Živite u paklu?!

Cijeli život ste radili, poslodavci su plaćali ili nisu plaćali doprinose koje ste zaradili, i danas imate prosječnu mirovinu iz rada koja iznosi bijednih 2 000,00 kuna, tj. 69,00 kn ili 9,2 eura po godini radnog staža, a paraziti, sve fele krivotvoritelja i zakonodavac idu u penzije po posebnim pravima i propisima po kojima se za njih rad i radni staž uopće ne pika? Ako je odgovor potvrdan, u paklu ste.

Radnik ste i imate plaću 3 500,00 do 5 000,00 kuna, a troškovi na knap života su vam najmanje 6 000,00 kuna, u kojem životu vas zakonodavac „štiti“ propisujući svake godine minimalnu plaću koja se vrti ispod 500 eura za mjesec dana rintanja, i od koje vam uzme još četvrtinu preko svojih fiskalnih nameta iz kojih si isplaćuje plaće iznad 20000,00 kuna mjesečno, odnosno u brutu preko 40000,00 kuna mu plaćate njegove plaće preko poreza i nameta, da bi vas zakajlao ovrhama, blokadama i deložacijama zbog gubitka posla ili bijedne penzije na kraju radnog života koju vam je podmuklo propisao, a sebi drukčiju? Ako vam je to poznato, imate zakonodavca iz pakla, tj., u paklu ste.

Studirali ste i imate pravu diplomu? Greška. U paklu se prava diploma ne pika, u paklu se diploma, za uspjeh u životu i u paklu, kupuje, kupuje na tržištu svih vrsta krivotvorina i falsificiranih dokumenata, lažnih potvrda lažnih invalidnosti i lažnih statusa, lažnih diploma lažnih sveučilišta, i učlanjuje se u neku od u paklu vladajućih stranaka, jer se posao u paklu dobiva samo po plemenskim i politčkim protekcijama, na namještenim i prilagođenim natječajima, bilo kakva poštena verifikacija i zahtijevanje poštenog odnosa u paklu se odbacuje i ismijava, uzor su prvobitne pretorbene lopine koje i danas uživaju u pljačkom i prijevarom stečenom bogatstvu, zato to i je pakao, jer sve što po etici ne valja, u paklu valja i kotira. Ako otvorite privatni biznis za pravi posao, a ne za pranje love kao što ga otvaraju maheri vragovi, pakao će vas progutati i opljačkati uz prethodno puno vaše muke, ulaganja, truda, poreza, doprinsa, članarina i papira koje traži pakao, pretrpljenih strahova od paklovih kaznenih ekspedicija u vaš biznis da vam istresu lovu, i ako nemate vezu u paklu gotovi ste i popušili ste svu uloženu lovu i trud, ne isplati se. U paklu je najsigurnije sjediti u fotelji i ništa ne raditi, biti priključen na neki namet i laganini sisati ga, odmah si iz muženog pretvoren u muzitelja, to se najviše isplati i nikad ne propituje i ne kažnjava, raj u paklu. Bez pakla nema raja.

Dok vas hebu u glavu i ostale organe, pričaju vam priču o bezgrešnom začeću? Dok vas sahranjuju kao konačno opljačkanog i opelješenog mrtvaca, prodaju vam priču o uskrsnuću? Garant ste u paklu i vragovi vas napastuju. Čuvajte djecu i šaljite ih što dalje od paklovih narativa za zaglupljivanje i omamljivanje, a u svrhu mirenja sa sudbinom i siromaštvom, kriminalcima i kriminalom, terorom i pljačkom. Mirenja s otplaćivanjem dugova koje vragovi prave za svoj luksuz, a na vaš i vaše djece teret i račun.

U paklu samo oni govore, vi i vaša djeca samo slušate.

Članovi obitelji ili susjedi ili prijatelji ili djeca vaših prijatelja i poznanika, gotovo svi koje poznajete otišli su ili se spremaju otići ili imaju nekog tko je već otišao? Siguran znak da živite u paklu. Šta vi čekate? Pođite dok nije prekasno.

