Petar Bašić potvrdio navode iz slučaja “Reizbor ravnatelja Studentskog centra Slavonski Brod”

Petar-Bašić

Napomena: Spomenut kao jedan od važnih aktera u kolumnističkoj priči Maria Brajkovića Gaudeamus igitur, Petar Bašić svojim je komentarom ispod teksta potvrdio sve iznešene tvrdnje iz, sada se već slobodno može nazvati, slučaja „Reizbor ravnatelja Studentskog centra Slavonski Brod“. Stoga  njegov komentar objavljujemo kao zaseban post.

 

Komentirat ću sve odjednom, i neka se tu zaključi rasprava jer je jalova poput našega prava i pametna poput našega naroda.

Kad sam prije 4 godine bio kandidat rušio sam prvi natječaj (jer nisu dostavili statut sc-a sudu na vrijeme), pa drugi natječaj (jer su stavili rok prijave od 8 dana umjesto statutom propisanih 30 dana; strašno je kad spoznaš da su toliko nesposobni da ne znaju ni tehnički namjestiti natječaj?).
Kad sam pokušao srušiti treći natječaj, na kojem je prof.dr.sc. Radoslav Galić (inače, tada zamjenik predsjednice stranke Ruže Tomašić) progurao uz pomoć tajnice rektorata u Osijeku Barišić i nekog tipa iz Ministarstva, Peje, A.D.Delhusu (inače njegovog “brata” Lyonsa), rečeno mi je da samo uzalud trošim vrijeme državnih institucija.

Rezultat te žalbe je bio sljedeći….
Od suda sam dobio presudu da “…je praksa Vrhovnog suda RH da odbija takve tužbe jer poslodavac ne mora nikome objašnjavati (doslovce!) zašto je odabrao jednog kandidata a nije drugoga, ako takav kandidat zadovoljava minimalni(!) uvjet za to radno mjesto… Kako g. Delhusa ima 5 godina staža i VSS, dakle, sud je “pravilno presudio” i rekao mi da nemam pravo postavljati daljnja pitanja….

U presudi koliko me sjećanje služi, sudac je između ostalog izričito naglašavao da “kod odabira kandidata za rukovodeća mjesta, predstavnici javne vlasti u upravama nisu dužni (a za što onda primaju naknadu!? op P.B.) procjenjivati je li neki kandidat imao negativne rezultate prije natječaja, a može i reizabrati kandidata bez obzira je li ispunio program na temelju kojega je izabran”….

Dakle, slobodno sudačko (to jest upravničko) uvjerenje…

Ovaj put u upravi su bili:

student (koji “odgovorno tvrdi da studenti ne žele raditi, i da nije problem u ravnatelju što nema posla preko studentskog centra i nema zarade za SC, već je problem u lijenim studentima”),

predstavnica zaposlenika (koju u potpunosti razumijem, jer plaća joj je ista radila za sadašnjeg ravnatelja koji dođe na posao jednom tjedno, a ponekad i jednom mjesečno i ništa ne talasa, ili za nekog nadobudnog ravnatelja tipa mene ili nekih drugih kandidata – a bio je na primjer i jedan višegodinji odvjetnik, jedan stečajni upravitelj i sudski vještak, jedan koji ima dugo godina svoju firmu, jedna gospođa s dugogodišnjim iskustvom, itd itd itd)

opet tajnica Barišić iz Osijeka (kojoj se svakako digne kosa na glavi od mojeg zalaganja za Sveučilište u Brodu, jer bi se ono otkinulo od osječkoga, pa i nju razumijem) Zanimljivo je da je ta osoba već desetljeće i pol u upravi brodskog studentskog centra za koje vrijeme je primila oko 600+ tisuća kuna za svoje “upravljanje” a načulo se i da je uzimala putni trošak uz upotrebu svojeg automobila, premda nije imala ni vozačku dozvolu?

predstavnik Ministarstva nije bio neki Pejo, nego neki Ronald, koji je u upravi Hrvatskih autocesta neki glasnogovornik. Prije toga je pisao za Playboy pa je vrlo stručan za studentski standard.

