VELIKI USPJEH: Na 11. Memorijalnom ultramaratonu Krešimir Šimić(25) ukupno peti

11. Memorijalni ultramaraton

Zadnju dionicu 11. Memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar od Osijeka do Vukovara Krešimir Šimić uspješno je završio na 6. mjestu i tako je zadržao 5. mjesto u ukupnom poretku. Što je velik uspjeh i njegov, kao i brodske atletike.


Ovaj ultramaraton je jedna od najzahtjevnijih utrka u ovom dijelu Europe. Duga je 344,1 kilometar, koju su sudionici svladavali od 16. do 20. listopada u pet etapa. Ova utrka je uvrštena u kalendar Međunarodnoga atletskog saveza, kao i Hrvatskoga atletskog saveza.


Inače ovaj Ultramaraton Krešimir Šimić je trčao po treći put. A vrijedno je spomenuti da najdužu dionicu od Novske do Sl Broda on je završio kao četvrti. Za istaći je i to, da cijelom tom dionicom vozeći bicikl, pratila ga je djevojka Ivana Grško, također brodska maratonka, koju ne nakon prolaska ciljem Krešimir je zaprosio.


„Pobjednik 11. Memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” je slovenski ultramaratonac Boris Ivanovič koji je u cilj na vukovarskoj Ovčari stigao ispred osječkog natjecatelja Elvira Rakipovića, te međimurske natjecateljice Martine Bezek …“ Vidi link: 

http://www.udhos-zagreb.hr/archives/2230


Od 16 ultramaratonaca, koji su 16. listopada startali iz Zagreba, na cilj na Ovčari stiglo je devet natjecatelja, među njima i tri žene. Pored Krešimira na utrci sudjelovali su još troje maratonaca članova AK Marsonie i TK “BraCe”. Želimira Kopecki je u ženskoj konkurenciji utrku je završila na 3. mjestu, a ukupno 9.. Drago Kopecki ukupno je 6., a Mirko Ervačić 7..

Odgovori