Hrvatska stranka prava objavila svoje kandidate

HSP-Kandidatkinja za gradonačelnicu i kandidati za zamjenike gradonačelnice

HRVATSKA STRANKA PRAVA Brodsko-posavske županije na predstojeće lokalne izbore izlazi samostalno, pokazujući spremnost kandidata i stranačkog programa za izazove s kojim će se susresti voljom građana,  služeći svojoj županiji i gradu kroz predstavničku i izvršnu razinu vlasti!

HSP na  izbore izlazi samostalno na svim razinama, županijskoj, gradskim i općinskim jedinicama lokalne samouprave ističući važnost  odgovornosti kandidata za ostvarivanje obećanja koja se građanima upućuju tijekom kampanje,  služenja narodu i potrebu promjene isticanjem  kandidata nade, mladosti i iskustva!

HSP je oduvijek, pravovremeno,  prepoznavao potrebe zajednice u kojoj djeluje i živi, a  lokalni izbori pred nama,  prekretnica su  u djelovanju lokalne i regionalne samouprave, ali i političkih stranaka u našoj županiji.

Lokalni dužnosnici i zaposlenici  moraju služiti svojim sugrađanima, a ne vladati njima i javnim novcem.  Županijske, gradske i općinske uprave moraju biti servis građanima na područjima o kojima brinu temeljem zakona.

Naši sugrađani od  HSP-a  mogu očekivati  spremnost na suočavanje  sa stvarnim problemima, hrabrost potrebnu za promjene koje su nužne za razvoj grada i mladih, dosljednost u provedbi obećanog  programa i  usklađivanje prioriteta s realnim mogućnostima. Potrebna nam je okrenutost svjetlu nade koja govori kako je sve moguće ako se vodi dobrim namjerama. Želimo stvarati uspješnu lokalnu zajednicu svojim znanjem, iskustvom i radom, znamo koji su problemi i imamo snage za njihovo rješenje!

Izabirući samostalan put , HSP je postao jedna i jedina stranka prava koja ne želi ulaziti u bilo koje i bilo čije koalicije, nego stanovnicima županije, gradova i općina ponuditi  svoj program vjerujući u podršku građana i  kvalitetu svojih kandidata.

Uvijek smo jasno  iznosili  svoje stavove i nismo se  ustručavali ukazati na probleme u kojima živimo. Na ove izbore izlazimo prvenstveno vođeni traženjem pravde i ukazivanjem na nepravdu, štiteći slabijeg, a iznenađujući jačeg.

 

KANDIDAT ZA ŽUPANA I KANDIDATI ZA ZAMJENIKE ŽUPANA

Spremno štitimo slabijeg i iznenađujemo jačeg!

   Kandidat za župana Brodsko-posavske županije  je predsjednik Županijskog vijeća HSP-a,  Brodsko-posavske županije,  gospodin Dalibor Damičević, inženjer prometa. Član je Glavnog stana HSP-a, predsjednik Kluba vijećnika i vijećnik u Gradskom vijeću Slavonskog Broda od 2007.g.  Pripadnik  je ZNG-a i dragovoljac Domovinskog rata. Dugogodišnji privatni poduzetnik, aktivan sportski djelatnik i voditelj Sportske dvorane „Vijuš“.

Njegovi zamjenici, odnosno kandidati za zamjenike župana  su gospođa Štefica Lovrić,  diplomirana ekonomistica  iz Nove Gradiške. Članica je Predsjedništva podružnice Nova Gradiška.  Priznati sindikalni povjerenik stručnih službi Uprave šuma Nova Gradiška pri Hrvatskom sindikatu šumarstva i  gospodin Tomislav Katinić iz Slavonskog Broda, diplomirani informatičar i uspješan, mladi  projektant informacijskih sustava i  novih softverskih rješenja. Član je  Programskog odbora stranke za lokalne izbore.

Smatramo da istaknuti pojedinci stranačkih organizacija moraju preuzeti političku odgovornost suočavanja s problemima naše županije (iako to kod drugih stranaka i koalicija nismo vidjeli), ali uz njih svakako otvoriti prostor stručnim,  mladim ljudima i poticati ravnomjernu zastupljenost stranačkih dužnosnika s razine cijele županije u osmišljavanju, predstavljanju i provedbi pravaškog predizbornog programa za Brodsko-posavsku županiju. Gledajući na svaku krizu kao  mogućnost i šansu za promjenu na bolje, izborom svojih kandidata za županiju,  HSP pokazuje odgovornost  i zrelost svojih čelnika da na sebe preuzmu ulogu kandidata, a istovremeno omoguće mladim i kreativnim pojedincima priliku za rad na opću korist.

Naša županija zaslužuje promjenu koja znači napredak jer od svog osnutka nazaduje. Nažalost, dosadašnje vodstvo naše  regionalne samouprave nije uspjelo osnažiti povezanost jedinica lokalne samouprave s ciljem  gospodarskog razvoja. Brodsko-posavskoj županiji, potrebna je izvediva strategija razvoja utemeljena na mogućnostima koje pružaju zemljopisni položaj, prometna povezanost, tradicija poljoprivredne proizvodnje, poticanje gospodarskih grana koje su održive  u budućnosti s obzirom na obrazovne i prirodne izvore.