I na kraju prof.dr.sc. Dražan Kozak, koji inače zna reći da je šteta kako ja kreativan ne dobijem priliku, i da je sramota za ovaj grad da ja ne radim… Samo ne u njegovom ataru, dakako

Ideje koje su novi kandidati naglašavali (stari nije govori skoro ništa “jer ga uprava jako dobro poznaje, njega i njegove napore”) su bile da se pokrene restoran (koji je sadašnji ravnatelj obećap prije 4 godine otvoriti za mjesec dana, ali igrom slučaja ne može jer mu je neugodno prekinuti suradnju s Lotosom), ili da barem potpiše ugovor s više restorana u gradu (konkurencija čuda čini, smanjila bi cijene i povećala kvalitet, ali dakako smanjila i zaradu jedinom restoranu koji godišnje napravi stotinjak tisuća obroka) i da uz to otvori catering (ako može privatna pečenjarnica opstajati, koliko bi to bilo lakše restoranu koji priprema i tisuću obroka po dampinškim cijenama, a gle čuda, možda bi se mogli i zaposliti neki studenti preko student servisa, zar ne? Ako ima ijedan koji nije lijena mrcina, kako ih je lijepo počastio predstavnik studenata u upravnom vijeću)…

Moja ideja je bila da se provjeri na DGU koliko zemljišta ima SC (9000 kvadrata na prime lokaciji!) i koliko je GUPom dopušteno graditi (prizemlje i do 5 etaža!) te da se ispita javnim natječajem (možda su se toga uplašili?) bi li bilo zainteresiranih investitora da naprave na primjer umjesto 90 kreveta oko 400-500 kreveta plus menzu plus komercijalne prostore za tržište?…

Netko je čak (ne sjećam se tko, ne ja) predložio da kad već država potiče i sklapa ugovore i sa privatnicima, sklopila bi valjda i sa SC-om za preko 1000 kvadrata kosog krova okrenutog jugu i suncu, pa ako SC i ne bude investitor solarne elektrane neka barem kaplje koja para za poboljšanje studentskog standarda od zakupoprimca?…

Itd, itd nadamo se svi da će se barem nešto od ovoga primijeniti, jer je šteta da ravnatelj koji je dobio novih 4 godine (ukupno već 8) ne iskoristi dobronamjerne ideje svojih sugrađana kojima je stalo do studenata u ovom gradu, kao i njemu, jelte?

Moje pitanje koliki je proračun SC-a nije bilo provokativno. Htio sam samo upitati koliki je proračuna koliko od toga dobiju iz proračuna kao transfer za plaće a koliko zarade sami. Kao i u Muzeju Brodskog Posavlja, na natječaju pitao sam to isto (kod njih je udio 1%!)…Nisam imao pojma da neće znati, ali to uopće nije ni važno, pa “imaju knjigovodstvo za te stvari” kako su nas podučili.

Pitanje samo svima (a osobito prof.dr.sc. Kozaku, kojega cijenim kao stručnjaka) da je u pitanju njihovih privatnih 10-15 milijuna kuna u 4 godine, bi li povjerili svoj novac Delhusi ili meni ili nekom od drugih kandidata? Ako ustvrde da s intuicijom znaju da je Dalhusa najbolji da zaštiti tu vrijednost, tko sam ja da sumnjam u njihovo poštenje ili poslovni moral?

Pokojnog mi Milasa…

Stoga, rezigniram, ovaj tjedan sa svih privatnih, hobističkih i društveno “jako” korisnih funkcija, od astronomskog društva, do matice i taekwondo kluba i Tošinih intelektualaca itd… Shvatite, društvo je takvo kakvo je i ne umišljam si (više!) da ga mogu mijenjati, a imam još par godina životarenja, pa što da ih uludo potrošim?

 

 

42 comments

Skip to comment form

 1. Napokon se progovorilo o “krojačima paname”. Bašiću jesi li svjestan da će Kozak sada gvoriti da je sada jasno zašto nisi zaposlen? Rušiš sustav njihove otimačine zajedničkih dobara.

