Mladi se trebaju aktivirati: Optimizam mora biti opcija

 

traženje posla

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Naša suradnica, autorica teksta koja surađuje s firmom  E-Holidays Travel iz Sibinja u čijem je vlasništvu portal hrvatskaapartmani, dijeli s čitateljima SBPeriskopa svoj optimizam. U poplavi beznađa, besperspektivnosti i nezasovoljstav, njen glas ima smisao orijentira prema izlazima iz preovladavajućeg mraka.

Većina mladih u Hrvatskoj  nezainteresirana je za bilo kakav posao. Veliki broj njih očekuje da će sve biti u redu nakon završetka fakulteta. Oni misle da će odmah moći naći posao, ali sve više je slučajeva kako to i ne ide baš tako lako.

Mislim da se mladi ljudi trebaju što prije aktivirati, volontirati, biti aktivni. Preporučila bih svima da rade nekakv posao tijekom studiranja, koliko im vrijeme dopušta. Danas nam internet nudi beskonačno mogućnosti. Ja studiram dizajn, ali pored toga volontiram u firmi koja se bavi iznajmljivanjem apartmana u Hrvatskoj. Ne, nisam plaćena, bitno mi je da naučim da radim, da se upoznam s ljudima, i da se dokažem. Posao će doći, vjerujem u to, jer se trudim.

Dosta čitam blogove, pratim ono što me interesira, i to mi dosta pomaže u mojoj karijeri, a vjerujem da ću u skorije vrijeme dobiti i prvi plaćeni posao, iako uvijek nešto pronađem da uradim sa strane, ne za veliku svotu novca, ali meni je to sasvim dovoljno za početak .

 

 

 

Način na koji sam ja uspijela dobiti priliku dokazati se u firmu u kojoj trenutno radim, jesu društvene mreže. Dosta sam bila aktivna na Twitteru koji mi je mnogo pomogao do sada. Direktorica iz ove firme me je tamo primjetila i tako mi je ponudila praksu. Uvjet je bio da imam već neki portfolio, što se podrazumijevalo. Često sam tamo dijelila sa drugima svoje radove, i tako su došli u ruke pravih ljudi.

Nisam imala kompletan životopis pripremljen. Pretraživala sam po internetu i pronašla mnoštvo informacija koje su mi pomogle da napišem što kvalitetniji životopis. Dosta su mi pomogli savjeti sa poznatog hrvatskog portala za zapošljavanje vezani za životopis koji bih svima preporučila kada ga budu pisali. Nakon što sam sve fino završila, poslala sam putem e-maila direktorici svoje podatke. Rekla je da joj se sviđaju moji radovi koje sam navela u portfoliu i da joj je zanimljv moj životopis.

 

 

 

Neko će možda reći “pa ti samo volontiraš, nemaš tu para”  ali neće biti u pravu, jer ja sam kroz samo tri mjeseca volontiranja u ovoj firmi naučila puno toga, puno sam napredovla u svom poslu, i vjerujem da ću u skorije vrijeme biti plaćena za svoj trud.

 

 

 

Nadam se da će mladima pomoći moj tekst kao inspiracija, da se i oni pokrenu izgraditi svoju budućnost.

Odgovori