Telegram Kaptolu: Skinite se s državne sise odakle uzimate milijune, oni bi itekako koristili sirotinji koju sada huškate

: Vjeran Grković

Kupujete svoja zlata, srebra i nekretnine

Nakon što je Crkva kroz pero urednika Glasa Koncila pozvala narod da na praznik rada prosvjeduje protiv vlade, što je čudnovatim putovima gospodnjim završilo i kao prva vijest u središnjem dnevniku državne dalekovidnice, telegramom Kaptolu reagirala je Nada Mihelčić. „Lijepo molim Crkvu da barem za Prvi maj suspregne svoje licemjerje i demagogiju. Vi ste pri dnu kolone onih koji imaju moralno pravo prosvjedovati i zalagati se za prava sirotinje“, stoji u telegramu, gdje se navode i potezi koje bi Crkva morala povući, a kako bi dokazala da je sirotinja uistinu zanima

Lijepo molim Crkvu da barem za Prvi maj suspregne svoje licemjerje i demagogiju. Naime vi ste pri dnu kolone onih koji imaju moralno pravo prosvjedovati i zalagati se za prava sirotinje. Da biste bili imalo uvjerljivi trebali biste povući barem dva poteza:


(FOTO: rdsadvantage)

1. Skinuti vaša nezasitna usta sa sise državnog budžeta odakle mirno vučete milijune koji bi itekako mogli koristiti sirotinji koju sada nekaženjeno huškate.

2. Definitivno maknite iz svih crkvi vaše “škrabice” u koje grabite svaku lipu koju sirotinja teško odvaja, a s kojom onda kupujete svoja zlata, srebra, nekretnine i zadovoljavate ostale “nasušne” potrebe.

Dok to ne učinite izvolite ljubazno zavezati tj. ušutjeti i ne zlorabite situaciju za svoju promociju. Vjerujem da vam je dosadno živjeti ovako gotovanski, no pokušajte se zabaviti tako da stavite prst na čelo i razmislite gdje vam se zagubio stid.

Nada Mihelčić

Izvor: Lupiga

1 comment

  1. Iznad ovog teksta je trebao biti Ottin naslov KOLIKO SMO LICEMJERNI.

Odgovori