 2. Kako će sve ovo Kozak objasniti svojim studentima?

  1. Maki ovo je bit:

   “Ideje koje su novi kandidati naglašavali (stari nije govori skoro ništa “jer ga uprava jako dobro poznaje, njega i njegove napore”) su bile da se pokrene restoran (koji je sadašnji ravnatelj obećap prije 4 godine otvoriti za mjesec dana, ali igrom slučaja ne može jer mu je neugodno prekinuti suradnju s Lotosom), ili da barem potpiše ugovor s više restorana u gradu (konkurencija čuda čini, smanjila bi cijene i povećala kvalitet, ali dakako smanjila i zaradu jedinom restoranu koji godišnje napravi stotinjak tisuća obroka) i da uz to otvori catering (ako može privatna pečenjarnica opstajati, koliko bi to bilo lakše restoranu koji priprema i tisuću obroka po dampinškim cijenama, a gle čuda, možda bi se mogli i zaposliti neki studenti preko student servisa, zar ne?”

  2. Kozak nije ni bolji ni lošiji od ostalih pripadnika kojekakvih elita i moćnika u našem društvu. Time što je samo on trenutno provaljen s rukama u medu i nepotističkim metodama, neće se riješiti ništa. Varaju se oni koji misle da su neki sustavi u nas “bolji” ili “pošteniji”. Svim sustavima upravljaju “ugledni” Hrvati i svi su ti sustavi podjednako kvarni. Štoviše, kako vidimo, neka od pravila koja su definirana za određene postupke omogućavaju kojekakvim Kozacima da se pozovu na zakon i tvrde da su nedužni.

   Vitrina, ne bih rekao da je to bit. Jedan ugovor s nekom tvrtkom se lako riješi, ali kako riješiti pravednije kadroviranje? Bašić, Brajković i ostali nikada nisu ni imali šansu. Sve je davno odogovoreno na nekim skrovitim mračnim mjestima. Dok se te jazbine ne razbucaju, neće se ništa promijeniti.

 3. Petar je ipak ime, pojam. Cijeli grad zna Petra, ne služi se nickovima, ne podmeće, izravan je i vjerodostojan. Tko je Delhusa? Tamo neki lik koji sjedi na mjestu na kojem omogućuje sisanje iz proračuna, i prebacivanje love u privatne džepove preko studentskih gableca. Lik koji ne zna ni koji mu je opis radnog mjesta, ni s koliko novaca ustanova kojoj je na čelu raspolaže. Jedino što zna je da ne treba ništa znati i da je za to masno plaćen. Netko tko bježi sa svjetla i od javnosti jer živi od sjene i polumraka, za gazde iz mraka.

 4. Petre, mislim i uvjeren sam da si bio potpuno korektan u tom svom komentaru oko tog cijelog slučaja! Kao i uvijek!

  Držimo Ti fige, pa ako treba i za najavljene ‘produžetke’! Mislim da pravna država jednom i u Hrvata proraditi…

  1. Nema nikakvih produžetaka jer nema pravne osnove za produžetke. Prof. Kozak je postupio u skladu sa zakonom i svojim ovlastima. Bašić je najobičniji spletkaroš bez ijednog argumenta. Zar mislite da kad bi bilo ikakvih indicija u nezakonite radnje da ne bi već bilo i žalbi i istraga? Ljudi, ne padajte pod utjecaj smutljivaca koji pod svaku cijenu žele javnu pažnju. Ekshibicionisti.

 5. bašič je recimo,
  relativno pošten čovjek ali malo čudan voli državnu službu i malo grebe

 6. nedorečen

 7. Oprobao se Pero iu privatnim poslovima,ali na državnim jaslama je sočnije.Povjesničari više vole sigurnost i politički rad,Karamarko isto tako je nesposoban za bilo što drugo,Iako više ni jedno mjesto nikome nije zagarantirano.

  1. Secesija, ne zamjeri čovjeku što hoće raditi i jesti. Pero je sposoban čovjek kojeg se sustavno obespravljuje od sorte podzemnih igrača. A to što se bavi politikom znači da izražava svoje nezadovoljstvo onim što imamo u Brodu. Ti si zadovoljan?

