Tatino zlato

Budućnost „Đakićeve“ države mogu biti samo sjajna dostignuća tog i takvog domoljublja i patriotizma – telefonski induktori, šmrkovi, palice… i još simbolično, negdje u njenim tamnim podrumima – i jedan Hrvatski trolist

Kakva je perspektiva društva u kojem rastu Đakići i kakve li su to obitelji, knjige, pjesme i ukrasi na zidovima uz koje ta djeca odrastaju i pamte šta tamo govore njihovi roditelji i saborski zastupnici?!

Saborski zastupnik Josip Đakić ima sina Ivana Đakića.

Mali Ivan, tatino zlato i sad već formalno bivši hadezeovac, na FB je prije dva dana “čestitao svim Srbićima pravoslavni Božić” uz fotografiju klempavog ustaše koji drži odrubljenu glavu jednog četnika.

Novinari su zvali njegovog tatu da to pojasni, no on je rekao da tatino zlato ne živi više s tatom i da nije u tom duhu odgajan?!, pa da zato pitaju malog Ivana šta je htio poručiti “Srbićima” na pravoslavni Božić sa – da ponovimo – fotografijom klempavog ustaše koji drži odrubljenu glavu jednog četnika.

Pitanje koje vapi za odgovorom glasi: Kako se zove država u kojoj je rastao sin aktualnog saborskog zastupnika koji Božić svojim pravoslavnim sugrađanima, “Srbićima”, “čestita” fotografijom klempavog ustaše koji drži odrubljenu glavu jednog četnika?

U toj istoj državi je, ako joj se sjetite imena, predsjednica odlikovala osobu koja pravno nikada nije procesuirana za – po svjedočanstvu ispitanih svjedoka – sadizam i mučenje u splitskom logoru Lora na početku devedesetih. Nije je, naravno, predsjednica odlikovala zbog vještine korištenja i primjene indukcijskih telefona, palica i šmrkova na ljudima koje tatino zlato naziva “Srbićima”, ali je odlikovala usprkos tome. Odnosno, usprkos svjedočenjima onih koji su prošli torture Lore, a ima ih točno 24, pa im danas vjerojatno nije baš najdraže vidjeti – usprkos i unatoč svim odbačenim kaznenim prijavama – kićenje Hrvatskim trolistom.

Sad da podsjetimo i na još jednu važnu stvar – Sabor u kojem radi tata tatinog zlata koji “Srbićima čestita Božić” fotografijom klempavog ustaše koji drži odrubljenu glavu jednog četnika, najviše je zakonodavno tijelo u državi kojoj ste se upravo sada sigurno sjetili imena, familije, a i možda još koječega.

Kakva je perspektiva društva u kojem rastu ova djeca i kakve li su to obitelji, knjige, pjesme i ukrasi na zidovima uz koje ta djeca odrastaju i pamte šta tamo govore njihovi roditelji i saborski zastupnici – što mislite?!

Što mislite kakvo društvo i kakvu državu takvi kreiraju?!

Ako pak još niste sigurni kako se ta država zove i kakvu svijetlu budućnost ima s ovakvim sinovima domoljublja zavirite joj malo u tamnu prošlost. U njoj, naime, klempavi ustaša u crnoj nacističkoj uniformi drži glavu jednog četnika, brata po ideologiji i oružju, vojnog saveznika istog tog ustaše s fotografije iz Drugog svjetskog rata, koja se samo jednim klikom na fejsbuku pretvorila u aktualnu “čestitku” sina jednog saborskog zastupnika upućenu sugrađanima koje pogrdno naziva “Srbićima”.

Da, to je onda ta država, a budućnost te države mogu biti samo sjajna dostignuća tog i takvog domoljublja i patriotizma – telefonski induktori, šmrkovi, palice… i još simbolično, negdje u njenim tamnim podrumima – i jedan Hrvatski trolist.

forum.tm

 

11 comments

Skip to comment form

 1. Treba ponoviti sto puta ovu rečenicu:

  “Kakva je perspektiva društva u kojem rastu Đakići i kakve li su to obitelji, knjige, pjesme i ukrasi na zidovima uz koje ta djeca odrastaju i pamte šta tamo govore njihovi roditelji i saborski zastupnici?!”

  I uvijek će odgovor biti da je to perspektiva onih koji su na prijevaru opljačkali svoj narod. I sada ga popaljuju i tješe gadostima.

 2. Mali Đakić je odrastao u Virovitici,a do tamo je trebala dosezati Velika Srbija,jer je dvije trećine RH srpski agresor kanio osvojiti.Što bi s nama bilo najbolje se vidi u tzv. R. Srpskoj gdje je teritorij etnički očišćen od svih drugih naroda osim Srba.U današnjem Slav. Brodu bi baš kao i u Bos. Brodu živjeli bi samo ono malo vas srba i srbovali bi u vascelo vreme.

  Gle pak čuda ,goloruki narod se pod Tuđmanom organizirao,a sve ostalo bi povijest.Naša povijest.

  Mali Đakić se i ispričao,ali ispriku Srba agresora našega naroda nikada ne čusmo.

  1. Pa ti braniš mladog Đakića kojeg ni vlastiti otac ne brani. Baš si dno dna,

 3. A što ti sa dna nacionalnoga identiteta i integriteta kažeš treba ju li nam srbi platiti ratnu odštetu.Znam mlogo ih voleš,naše ne voleš, al pošteno batko,jed je jed , a red je red.

  1. Tko o čemu warum o Srbima. Isto tako skinsi stalno tuku pedere, jer žude za njima.

 4. On je tatino crno zlato koje ima štambilj u obliku ušatog U.

 5. Ako od srba naplatimo ratnu odštetu biti će čara i za vas đabalebaroše sa državnog valova s ruba nacionalnog identiteta,a opet kanda ne volete da im uvjetujemo ulazak u svjetske integracije naplatom ratne odštete.

  Ako čemo o žudnji,dok neki žude o velikoj Srbiji ,ja jedino mogu žuditi o srpkinjama.Što cijenom ,što kvalitetom istiskale su konkurenciju sa Pariskog tržišta prostitucije.Zovu ih zećice od vučića.Mlogo je nesreće zahvatilo srpski narod ,batko,mlogo vas je koštala velikosrpska ideologija.

  1. Ne brini ti za Srbe i njihovo potomstvo, nego za naše… sve nas je manje. Rijetka djeca odoše Tko će raditi za lopove domaće kojima se diviš? Bit će malih đakića- to te veseli. Oni samo otimaju. Neka ti je.

   1. Nemre on bez Srba. Srbi surazlog njegovog postojanja.

    1. Nečuh,radujete li se tome što ćemo od srba naplatiti ratnu odštetu.Bit će para i čara za sve ,osobito kulturnjake s malo žara i dara,bez ikakvog nara.Na veselje vam ili tugovanje,izbor je vaš.

     1. Đes to proćito? Đe ćeš ti postaviti svoju naplatnu kućicu?

Odgovori