Izbori u HDZ-u – do zadnjeg HSS-ovca (insajderski satirični komentar)

Izbori u HDZ-u

Svega su nepuna dva dana između današnjeg vremena pisanja ovog članćića i vremena odluke kojom će izaslanici Izborne skupštine HDZ-a izabrati svoje rukovodstvo za Brodsko posavsku županiju. Sve i ne bi bilo vrijedno nekakve posebne pažnje, jer se stvar odvija u popriličnoj tišini i u sjeni zatvorskih dana nekada davno gromoglasnih vladara strankom o kojoj je riječ.

 

Nažalost, ili na sreću, i ovi su izbori baš kao i zadnji parlamentarni obilježeni zatvaranjima i istragama. Tako, vjerujem već ste obaviješteni, istraga je popiknula vrhovnog zapovjednika i zaštitnika 5 / pete / izborne jedinice. I nije tako strašno zato sam i opisao događaj kao popikavanje, naime riječ je o svega 26.000.000,00 kuna, od kojih spomenuta ikona nije imao nikakve koristi, jer eto sve je dao Sanaderu.

 

Trenutak je istine i u Đuri Đakoviću gdje je gospon prvi potpredsjednik Vlade, naredivši prethodno prvom predsjedniku i drugom i trećem potpredsjedniku da slušaju, postavio novu upravu. Veleposjednice i veleposjednici Đurinih povijesnih dobara strižu ušima. Navodno ih je strah jer nisu platili spomeničku rentu.

 

Turbulencije mogu stišati jedino pravi kadrovi kojih stranka HDZ nije imala pa je posegnula za kadrovima stare stranke koja ne naplaćuje spomeničku rentu, za ono što iz svojih redova prepusti drugima. Evo o čemu je riječ. Napuhani, pa potom probušeni balon u kojem je sjedio kandidat iz redova Argusa, pao je negdje na Jelasu u Slavonskom Brodu. Stari HSS-ovac i pripadnik nekoliko sitnih političkih partijica preživio je pad, a HDZ je ostao uskraćen za unutarnji red u redovima gradskog odbora stranke.

 

Balon je zakrpan za potrebe također bivšeg HSS-ovca Grgića iz Garčina koji će pokušati novi desant ovaj put na županijsku strukturu stranke koja je meka za pripadnika njegove bivše stranke. Nije poznato u kojoj je postrojbi služio Grgić, no bilo bi sreća da je bio avijatičar zbog visina iz kojih napada, a u kojima navigaciju određuje neki čova Zdrav ko dren.

 

Jad i jad čeka ovu županiju jer drugi pretendenti imaju samo jednu dobru stranu. Ne žurite, nakon izbora postavljamo nagradno pitanje: koja je to dobra strana, kada se već zna da nisu HSS-ovci?

Odgovori