  2. Secesaija, nisi čuo za tvrtku Soboli? Ima ih navodno još. Predsjednik HDZ-a je uspješan poduzenik.

 8. secesija odgovor je točan to je tvojih prvih petsto
  kuna idemo
  dalje

 9. jagma o tom potom koliko je sposoban a podoban je neka otvori vlastitu firmu i neka je vodi pa čemo vidjeti koliko je sposoban i pametan lako je godinama biti na državnim jaslama i sisati i baviti se kvazi politikom a za denisa si u pravu čovjek koji provodi vrijeme u lipi mislim radno
  sve je
  rečeno on samo ima jednu olakšicu materijalno je neovisan i posao mu je
  hobi a to je žalosno

 10. Da točno je,pogriješio sam,neuporedivo s perom .Karamarko je izuzetno dobar i organizator.uneredio je Šeksa na unutarstranačkim izborima.

 11. Svrgnuti, vjerojatno si se logirao samo zbog ove teme. Komu misliš da činiš uslugu nazivajući Bašića “najobičnijim spletkarošem bez ijednog argumenta”? Volio bih da te tuži zbog ove kvalifikacije, jer bi tako otkrio i tvoj identitet, a s njim i tvoje motive. Ja pak imenom i prezimenom tvrdim: u Brodu ne postoji ravnatelj kojem je Bašić bio protukandidat, a da poslije nije pročitao njegov program rada i prema njemu izradio svoju iduću prijavu na natječaj za istu poziciju. Predizborni programi većine političkih stranaka u Brodu temeljili su se na Bašićevim prijedlozima. Doduše, već su uglavnom zaboravili što su obećavali…
  Moji motivi? Pronađi Posavsku Hrvatsku od 15. 1. 2005. Tada sam odustao od sličnih natječaja.

  1. G.dr.Šabiću, umjesto da poduprete kolegu znanstvenika Kozaka, vi ste se odlučiili žučno, ali bez ikakava uporišta poduprijeti svog prijatelja Bašića i to shatljivo, ali nije u redu. Ne zamjeram vam što podržavate prijatelja. Zamjeram vam, međutim, kada napadate neopravdano mene koji samo tvrdim kako vaš prijatelj Bašić:

   a) nema pravnog uporišta
   b) nema činjeničnih dokaza da je učinjeno nešto protuzakonito
   c) unaprijed odustaje od pravnih lijekova poput žalbe ili prijave nadležnima

   te se onda poput Brajkovića odlučuje za javnu difamaciju onih koji su pred zakonom čisti. Čudi me ovo jer ste i sami svjedočili napadima na vašu ustanovu i njene čelne ljude. Zar ste to zaboravili?

   Molim iskreno odgovorite, kako bi vi nazvali čovjeka za kojeg stoji sve pod a, b i c i koji onda pribjegava difamaciji?

   Dakle g.Bašić može tužiti mene, ali ako je u pravu, onda bi valjda bilo logično da tuži one koje je javno optužio da su mu uskratili neka njegova prava.

   Molim Vas, još jednom se preispitajte što ste izjavili?

   Nećemo tuižiti one za koje imamo argumente da su nas “nagazili” nego čovjeka koji kaže da ih nismo tužili jer nemamo argumente?

   Pa pobogu, nadam, se kako vam ovo kao cijenjenom hrvatskom znanstveniku nije prekomplicirano.

   1. Vidiš kako znaš biti pristojan, kada hoćeš. Gdje ti nestade “spletkaroš”?

    Prof. Kozaka izuzetno cijenim, kao i ustanovu kojoj je na čelu. On se na mene neće ljutiti, jer zna kako sam svojevremeno preko cijelih stranica lokalnog tjednika pisao i o zapošljavanju u županiji, i u gradskoj knjižnici. Ti si tada šutio, jer nije postojala mogućnost anonimnog komentiranja.

    Hoće li se Bašić žaliti ili ne, i postoje li kakvi pravni propusti u izboru, važno je koliko i zadnji put – kada ih je Bašić izvukao barem dva. Važan je program rada, važan je pomak u radu SC-a u posljednje 4 godine, važno je ponašanje ravnatelja u tom razdoblju, važne su kvalifikacije… Valjda će se netko i o tom oglasiti.

    Nisam “cijenjeni hrvatski znanstvenik”, čak sam plaćom i radnim mjestom pri samom dnu piramide znanstvenog sustava. Ipak, sve mi je jasnije to što pokušavaš.

