bog te nesreće i Vama, dao nekome kao kaznu za ubojstvo Vašeg vlastitog djeteta?
Molimo vas da o ovome upoznate javnost! Zato da se i drugima ne dogodi što i nama.

Ogorčeni Jasminini roditelji
Sonja i Nebojša Čelica

 

Izvor: Lupiga

3 comments

  1. Mladi ubojica iz nehata ili bahata dobio je od pravosudja svojevrsnu Licence to Kill.

  2. Svaka riječ na mjestu.Sramota.

  3. Od prvog dana kada je krivousti dao fiškalima i sucima “licence to be god” oni rade što ih je volja u ovoj državi. Niti jedna vlast sada više to neće i nemože promijeniti.

Odgovori