Imate penziju iz pakla 2 000 kuna, a uzimaju vam harač za „održavanje“ zgrade 200 kuna, a nikad u 25 godina koliko im plaćate harač nisu ništa napravili u vašoj zgradi? Ali vas svejedno ovršuju, blokiraju i deložiraju ako im ne platite harač, a vaši novci se pljačkaju i završavaju na privatnim računima kriminalnih održavača zgrada i njihovih jataka? Vi plaćate, oni si grade kuće i biznise, vi nemate više novaca za plaćati harač, oni vam otmu stan i izbace vas iz njega ispred zgrade u kojoj nikad ništa nisu popravili nego su samo vašu lovu pljačkali? Užas. Živite u paklu sigurno.

Kad plaćate nalogom poreze i doprinose, članarine, naknade i pristojbe, odnosno sve moguće namete koje je pakao smislio, morate ispisati najmanje 200 znakova, tj., slova i brojeva na uplatnicu kojom plaćate harače, a pakao je smislio stotinu šifri i šifarnika koje morate znati da biste paklu neki namet platili, i još vas pakao ganja godinama za svoje glupe šifre iako ste mu sve platili i on to zna, ali vas paklenska birokracija jaši zbog svojih glupih šifri i pakleno iskompliciranih načina plaćanja paklovih harača i nameta? Pa živite u paklu, nema tu logike, tu je sve dovedeno do apsurda, i najtrivijalnije plaćanje pretvoreno je u paklu u noćnu moru.

Banka vas uredno pljačka svojim nametima jer nemate opciju zaobići ju i primati svoje bijedne penzije i minimalce u gotovini, nego morate uredno plaćati banki mjesečni reket, tako da vam u paklu od svih reketa koje mu plaćate za ništa, ne ostane od teško zarađenog dohotka ništa, dok se bankari, politčari, krivotvoritelji, lopovi, ovrhovoditelji, pakleni odvjetnici, sva paklovska i lopovska bagra i bratija na vama naplate i izredaju.

U paklu se nitko poštenim radom nije obogatio, veli pakao. Kud ćete većeg dokaza od takve parole, da živite u paklu među kriminalcima, po zakonima koji njih štite a vas pljačkaju, njima daju, a vama uzimaju.

O paklu bi se moglo još puno pisati. Trideset godina od kako je ustoličen prvobitnom pljačkom i otimačinom, po svim etičkim i civilizacijskim standardima srozava se sve niže i niže i od raja je sve dalje i dalje. Kad vragovi s torbama punim love vode raju kroz „dolinu suza“, zna se, ide se u pakao. Sve više ličimo na ovce za striženje, muženje, meso i guženje, a sve manje na ljude. Sramotna pozicija. Ali, u paklu smo. Nije li na ulazu u pakao pisalo: „Vi koji uđete, ostavite se svake nade.“? Upravo to smo učinili prije trideset godina, ušli smo.

15 comments

Skip to comment form

 1. Može li se ogorčenije pisati o nesreći stanovnika Hrvatske? Stanovnika koji nisu paraziti i uhljebi? Oni su čuvari u paklu ili đavoli koji jašu jadnike.

 2. Ja bih postavio drugu tezu. Za pako su krivi oni koji ližu vrela, krupna jaja đavolima u obliku stranačkih prvaka, svećenika i lažnih veličina estradnjaka. Stoka sitnog zuba pristaje na pakao, pa neka se prži.

 3. Ovaj portal redovito čitam svako jutro a komentiram u toku dana ako imam vremena. Autorica je s pravom otrovana i napisala je puno bolnih istina u depresivnom tekstu. Moj komentar je citat iz kolumne Saše Lekovića objavljene jutros na ovom portalu a prigodan je odgovor o uzrocima i posljedicama koje su nas snašle zadnja tri desetljeća.
  ..“Ovo uopće nije priča o Marijani Petir. Ovo je priča o državi (ne o ljudima, ne o zemlji nego o državi) u kojoj je moguće da razni licemjeri nesmetano grade karijeru zagađujući javni prostor. Ovo je priča o državi u kojoj politički pervertiti “iz računa” uspijevaju čineći upravo suprotno od onoga za što se deklarativno zalažu i od onoga za što su izabrani. Osim jedne osobe, Marijane Petir, ti ljudi, te razne marijane petir, imaju drugačija imena. Samo su im imena drugačija.“..