    1. Ako sam dobro shvatio Kozak je siva eminencija kad je riječ o zapošljavanju u Brodu. Dobro je biti njegov pulen. Ali, kako ništa nije za badava, takva klijentelistička mreža, stvara se na račun prosperiteta grada, jer zapošljava se po nekim drugim kriterijima od onih koji bi trebali biti odlučujući. Moglo bi se to nazvati štetočinstvom.

     Slučaj Studentskog centra je samoi vrh ledenog brijega. Nema šanse ova držva pored običaja da ju kozaci i njegovi rotarijanci smatraju privatnom prćijom. A sve po zakonu!

     1. Tko se s ovim ne bi složio, ali kako rasturiti mravinjak i maticu? Je li Bašićev način ispravan? Možda bi bilo dobro iznutra sistem rušiti kao što su maspokovci nekad ulazili u partiju kako bi iznutra rušili Jugoslaviju?

    2. Ovo je pravi diplomatski odgovor. Branim prijatelja kojemu je moj drugi prijatelj krvnik i istovremeno poštujem oba. Ne znam kojeg više poštujem i cijenim? Kako je to moguće? Eto tako je to kod nekih uvaženih i viđenih brodskih političara, boraca za pravicu.

     Iako je postupio “NAVODNO” protuzakonito ili bar nemoralno, ipak me je strah profesora pa ću reći kako ga ja jako cijenim. Ovo je smješnije čak i od čuvenog Račanova “odlučnog možda”. Drveno željezo. Kozaka cijenite, a Bašića žalite. Ili obrnuto?

     Kako na temama na kojima sam diskutirao do sada nisam dobio niti jedan logičan i argumentiran odgovor te kako ne bi i dalje slovio kao nekakav destruktivac, suzdržat ću se od daljnjih komentara bar dok netko ne iznese nekakave nove i relevantne činjenice.

     1. Cijenio sam i dr. Jerkovića, kojeg nikada nisam osobno upoznao, pa ipak nisam njegovu ulogu u upravnim vijećima uvijek smatrao pozitivnom (da se ne pozivam opet na literaturu). Ni cijeniti dr. Kozaka nije naročito teško: http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=190253
      Zašto ti misliš da bih ga se trebao bojati?

      1. Impozantna lista radova nema šta al sam ja mislio da se Kozak bavi konstrukcijom, a on po ovim najvažnijim radovima izgleda naglo prešao na tehnologiju. Sve neka rezanja mlazom vode. To ti je moj Šabiću ko da se ti cijeli život baviš srednjovjekovnom Hrvatskom, a onda najvažnije radove izdaš o Rusiji u drugom svjetskom ratu. Ma jebi ga, sve je to povijest, jel da? Al vjerovatno ti znaš zašto cijeniš takve ljude. Eto i Jerkovića. Ti to nešto o njima ko filmski kritičari o Kusturici? Ma govno je od čovjeka jebaji ga, al što je dobar umjetnik, to je čudo jedno. E sad jel to može bit tako da je neko dobar umjetnik il znanstvenik a govno od čovjeka? Nekako se meni čini da kad neko zađe u sivu zonu da iz nje ne izlazi svejedno jel to više poso ili privatno.

       1. Ti si valjda neki tehnolog koji baš ne objavljuje puno? 🙂
        A vidi ovdje šarenila: http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=46492
        Cijenim ljude koji dobro rade svoj posao. Upravna vijeća znaju biti klizav teren, bio sam u jednom, nekad davno.
        Ljudi su obično siva zona, niti su govna niti su anđeli.

      2. Nisam nikakav stručnjak za to područje. Tehnika mi je poprilično stran pojam. To mi je rekao frend i još kaže da te pitam bi li se dao u ruke čovjeku koji cijeli život specijalizira oftamologiju, a onda se odjednom odluči baviti operacijama bubrega ili jetre. Kaže da bi to bila odgovarajuća usporedba.

       Meni je značajnije pitanje do kuda su pojedinci spremni ići? Je li to kod nekih sindrom boga? Pametan je uspješan, okružen primitivcima i neobrazovanim budaletinama pa misli da se nema ko više petljat u bilo kakve odluke nego on mora sve odluke donosit sam. Biti sudac sam sebi i svima ostalima.

