Nakon šokantnog otkrića penisa u teglama: Razočarani analitičari brodske oporbe i sredstava javnog informiranja

muzej-penisaNastrani slavonskobrodski sakupljač rijetkosti, bivši radnik opće bolnice, uhićen je nakon što su u njegovom stanu pronađeni dijelovi ljudskih tijela i tegle (ili tegla) s muškim spolnim organima. Pedesetdvogodišnji muškarac sproveden je u policijsku upravu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede mira pokojnika.

Šokantna potvrda policije da su penisi odsječeni s mrtvih tijela u izvjesnom je smislu oneraspoložila i razočarala  uporne, nezavisne analitičare lokalne političke scene i lokalnih sredstava javnog informiranja. Naime, ma koliko to zvučalo nevjerojatno i neumjesno čak, isti su se, kao ustrajni tragači za razlozima mrtvila brodske politike i informiranja, ponadali da je pronalazak penisa u formalinu mogući tragični dokaz zašto je brodska politička oporba impotentna odnosno zašto u Brodu manjka novinarskih pisaca sa čvrstim stavom prema nepodopštinama političara, egoističnom gradonačelniku i rastrošnom županu. Forenzični dokazi da je ludi kolekcionar koristio svoj položaj za kastriranje pokojnika, zaustavio je razvijanje perverznih konstrukcija amatera vještih u analiziranju i koji često naginje promišljajućim sudovima- da se radilo o živim žrtvama.
Jedan od analitičara koji često posredno kontaktira s redakcijom, nije sasvim razuvjeren, pa je, u smislu stvaranja nove političko-informativne paradigme, poručio:

– U redu, penisi predstavnika brodske oporbe i brodskih novinara su na broju, ali oni onda nemaju muda. Dolazi vruća politička i gospodarska jesen i lako će se to provjeriti.

Ne bismo komentirali ovako živopisne i ekstremne stavove. Mi smo na stanovištu da se ne radi o tome, već da je možda riječ o pogrešnoj hrani koju uzimaju.

 

 

6 comments

Skip to comment form

 1. Uspješna satirična aplikacija vijesti.

  Tekst je zamjena za 100 izvješća o tome kako opozicija nije reagirala na prijedloge vlasti, a trebala je.

 2. Ovaj “bezumni” čin odjek je nekropolskih i nekrofilskih tendencija. Pa što su muzeji nego simptomi smrti čovjeka koji ograđuje žive predmete? Crkve su postali muzeji.

  Radnik s patologije je obuzet muzegrafskom strašću. On je strašni skladištar tabua.

  A oporba je bez “jaja”, jer joj je usahla žudnja za promjenama kojima prethodi kritika. U sebi nemaju ništa avangardno, što strši. O lokalnom novinarskom šrotu ne vrijedi potrošiti ni slova.

 3. Nekada su žene spaljivali na lomači zbog sitnica kao što su odimljeno šišmišje krilo ili prešana žaba krastača, a i danas bi ih, i za manje, odvraćanje od crkve, recimo, palili poneki. Makar te jadne žene nisu nikada bile, niti će biti, tako beskrajno perverzne i devijantne kao pojedini pripadnici muškog roda, obično njihovi najrevniji suci i inkvizitori.

 4. I ja vjerujem da je do hrane. Bude to ako se hrane pomijama.

 5. Daj pustite ljude da mirno spavaju barem na današnji dan!

 6. Kako je napisao Bora Čorba, ne mora se u seksu koristiti qrac, može i prst, samo neka je čvrst. Ovo u vezi brodske opozicije i radnika u informiranju.

Odgovori