Službena stranica Vedrane Rudan: Pokoreni grad

Na današnji dan 1945. godine u Zagreb su ušli partizani i oslobodili ga.

Građani su odahnuli, ma koliko današnje ustaše lagale o tome. Iz Zagreba su nestali fašisti. I ostade tako do 1990. godine kad je Titov general i partizan presvučen u hrvatinu i demokratinu došao na vlast.

Zahvaljujući njemu i njegovima ova slučajna država danas je pustinja. Ubiše kulturu, pravdu, istinu i četiri i pol milijuna Hrvata i Hrvatica. Otjeraše u svijet sve hrvatsko što može hodati.

Opet imamo ustašiju kojoj je zabranjeno divljanje u Austriji, zato riga mržnju u ovoj dolini suza, nesreće, očaja i beznađa. Hrvatskom, slučajnom državom, danas vladaju kriminalci, po portalima šaraju luđaci opsjednuti nadom da će Hrvatskom opet bauljati u crno obučeni koljači sa specijalnim kamama u krvavim rukama.

Kako su stvari krenule, tko ne brisne, loše mu se piše. Premijer nam je nešto što ništa ne drži pod kontrolom, ministri su lažljivci i lopovi, sabornici i sabornice su debelo plaćeni lajavi neradnici, gradonačelnik Zagreba je suspektni zločinac zato jer je u Hrvatskoj pravda udavljena 1990. godine.

Popovi nam jebu djecu u ime Isusa. Predsjednica je glupača što nije bitno, ali jest tragično. Za građane i građanke Hrvatske nema nade.

Mi koji pamtimo bolje dane slavimo Dan oslobođenja Zagreba. Nekad smo gledali seriju o Zagrebu nepokorenom gradu. Danas gledamo glavni grad države koje nema. A partizana nigdje.

facebook

8 comments

Skip to comment form

 1. Kratko i jasno protiv svega što od Hrvatske čini samoposluživanje za razbojničku družinu koja se zove demokratski izabrana vlast.

 2. Kakva je reakcija Brune Esih na reakcije normalnih ljudi na njenu ogavnu reviziju prošlosti? O takvim zagađivačima piše Rudanica.

 3. Jučer su se ipak malko probudili i dobri duhovi povijesti – djeca, unučad i rodbina partizana su marširali Zagrebom sa slikam svojih partizanskih predaka. Hvala Bogu da su se već jednom sjetili.

  1. Kad će po Brodu?

 4. Na današnji dan je zgažen fašizam.

 5. Stižemo, Vedrana, stižemo!
  (mislim na nas, partizane)

  SF-SN!

 6. :))))))))))

  To je dogovorna pljačka i istrebljenje ljudi. Znak prepoznavanja Fontana. U koji god grad je došla banda prvo je sagradila fontanu. Kad god vidim fontanu iz devedesetih u nekom gradu, znam da ga pljačka banda i da neće dugo.

  SF SN!

 7. MI

  Mi što znamo kako tuđa zemlja prli
  Kada po njoj tražiš koru crna hljeba;
  Mi što smo gledali, i za blaga neba,
  Gdje su lug naš sjekli i naš usjev trli;

  Mi koje su žive kao stoku drli,
  Mi jedini znamo kako je kad treba
  Da ti očaj, dok iz kuta neman vreba,
  Crni, hladni oltar zla božanstva grli.

  Mi jedini znamo svaku muku živu,
  Sramotu i tugu, prezir, šutnju sivu
  I borbu bez nade i juriš bez daha.

  Bez stupa i sidra, gnani amo-tamo,
  Zgnječeni, smrvljeni, oh, mi jošte znamo
  Poput šume opet niknuti iz praha!

  VLADIMIR NAZOR

Odgovori