       Kad okrenemo stvari tako onda ispada da takvi cjenjeni ljudi bolje znaju od nas samih šta je za nas dobro. Znači zna on bolje šta valja za Peru od samog Pere il nekog Brajkovića. Ne treba ga niko propitivat ni nadzirat. Slažeš se? A ako i pogriješi, onda mu treba oprostit i treba ga pazit ko malo vode na dlanu jer šta ćemo ako nam taki odu van. Ko će onda mislit mjesto nas?

       1. Stvarno pomalo čudo, načelno i konkretno. Samo u izoliranim i kriznim sitacijama zubar operira slijepo crijevo. Inače to radi kirurg. Kozakovo prešaltavanje je nevjerovatno kao i sve ostalo što je busted naveo. Ili je to logično u kaotičnom sustavi hrvatske znanosti i (podzemne) politike zaogrnute općim interesima?

 12. Ovo je neviđeno potcjenjivanje mnogih SB ravnatelja koji bi isto tako na sudu mogli opovrgnuti tvoje tvrdnje.

  Bašića cijenim ,ali uvijek sam tvrdio da njegovo vrijeme nije ovo vrijeme,baš kao što nije bilo ni moje vrijeme,ali ja sam se ,eto ,snašao u drugim sferama.On nije .Krajnjue je vrijeme da prestane glumiti žrtvu,luzerstvo,to je prošlost.

  1. Zapravo nisu mnogi, i nije potcjenjivanje. A utvrdi se lako.

   1. Ma kakav sud. Oprostite, ali ovog gospodina nakon ovakvih izjava nije za uzimati ozbiljno. Pa pročitajte samo ovo:

    Predizborni programi većine političkih stranaka u Brodu temeljili su se na Bašićevim prijedlozima.

    Ovo prelazi granice dobra ukusa. Jedno je prijateljstvo, a druga stvar je idolopoklonički odnos prema osobi. G. Bašić je iskazao nekim svojim koracima stanovitu građansku hrabrost, neke njegove ideje su pozdravljene kao vrijedne razmatranja i razrade, ali izjaviti kako su programi …..

    Ako mislite na ideje poput tvrđave i sveučilišta, mnogi su o tomu govorili i prije g. Bašića, a dodatno treba napraviti distinkciju između “govorenja o nečemu” i “provođenja nečega” . Realizacija je korak na kojemu dosta stvari u nas propadne zbog komunističkog i balkanskog mentaliteta i drugih nepovoljnih silnica.

    Dakle, stranke sa jakom infrastrukturom i mnogobrojnim članstvom nisu u stanju sprovesti ono što g.Bašić zamisli, ali će zato on to napraviti kao od šale.

    Ako je vaša izjava o ravnateljima istinita, dajte nam onda primjer Petrova protukandidata koji je nakon pobjede ralizirao neku dobru Petrovu ideju.

    ” u Brodu ne postoji ravnatelj kojem je Bašić bio protukandidat, a da poslije nije pročitao njegov program rada i prema njemu izradio svoju iduću prijavu na natječaj za istu poziciju. ” – ako sam dobro shvatio Brajkovićev i Bašićev tekst, Delhusa je mogao uzeti Petrov program od prije četiri godine i predstaviti ga kao svoj, ali on to nije učinio. Dakle, ponovo laž.

    1. E, sjajno. Pričaj nam sada o Delhusinom programu. Molim te.

    2. Vidim da se i kolega MSabic uvjerio kako je Svrgnuti trenutačno najveći destruktivac na portalu SBperiskop. Možda se to još bolje vidi u komentarima uz članak „Stanite, bilo bi već jednom dosta: Brođanima i u srpnju prijeti onečišćeni zrak iz Rafinerije!“.