Zadaća nam je stvoriti preduvjete razvoja na svim područjima o kojima županija skrbi, gospodarstvu, srednjoškolskom i visokom obrazovanju, zdravstvenoj skrbi, zaštiti okoliša i prostornom planiranju. Ističemo da će naš rad biti usmjeren i na –lobiranje- pri državnim institucijama za ravnomjeran razvoj svih dijelova naše domovine i županije te za  održivu decentralizaciju koja podrazumijeva obveze, ali i prava regionalne i lokalne samouprave!

HSP i na regionalnoj razini ističe da ne želi zaboraviti živote utkane u našu domovinu, naše poginule i  ranjene , djecu koja su rasla bez očeva. Tko god rekao drugačije, za HSP je Domovinski rat svetost. Zalažemo se  za pravo roditelja na izbor odgoja svoje djece. HSP svoja načela zasniva na obiteljskim i kršćanskim  vrijednostima. Iznad svega stavlja svoj narod i od toga nikada ne želi odustati.

HSP uvijek izražava svoje mišljenje javno i jasno, misli svojom glavom i smatra da čovjek uvijek treba biti original, nikada kopija.

KANDIDATATKINJA ZA GRADONAČELNICU I  KANDIDATI ZA ZAMJENIKE GRADONAČELNICE:

Znamo što i kako treba mijenjati!

HRVATSKA STRANKA PRAVA  grada Slavonskog Broda, u skladu s odlukom županijskog HSP-a izlazi samostalno na lokalne izbore, spremna pokazati kako je HSP trenutno jedina opcija koja ima dovoljno iskustva za prepoznavanje ključnih problema s kojima se grad Slavonski Brod susreće. Naša je obveza predložiti rješenja kroz program, nositelje programa i vremenske okvire ostvarivanja obećanog.

Prošli smo teško razdoblje, koje nas je ojačalo, pročistilo i usmjerilo bitnom-mladima!Uz podršku i iskustvo dugogodišnjih članova stvorili smo organizaciju spremnu za izbore, sada  i ovdje! Javno i glasno smo se ogradili od onih koji su pravaški program pretvorili u populističko-spomeničko vladanje javnim  novcem bez ulaganju u projekte koji će u budućnosti imati –dodanu vrijednost-!Svjesni smo ekonomske, moralne i duhovne krize  u kojoj živimo, odlaska mladih u potrazi za poslom i napretkom, lošeg standarda s kojim se naši sugrađani i sugrađanke svakodnevno susreću.

Svjesni smo obveza koje proizlaze iz navedenog, služiti s ciljem razvoja na svim područjima o kojima grad kao jedinica lokalne samouprave brine. Uz podršku sugrađanki i sugrađana svojom mladošću i svojim političkim iskustvom, znanjem i radom  pokazat ćemo  kako Brođanke i Brođani mogu živjeti  duhovno, moralno i materijalno bolje.

Kandidatkinja za  gradonačelnicu grada Slavonskog Broda  je predsjednica podružnice HSP-a,  Slavonski Brod,  gospođa Ilijana Vrbat Pejić, diplomirana učiteljica. Članica je Predsjedništva HSP-a na nacionalnoj razini. Aktualna zamjenica gradonačelnika u mandatu 2009.g.-2013.g. Od 2005.g. gradska vijećnica Hrvatske stranke prava. Jedina Brođanka koja je kandidatkinja za Europski parlament!

Njeni zamjenici, odnosno kandidati za zamjenike gradonačelnice su gospodin Petar Tolić, diplomirani ekonomista. Član je Glavnog stana HSP-a.   Metalurški je  stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u struci,   stečenim u Đuri Đakoviću i gospodin Tomislav Ćosić, diplomirani inženjer strojarstva i profesor mentor na  Industrijsko-obrtničkoj  školi te asistent  na brodskom Veleučilištu,  stručnom studiju menadžmenta i strojarstva. Gospodin  Petar Tolić i gospodin  Tomislav Ćosić su dragovoljci Domovinskog rata i vrlo aktivni u društveno,humanitarnom i vjerskom životu grada.

HSP je za svoju kandidatkinju za gradonačelnicu izabrao ženu koja protekle  četiri godine  svoje ideje i plan o radu gradskih službi pokušava realizirati  na korist građana, a ne pojedinaca, bez obzira na stalna podmetanja onih kojima bi dobrobit građana trebala biti na prvom mjestu.

Zbog toga je  gospođa  Ilijana Vrbat Pejić  kandidatkinja koja najbolje poznaje strukturu problema u gradu ima potrebno iskustvo za pravovremeno rješenje uz podršku predloženih kandidata za zamjenike, stranke na državnoj i županijskoj razini te liste za Gradsko vijeće.

HSP zna kako je u svim područjima života  na kraju bitno biti čovjek, a to se jedino može ako se misli svojom glavom, ako se ne padaš pod tuđu čizmu. Nemoj biti tuđi, BUDI SVOJ!

 

 Program za mandat 2013.-2017. godine za  Brodsko-posavsku županiju i grad Slavonski Brod HSP predstavit ćemo nakon Velikog tjedna i Uskrsa. 

HSP-Kandidat za župana i kandidati za zamjenike župana1

Odgovori