Slavonskobrodski SOS

SOS SBDana 17.04.2016. u popodnevnim satima članovi  udruge Živi zid dali su podršku sugrađanima koji su se okupili na parkiralištu iza Doma zdravlja (u neposrednoj blizini graničnog prijelaza prema Bosanskom Brodu).

Razlog okupljanja bio je, za sada samo simbolično, skretanje pozornosti na prekomjerno zagađivanje zraka iz susjedne rafinerije kako je rekla aktivistica Živog zida Maja Validžić, koordinatorica za Slavonski Brod.

Prosvjed je trajao oko sat vremena te je u dostojanstvenom i mirnom tonu priveden kraju bez incidenata.
Ovim prosvjedom još jednom se htjelo skrenuti pozornost na jedan od gorućih problema kojima su izloženi stanovnici Broda u neposrednoj blizini Save.
 SOS SB 3

2 comments

  1. Bravo mlade mame! Prosvjed bi bio efektniji da su svi nosili gas maske, ili makar one bolničke maskice. Malo efektnog kostimiranja i neki igrokaz o zagađenju privukli bi pozornost i stranih medija, očito su organizatori zastarjeli i nemaštoviti, nije dovoljno samo mahati plakatićima, i ti plakati su trebali biti duplo veći. Dobar je dr. Ante Cvitković, njegova pojava na skupu značajnija je od sveprisutnih profesionalnih politikanata i sakupljača osobnih bodova.

  2. SOS za aktivistkinje koje se naslikavaju. Malo mi je to dvosmisleno.

    Aaaaaajmooooo!

Odgovori