Nezavisne vijećnice u otvorenom pismu građanima Slavonskog Broda: Jerko Zovak napadima na nas pomaže održavanje na vlasti interesne skupine gradonačelnika Duspare

U tekstu objavljenom na SBplus portalu 30. 11. 2019. godine pod naslovom “Duspara ne respektira ni HDZ-ova dožupana Bošnjakovića“ objavljene su potpuno izmišljene i lažne informacije u dijelu teksta koji se odnosi na nas i dožupana Stjepana Bošnjakovića. Lažne su tvrdnje autora teksta da smo na sjednici izjavile da su amandmani koje smo podnijele, na prijedlog gradskog proračunu za 2020. godinu, “koncentrat obrazovanja i iskustva našeg ekspertnog tima u kojem se nalazi i ugledni HDZ-ovac te prvi brodsko-posavski dožupan, Stjepan Bošnjaković“. Amandmane na prijedlog proračuna smo napisale same. Dožupan Bošnjaković nije imao nikakve veze s pisanjem naših amandmana. Na službenoj Internet stranici Grada Slavonskog Broda, u rubrici „Gradsko vijeće“, nalaze se tonski zapisi održanih sjednica. Javno objavljeni tonski zapis 14. sjednice Gradskog vijeća dokazuje da su navedene Zovakove tvrdnje zlonamjerne izmišljotine.

Uredniku SBplus portala podnijele smo zahtjev za objavom odgovora na objavljenu informaciju, ali on ga je odbio javno objaviti. Zovak je, umjesto objave našeg odgovora, minimalno prepravio sporni dio teksta na način da njegova zlonamjerna poruka ostane nepromijenjena.

Zovak i botovi lažima i obmanama pokušavaju uvjeriti brodsku javnost u našu povezanost s HDZ-om što nema nikakve veze sa stvarnošću. Mi smo u Gradsko vijeće izabrane samostalnim izlaskom na izbore, a ne kao kandidatkinje s liste HDZ-a. Nema ni govora o našem prelasku u HDZ. Na idućim lokalnim izborima sigurno nas nećete vidjeti na listi HDZ-a ni u koaliciji s HDZ-om. Jedina brodska nezavisna lista nastavlja sa samostalnim vođenjem svoje politike. Idući puta kada netko opet bude pokušao lagati o našoj povezanosti s HDZ-om samo mu pokažite ovaj tekst.

Odmah po izlasku iz zatvora Zovak nas je nastavio vrijeđati i omalovažavati. Mnogi građani još uvijek ne znaju za Zovakovu povezanost s gradonačelnikom. SBplus portal djeluje iz stana u vlasništvu Grada Slavonskog Broda i dobiva novac iz gradskog proračuna. Pored toga SBplus ima i povlašteni pristup informacijama iz Gradske uprave. U Gradskoj upravi zaposlen je Zovakov sin te Ankica Majetić koja je, za vrijeme rada u Slavoniji DI, bila bliska Zovakova poslovna suradnica. S obzirom na sve navedeno jasno je da Zovak napadima na nas, te neprekidnim promoviranjem i hvaljenjem gradonačelnika, pomaže održavanju gradonačelnikove interesne skupine na vlasti u gradu Slavonskom Brodu.

Sustavnim pomaganjem SBplus portala gradonačelnik podržava vrijeđanje, omalovažavanje, kriminaliziranje i cenzuriranje svoje oporbe što je u demokraciji apsolutno neprihvatljivo budući da se pri tome koriste javni resursi u vlasništvu Grada Slavonskog Broda. Gradonačelnik više ne može glumiti da nema veze sa Zovakovim napadima na nas kao oporbu i uskoro će morati javno objasniti zašto podupire SBplus portal.

Nezavisne gradske vijećnice: Slavica Lemaić i Karmen Dizdar-Grgurević

11 comments

Skip to comment form

 1. Nisu problem laži koje objavljuje Zovak i kompanija na sbplusu, nego poluistine. Laži su očite, a poluistine su u funkciji prevare i navođenja čitatatelja na krive zaključke. Umjesto da objavi, na primjer, demanti, on demanti masakrira svojim komentarima.