 4. Danas u Hrvatskoj biti star i siromašan znači živjeti u središtu pakla.

 5. Bez upitnika u naslovu, molim!

 6. Kako si uhljebi i paraziti isplaćuju plaće i penzije, mafija, kako si isplaćuju prihode ako je ekonomija crkla? Iz čega? Jel opet zadužuju za svoje plaće i penzije tuđe djecu buduće roblje? Mislim, ako je prosječna plaća jednog lokalng vođe u brutu je 50000,00 kuna da on dobije 25000,00, iz koje ekonomije on to sebi isplaćuje, pa to mora cvjetati gospodarstvo da uhljeb može primati takvu plaću, a sve krepava i nikakve ekonomije nema, znači ide se na dug i harač preostalog realnog sektora i oimačinu, kako bi paraziti dobili svoje? Za koji koristan rad svi ti silni birokratski paraziti primaju plaće i penzije, šta su oni korisno za društvo napravili da si isplaćuju takve masne paće i penzije? Koja je njihova korisna usluga ili kvalitetan proizvod, jer to je osnova u tržišnoj ekonomiji i biznisu, imati kvalitetnu uslugu i proizvod? Ako te frizer unakazi ili pijačar proda trulu jabuku, više kod njih ne ideš i ne plaćaš ih, ovi političari i birokracija uzimaju lovu i žive ko carevi, a sve pod njihovom upravom trune i propada.

 7. Nije li to upitnik s uskličnikom @Frodo, a ne upitnik?! Jedan, a ne dva znaka?

  • Maki on 26.11.2020 at 14:15

  E, moj Jeger, nisi ništa shvatio. Frodo kaže da upitnika ne treba jer nema sumnje da živimo u paklu od države.

 8. “Banka vas uredno pljačka svojim nametima jer nemate opciju zaobići ju i primati svoje bijedne penzije i minimalce u gotovini, nego morate uredno plaćati banki mjesečni reket, tako da vam u paklu od svih reketa koje mu plaćate za ništa, ne ostane od teško zarađenog dohotka ništa, dok se bankari, politčari, krivotvoritelji, lopovi, ovrhovoditelji, pakleni odvjetnici, sva paklovska i lopovska bagra i bratija na vama naplate i izredaju.

  Banke su lihvari.

 9. Kaze jedan s laznom diplomom:
  “Ali ja sam je posteno platio.”

 10. @Jeger, totalno si u pravu, jedan dobar program i PC zamjenjuju tisuću činovnika, tisuću činovnika sa bruto plaćama 10000,00 kuna koštaju društvo 10 milijuna kuna svaki mjesec. Brojke su zastrašujuće. (Jedna neto plaća od cca 6000,00 kn košta u HR oko10000,00 kuna, što je neto veći štakor je skuplji) Znači, 10 milijuna kuna mora se prikupiti harača mjesečno (ili se kreditno zadužiti) za tisuću uhljeba s mjesečnim plaćama od oko 6000,00 kn.

 11. @Zoran Popović 😀 , da nije tragično, bilo bi smiješno

 12. Brutalan tekst!

 13. Sve više ličimo na ovce za striženje, muženje, meso i guženje, a sve manje na ljude………..kaže autorica , a ja dodajem, da pristajem biti prava i čestita ovca, bolja od Marijane Petir , koja je sa 76 ruku volovsko – kravljih nametnula nametnula ” progonjene kršćane ” i za njih učišarila milijun i po kuna , pa zaobišla svu hrvatsku sirotinju , svu starčad koja vegetira , ne bi li tamo negdje u bijelom svijetu pomogla ————progonjenim kršćanima!!!!

  Eto dokaza, da smo mužena, gužena i totalno sjebana nacija………….

 14. Upsss………………………….ovo prekriženo nisam ja napravila……….aljoooooooo uredništvo……

Odgovori