U Brodsko-posavskoj županiji pustinja je beskrajna (sve je na čekanju)

BPŽNakon uvida u popis aktivnosti, koji se sukcesivno objavljuju/ažuriraju na službenoj stranici Grada Slavonskog Broda u drugoj polovici srpnja, nije nam preostalo ništa drugo nego kritički konstatirati da su kultura i zabava na čekanju. Ali, zato su se ostale aktivnosti, uglavnom građevinske (bager, mješalica, lopata), odvijale prema planu i bez nekog zastoja.

S nakanom da provjerimo kako i koliko Brodsko-posavska županija ispunjava svoje statutarne obveze u istom razdoblju i na način na koji to radi Grad Brod, svratili smo na njenu službenu internetsku stranicu i zatekli informativnu pustinju beskrajnu. U nastavku teksta možete se upoznati s aktivnostima registriranim u objavljenim postovima. Malo, nedovoljno, neznatno, donekle, beznačajno, ništa važno takoreći… tragikomično. Prosurfali smo i izvan naslovnice i zatekli bajate objave. Primjer za kulturu. Pouzdano se zna da je 13, srpnja održana 20. sjednica Županijske skupštine, a posljednji objavljeni materijal odnosi se na 9. sjednicu koja je održana 19. rujna 2014. godine (!!!!????)

Možda se župan Danijel Marušić, njegova zamjenica za društvene djelatnosti Dunja Magaš, županijska upravna tijela, vijećnici županijske skuštine, glasnogovornik i ostali ubiše od posla i aktivnosti, kako kulturnih, tako i drugih iz nadležnosti rada, ali o tome nema pribilješki. Možda i ima na nekim lokalnim news treger-portalima, ali oni ne mogu biti prihvaćeni kao službeni izvori informacija o radu Brodsko-posavske županije.

Napisali smo da je zatečeno stanje tragikomično. Ispravljamo se, taj nerad, jer sve je na čekanju, ipak je tragičan.

_____________________________

11 comments

Skip to comment form

 1. Lezilebovići, uhljebi, birokrati, paraziti… Čelništvo županije ne znači ništa, ni politički ni radno u smislu napretka i poticanja kreativnih snaga. Da, tragično.

 2. Gdje god klikneš na web-stranici županije- osvjedočiš se kolike su tu rupetine. Činovnici i njiovi šefovi ni kurcem da mrdnu. Sudeći po internetu županija bi se trebala zvati Rupsko-posavska županija. Koja drži fenjer! E, moj Marušiću!

  1. Jaoj nama! Je li tamo itko šta radi?

 3. klatimudani na račun poreznih obveznika

 4. Nama su ti činovnici neophodni, bez tih 400 000 zaštićenih državnih i javnih činovnika od ukupno 1400 000 zaposlenih u RH s natprosječnim plaćama, gablecima, službenim putovanjima, regresima, bolovanjima, božićnicama, uskrsnicama, jubilarnim nagradama, nagradama za djecu, bez njihovih papira, spajalica, ladica s neriješenim predmetima, bez njihovih jutarnjih i podnevnih kavica, bez njihovih dnevnih odmora (stanki) u nepredviđenom vremenu i neodređenom trajanju, bez njihovih sprešetavanja po sobama, hodnicima i ulicama i trgovima u radno vrijeme, bez njihovih važnih sastanaka na kojima donose važne odluke za živote sviju nas, mi ne bi mogli živjeti.

  Inače, kažu da cijeli New York od 5 milijuna stanovnika ima 51 izabranog vijećnika. Tamo paraziti ne dobivaju novac tako lako, novac se isuviše teško zarađuje da bi se bacao na besposlene parazite. Ali to je dio američke priče o kojoj se ne priča kad se priča o kapitalizmu, da oni nikada ne bi bacali dolare na besposlene birokrate, kao što se ovdje bacaju kune.

 5. Sramotno malo rade. Do podcijenjivanja u županiji zanemaruju informiranje. Ili su neznalice. Trećeg nema!

 6. Tamo rade ljudi sa sedamdesetak godina,ne može se očekivati od Huljića i nekih drugih da po kompjuteru čačkaju u potrazi za informacijama.A vrijeme informacija je već i onako prošlost.

  Na cijeni su pametne dezinformacije.

  1. Ne radi se o Huljiću i sličnima. Ne puni on sadržajem internetsku stranicu. On bi trebao stvarati sadržaj. O internetu brinu neki za to plaćeni ljudi.

   Što se dezinformacija tiče za novce im to radi jedan brodski portal.

   1. Koji? Odgovor molim! Molim lijepo…

    1. SBoperi gdje ti i s kim živiš? O tome pjevaju i malo pametniji vrapci. Taj portal se i sam hvali da informira u ime županije, jer županijski novinar ne zna i ne mora znati. Dete pojma nema! A i zašto bi- uhljeb je.

     1. Bar se županijski nounar ne kurči kao glasnogovornica iz grada.

Odgovori