“Petro-dolar” čini SAD vojno nepobjedivim

SAD
SAD može printati dolare bez pokrića i ne ući u inflaciju, odnosono hiperinflaciju. To je zato, što je međunarodna standardna valuta za trgovanje naftom upravo Dolar. Sve države koristite dolar za kupovinu nafte. Samim time, te države pokrivaju američki dolar, na vlastiti trošak, dok Federalne rezerve u SAD-u printaju bez pokrića.
Zato je vojska SAD-a praktički nepobjediva, sve dok se dolar koristi kao međunarodna valuta za trgovanje naftom. SAD ima beskonačan izvor novca i zato ima najveću i najjaču vojsku, u koju se ulaže polovina svjetskog vojnog budžeta. (slika: http://alturl.com/fq2dw) Vojska Kine i Rusije, nije dovoljno snažna da pobjedi američku, sve dok djeluje spomenuti princip petro-dolara u kojem SAD ima neprastini izvor novca.Kada bi neke države trgovale naftu u nekoj drugoj valuti, dolar bi oslabio pa bi i ostale države slijedile primjer i počele koristiti druge valute ili čak zlato za trgovanje naftom. – To bi uništilo dolar koji bi doživio hipreinflaciju, zato što više ništa ne pokriva dolar.
To je razlog zašto je SAD napao Afganistan, Irak, Libiju, itd… i zašto šalje svoje agente da destabiliziraju Siriju – Da održi dolar međunarodnom standardnom valutom za trgovanje naftom. Vojska SAD-a je u biti nasilnik koji zabranjuje korištenje drugih valuta za trgovanje naftom. Upravo to su imali u planu Saddam Hussein i Gaddafi sa svojim zlatnim dinarom, ali na vrijeme ih je američka vojna mašina smaknula.

Odgovori