 13. secesija u pravu si

 14. ispravak
  kakva je on žrtva i čega prilagođava
  se svemu i njemu se prilagođava žrtve su nastadale a za njega to
  ne mogu reči uredno ujutro u kafiću ispija kavu dok
  mi radimo ajde da se mijenjamo imam i ja fakultet a imao je toliko
  prilika i sve je uprskao uostalom to i
  sam priznaje premekan i da o kakvim
  mi stvarima vodimo brigu i trošimo vrijeme

 15. Prijateljevao sam s luzerima,dragi su mi,,,ovo je faken pak,faken vrijeme,,,

 16. Petar se sigurno jako dobro priprema za natjecaje I pravo je cudo da bas nigdje nije prosao. Ne bih rekao da je luzer. Prije bih rekao da je bio veliki idealist, iako se ne moram uvijek slagati s njim.

 17. U vezi pozadine slučaja “Delhusa-Kozak-Bašić-Brajković” svakako treba pročitati ovo:

  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2012/06/13/hrvatskom-suvereno-upravlja-rotary-club-jos-od-2000-godine/

  “Za rotarijance je osim profesionalne izvrsnosti izuzetno važna i visoka etičnost. Njihovo je geslo ”Service above self”, koje se kod nas (ne baš sasvim precizno, ali ipak vjerno duhu izvornika) prevodi kao ”Služenje iznad svega”. Od svakog se rotarijanca očekuje da primjenjuje najviša etička načela tako što će kod svega što misli, govori i radi zadovoljiti četiri naizgled jednostavna mjerila odgovorom na pitanja. Prvo: je li to istina? Drugo: je li to ispravno za sve kojih se tiče? Treće: hoće li promicati prijateljstvo i dobru volju? Četvrto: hoće li služiti na dobro svim sudionicima?”

  JESU LI SLAVONSKOBRODSKI ROTARIJANCI TAKVI? VIDI “ČETVRTO”

 18. S nekoliko dana distance jedino što se može zaključiti je to da su se miševi Brajković i Bašić zaigrali s kozačkim mačkama. Zna se kako prolaze miševi i svi koji imaju takvu psihologiju.

  1. Nije riječ ovdje o psihologiji, nego o ‘podobničkom’ mentalitetu kojeg je ovaj sustav izgradio. Hajde recite kako se u Gradu, Županiji, Bolnici, školama… zapošljava! Ako se zapošljava?

 19. Ima si nekoliko dana distance pročitati moj komentar i nisi uspio pročitati pola kartice teksta?

  Pročitaj koja je sudska praksa (pokušao i citirao ti rezultat).

  1. Ja sam ga pročitao još onaj dan kad je komentar objavljen! A iz cijelog članka i svih komentara zaključujem i ponavljam:

   nije riječ ovdje o psihologiji, nego o ‘podobničkom’ mentalitetu kojeg je ovaj sustav izgradio!!!

   Pa pretpostavljam da PBasicev odgovor se odnosi na komnetatora iznad mene i riječ je o Vitrini…

 20. Dragi Petre, ono što si ti napisao o slučaju i odgovoru pravosuđa ja pokušavam ovdje ljudima objasniti danima, ali ne ide. To što je Brajković napravio i ono što si ti napravio dijelom svoga komentara je čisti ekshibicionizam i protupravno blaćenje ljudi koji su postupali u skladu sa zakonom. Ako se nekome ne sviđaju zakoni RH, neka slobodno ode u neku drugu državu gdje je to bolje riješeno ili nek se potrudi i kroz kanale sustava pokuša promijeniti te “nevaljale” zakone. Džabe sva priča, neki to jednostavno ne mogu shvatiti. Pa baš bi netko dr. Kozaku davao nekoliko tisuća kuna mjesečno za članstvo u Upravnom odboru da to ne zahtijeva od njega izniman trud za upoznavanje s raznim zakonima koji se moraju pri zapošljavanju i u radu te ustanove poštivati. Lako je piskarati po portalima. Treba sjesti i proučiti cijeli niz zakona kako bi mogao odgovorno nadzirati rad jedne takve važne ustanove. Isto vrijedi i za ravnatelja. Nisu dovoljne samo naizgled zgodne ideje, potrebno je znati hrpu zakona, pravo, knjigovodstvo, upravljanje i da ne nabrajam više. Ova rasprava je doista neozbiljna. Kako mali Ivica zamišlja rukovođenje ustanovom.

 21. svrgnuti što si ti napravio osim što
  prodaješ maglu što si konktretno radio ništa lapio

Odgovori