Špicl papak

Kako to, kako to da je »Nacionalov« glavni urednik od države hvaljen i slavljen, a »Feralov« je za istu ili barem sličnu stvar prisilno mobiliziran uz prijetnju metka u potiljak? Tko je tu munjen?

Tko je tu lud? Ako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila da je »dno dna« fotografija jednog čovjeka, jedne prostitutke i jedne droge, za koju je stručna ekspertiza SOA-e utvrdila da je laž, dakle fotomontaža, što je onda za nju istina koju je pravomoćno utvrdio sud i proglasio krivim jednog čovjeka koji je jednu prostitutku plaćao jednom drogom, kokainom? Vrh vrhova!?

Zbog čega bi inače Kolinda Grabar-Kitarović službeno pozvala Velimira Bujanca na svoju inauguraciju te se kao predsjednica neformalno odazivala na njegove škampi i šampanjac objede.

Kako to, kako to da je tom istom predsjedničinom intimusu Velimiru Bujancu nedavno sutkinja Snježana Šagud nepravomoćno dosudila 12 tisuća kuna odštete od News Bara, medija koji deklarirano objavljuje izmišljotine, ocijenivši da je Bujanec uvrijeđen i oklevetan u tekstu u kojem se iznose neistine na njegov račun iako osuđenik od osnutka priznaje to isto, da je sve što objavi naprosto i namjerno izmišljeno?

I da unatoč tome u obrazloženju presude zabrani novinarima objavljivanje laži čak i onda kada oni sami priznaju da se radi o laži?

Tko je tu zbunjen?

Ako je premijer Andrej Plenković javno, na sjednici Vlade, zahvalio »Nacionalu«, njegovom vlasniku i glavnom uredniku što je »razborito postupio« objavom spomenute fotomontaže jer se radi o do sada »najpodmuklijem pokušaju kompromitiranja i destabilizacije« države, zašto se onda nije postumno zahvalio »Feral Tribunu«, njegovim vlasnicima i glavnom uredniku koji su, netom je bilo četvrt stoljeća od toga, razborito objavili fotomontažu Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića u bračnom krevetu, te nedvojbeno utvrdili »Jesmo li se za to borili?«, što je spriječilo uistinu najpodmukliji pokušaj kompromitiranja i destabilizacije države, bez kojeg ni ovaj »Nacionalov« ne bi bio moguć?

Kako to, kako to da je »Nacionalov« glavni urednik od države hvaljen i slavljen, a »Feralov« je za istu ili barem sličnu stvar prisilno mobiliziran uz prijetnju metka u potiljak?

Tko je tu munjen?

Ako je fotografija koju je objavio »Nacional« prokazana kao laž, dakle fotomontaža, na temelju analize cipela i satova koje nosi potpredsjednik Vlade Tolušić te veličine njegove šake i dužine prstiju, zašto stručnjaci koji su na tom predmetu radili nisu usporedili i ostale odjevne elemente iz ministrove garderobe, hlače i košulje, te zašto nisu izmjerili i uši, nos i ostale dijelove čovječjeg tijela koji se inače mjere?

Kako to, kako to da su oni koji sve znaju i doznaju rekonstruirali sve, da se ne radi o Tomislavu Tolušiću, potpredsjedniku Vlade i ministru poljoprivrede RH, da je droga, koja se navodno konzumira a na slici ne vidi najbolje, upravo kokain, da je mjesto radnje odnosno snimanja opskurni apartman u Zemunu, u susjednoj Srbiji, da je osoba u muškarčevom zagrljaju po profesiji prostitutka… Samo se ne zna zašto joj je lice na fotki zamućeno i zašto je bilo tako teško doći do njezine osobne iskaznice kada joj je već radna knjižica poznata?

I ono što je u cijeloj ovoj priči koja pokušava sugerirati pokušaj državnog udara najzanimljivije, tko je tu papak, a tko špicl?

 

novilist

 

 

1 comment

  1. Različiti aršini. Naši i vaši. To radi vlast od 1990.-e godine. Truje.

Odgovori