 2. “Mnogi građani još uvijek ne znaju za Zovakovu povezanost s gradonačelnikom. SBplus portal djeluje iz stana u vlasništvu Grada Slavonskog Broda i dobiva novac iz gradskog proračuna. Pored toga SBplus ima i povlašteni pristup informacijama iz Gradske uprave. U Gradskoj upravi zaposlen je Zovakov sin te Ankica Majetić koja je, za vrijeme rada u Slavoniji DI, bila bliska Zovakova poslovna suradnica.”

  Ovo mi je nepoznato. Ostao sam zapanjen. Pa što n to kažu ostali novinari? Može li mi netko odgovoriti imaju li novinari Broda svoje prostorije? Kako su moguće ovakve privilegije?

  1. Zaboravile su vijećnice spomenuti lovu kojom gradonačelnik iz gradske kase futra sbplus. Skandalozno. Bilo bi to normalno da novac daje svim medijima na temelju natječaja. Ali, natječaja nema, samo babina volja.

 3. Bravo za Slavicu i Dizdaricu! Ne dajte se ponižavati od strane gradonačelnika Duspare, predsjednika GV-a Stribora valente i Jerka Zovaka, urednika portala koji protežira gradonačelnikovu stranu! Okupljajte ljude na otpor uzurpatorima!

 4. Čitam ovo i sjetim se HDZ-ove oporbe koja se kurči oko uvrštavanja u gradsku podršku đurincima, jer ih je babo izostavio. Lemaićka je za njih lučonoša, hrabra i bez pardona.

 5. Bravo Slavice!!!
  Ovaj portal je u službi javnog linča svih Dusparinih neistomišljenika, odavno se to zna.
  A Zovka da su tužili za klevetu svi oni koje je medijski napadao i javno linčova, odavno bi odnio gače na štapu.

 6. “Odmah po izlasku iz zatvora Zovak nas je nastavio vrijeđati i omalovažavati.”

  Pardon, Lemaićka, Zovak nije bio u zatvoru, nego, ksže on, u zarobljeništvu

 7. Tu se radi o mudima. Svi Dusparini poslušnici i hadezenjare zajedno imaju manja od ove dvije vijećnice. Smudima se ne rađa, muda se stječu.

 8. Nebi Zovak tako lagao i pisao da ga niste uboli u živac. Javno ste ga prozvali i dio njihovih prljavština. Taj gospodin se uslijed tolikog pisanja uopće nije potrudio dokazati da nije vozio skupi mercedes, da nije trošio novac firme na satove i preseravanja, da nije Anjica njegova jaranica, da nije ostao dužan i mehaničaru koji je održavao skupi mercedes, da nije preko veze pozapišljavao sinove itd….
  Svi oni napadaju ali nitko nije dao niti jedan dokaz o pravednosti.
  Zašto mi, obični narod nismo u zatvoru i nikada prozivani???
  Jerko, ajde ne seri više.

 9. Uvijek sam tvrdio da je kod nas nepostivanje pravila i poticanje necega napravljeno tako da privilegirani uvijek dobiju vise ili po mogucnosti sve. Recimo da grad zeli potaknuti na sto kvaliteniji medijski rad ili sponzorirati medije, donese odluku i kriterije po kojima bi se to radilo. . Mozda bi netko dobio vise, netko manje, ovisno o kriterijima, ali bi bilo pravednije.
  Ako grad ima neka pravila , bilo bi zanimljivo saznati.
  Recimo. Nikad nismo saznali koliko kosta tiskanje brodskog glasnika .
  Nije to samo u Brodu slucaj.
  Bas sam danas procitao tekst o kralju adventa u Zg

 10. Također nismo vidjeli koliko nas, grad Slav.Brod košta gostovanje gradonačelnika na radio Sunsetu,radio Brodu.Midra, čudiš se, a šta bi rekao da sve poslove komunalne infrastrukture u Brodu rade,već godinama rade dvije fime Obrati pozornost na table radilišta, pa ćeš uvijek vidjeti 2 firme za projetiranje i nadzor. Slučajnost?

Odgovori