U iščekivanju novih članova nadzornih odbora

Nadzorni odbor

Ovih dana je gradonačelnik objavio natječaj za izbor članova Nadzornih odbora gradskih poduzeća. Natječaj je sam po sebi zanimljiv, kriteriji su urnebesni. Ali, još je zanimljiviji popis osoba u Nadzornim odborima.

Prema popisu iz 2012., stranačkih boja ima svih. Svih postojeći HSPova, HDZ, SDP, a ni HDSSB nije loše prošao. You name it – we got it.

Međutim, zanimljivije od stranačkih boja su kompetencije tih ljudi. Jasno je meni da kompetencija i radno mjesto u Hrvatskoj baš nemaju prevelike veze i da se ovakve funkcije (a i mnoge druge) dijele isključivo stranački. Ali nemaju li u tim silnim strankama ipak, barem malo, kompetentnije ljude od ovih s popisa?

Pa tako imamo jednu osobu koja je dovoljno kompetentna da bude i u nadzornom odboru Vatrogasne postrojbe, ali i u nadzornom odboru Gradske knjižnice. Naime, svi znamo da su ta dva posla usko povezana. Posebno kada se njima bavi frizer/ka.

Pa onda u NO Gradske knjižnice imamo konobara čiji su čitalački domet Laso pisani romani.

Pa u NO Komunalca imamo profesoricu. Naime, vrlo je bitno da prilikom sjednica ima tko održavati red i mir. Kao u razredu. A možda im zatreba i inženjerka radiologije. Imaju i nju.

U NO Kazališno – koncertne dvorane imamo i brodsku posvudušu – političar/ekolog/dobrotvor/organizator… Svi znamo koliko je bitno za jednu Kazališno koncertnu dvoranu i njeno poslovanje šta o tome misli jedan završeni ugostitelj.

Ne smijemo zaboraviti ni ribara kao predsjednika NO Dječjih vrtića. Bilo bi mi smiješno da se ne radi o pitanju djece. Ovako mi se od te činjenice diže kosa na glavi

I tako redom…Najžalosnije je što se čini da je Valenta među obrazovanijim članovima Nadzornih odbora gradskih poduzeća.  Ne znam zašto se onda čudimo kako posluju.

S nestrpljenjem iščekujemo nove članove.

 

 

 

 

 

3 comments

  1. Dobro da nema koja inženjerka na metli. Ima li koja stručnjakinja za laštenje cijevi?

  2. ovisi koliki je fi 😉

  3. Članak mi je dobar, ali me slika oborila s nogu 😆

Odgovori