Nije im dugo trebalo

Nakon što je sredinom travnja Gradsko vijeće Slavonskog Broda elektroničkim putem donijelo Odluku o obustavi isplate naknada članovima Gradskog vijeća i članovima radnih tijela, o čemu sam pisao u tekstu pod naslovom  SDP-ovac Roberto Lujić, partner gradonačelnika Duspare: Junačina našeg koronarnog doba, bilo je jasno kako populizam, potaknut epidemiološkim razlozima, povlađuje dežurnim kritičarima privilegija vijećnika, ali i kako je na svom lijevom krilu u nekakvom licemjernom dosluhu s minimumom principijelnosti i solidarnosti sa svima koje je korona degradirala i deklasirala. Odluka je donesena i stekao se dojam da povratka nema.

Međutim, na radost vijećnika, kojima je naknada za samoprijegoran rad i proliveni znoj kod čitanja dokumenata za pojedine točke dnevnog reda za sjednice GV-a, služila za lukrativno popravljanje krvne slike, u ponedjeljak, 13 srpnja, održat će se izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda, na kojoj će se, gotovo je sigurno, donijeti potvrđujuća odluka o Prijedlogu Odluke o opozivu Odluke o obustavi isplate naknade članovima Gradskog vijeća i članovima radnih tijela. Bit će to odluka kao skok u vlastita usta, ili, kvazifilmski skok u škanicl prepun amortizirajućih laži.

Nije im dugo trebalo. Svima njima u hijerahiji predlagača odluke koja vraća stanje na početne položaje svoje ćudi. Isplati se pročitati ova uhljebnička obrazloženja. Ako je Lujićev prijedlog da vijećnici ne primaju naknadu do kraj mandata, bio svojevrstan populistički avers, onda je zaključak gradonačelnika Mirka Duspare o utvrđivanju prijedloga odluke o vraćanju naknada, svojevrsni revers istog povlađivanja predrasudama da su građani pametni ili glupi, ovisno o potrebama oca grada.

Koristi od ovog jadnog, a dvoličnog vijećničkog ping ponga kojim se zabavlja pučanstvo, i od kojeg im glava nekontrolirano ide lijevo-desno, siguran sam, da nema javnost. Javnost je samo izložena propagandnom batinjanju zdravog razuma. Javnost je poput mazohista, a njen manjinski kritički sastojak nemoćan je uvjeriti otupjelu većinu da je izmanipulirana. Što je sljedeće? O tome sigurno neće govoriti mediji u službi gradskih vlasti. I to je problem. Nasreću, u GV-u djeluju i nezavisne vijećnice koje se ne daju vući za nos.

9 comments

Skip to comment form

  1. Je li ovo poraz Lujića? Ma, i on se raduje bogojavljanjima u obliku naknade.

  2. O povratku na staro dogovorili su se Valenta i babo. Bilo bi pravo čudo da se vijećnici tome suprotstave. Možda i hoće hadezenjare.

  3. Mogu kako hoće karati ljude: zguze, sprijeda…

  4. Čitao sam obrazloženjea. Kao da je u pitanju formula za vječni život… zakon, paragrafi i motiv. Kako ih nije stid što me tjeraju da bljujem? Kako sitnozubu stoku nije sram što ih babo i Valenta prevode žedne preko vode?

  5. Lukić je škljocnuo maestralni snimak na svom aparatu za promatranje brodskih gadosti.

  6. Malo ih je, ali su govna!

  7. A možda odbiju Dusparu i uskrate si naknadu. Dosljedni su to ljudi, zar ne? Ma šalim se tupadžije!

  8. Javnost je hrpa navijačkih blesana.

  9. Kako ih nije stid uzimati javni novac za sjedenje po dvoranama, te dobro plaćene doktore i profesore u lovu na džeparce, pored tolike radničke sirotinje u gradu s radnim staževima po propalim brodskim tvornicama kojima propadanju su kumovali takvi isti truli rukodizači na dizanju ruku kriminalnoj pretvorbi i privatizaciji, pljački i pomorbi i siromašenju Bođana. Ostat će samo uhljebi u gradu i corona.

Odgovori