Uz imenovanje članova Kulturnog vijeća Slavonskog Broda: Brodska će kultura sustići turizam

Kula u pijeskuMarljivi članovi Gradskog vijeća Slavonskog Broda 16. prosinca, morat će na 9. sjednici iskazati svu svoju izdržljivost i ponovnu spremnost iskazivanja stranačke discipline. Izdržljivost zbog predviđenog opširnog dnevnog reda, a disciplinu zbog donošenja odluka s kojima njihov moralni i intektualni habitus uglavnnom neće imati veze.

Dakle, između ostalih točaka dnevnog reda, marljivci će razmatrati i:

Prijedlog Odluke o imenovanju članova Kulturnog vijeća Grada Slavonskog Broda

Gradonačelnik grada Slavonskog Broda uputio je u studenom 2014. Poziv za predlaganje kandidata za članove Kulturnog vijeća Grada Slavonskog Broda. Pozivu seodazvao dovoljan broj kandidata pa je Upravni odjel za društvene djelatnosti analizirao te priredio prijedlog kandidata za članove Kulturnog vijeća Grada Slavonskog Broda..
Na temelju članka 11. Zakon o kulturnim vijećima („Narodne novine“ br. 48/04 i 44/09) Vijeća posebno razmatraju mjere za poticanje i promicanje profesionalnog kulturnog iumjetničkog stvaralaštva, kulturnog amaterizma i alternativnog stvaralaštva u području svoje nadležnosti, te ministru kulture, odnosno svojim osnivačima, predlažu mjere za njihovo unapređenje.

Analizirali smo i mi prijedlog kandidata i donijeli identičan zaključak kao dvostruki komentator Antiaktivist (javlja se i na sbplusu i na sbperiskopu), a koji glasi (objavljen na sbplusu):

Svi su iznenađeni sastavom kulturnog vijeća. Ma tko bi se nadao da će baš ti ljudi biti članovi vijeća? Sad ima da nam kultura procvjeta u gradu. Očekujem nastavak maškerade i seljačije 🙂

Ustvari, najozbiljnije i odgovorno tvrdimo (časna portalska riječ!), na temelju minulog rada kandidata i njihovog doprinosa hrvatskoj kulturi (Vidjeti njihove biografije!) da će Slavonski Brod djelovanjem Kulturnog vijeća, postati avangardno kulturno središte, napokon isto tako i toliko jako i utjecajno kao što je i turističko.

 

5 comments

Skip to comment form

  1. Časna komentatorska riječ, nema ništa bolje nego lagano podjebavati one koji misle da su face i da će pod plaštem grada napraviti neki iskorak. Novo staro zborno pjevanje ugojenih opernih pjevača.

  2. Širi brodsko kolo kulturna lolo! Aihaj!

    1. Misliš, sad su u kolu s babom? Vidjet ćeš ti kako će ti kreativci zaplesati tanko brodolino, biti buntovni, spremni na otpor….

  3. Ovo dvostruki komentator ispada nešto kao dvostruki agent. Ja sam ipak jedan i jedinstven i time se dičim 🙂

    Kako se ono kaže, zahvaljujem se na uvrštavanju!

  4. Sve su to jedni divni ljudi. Puno očekujem od njih.

Odgovori