Ponuda iz Konzuma prava sitnica: Gutljaj pića za samo 100 kuna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konzum jednostavno nije imao srca zanemariti male sirote bogatašice i bogataše, ali i sve one koji se tako osjećaju. Nije smogao snage ostaviti na cjedilu njihovu strastvenu potrebu da uživaju u trošenju teško stečenog novca, da potroše šuštave nagrade zaslužene savjesnim radom na povećanju svog kapitala. Zato im je Konzum omogućio znalački izbor za više i skuplje. Tiskao je za njih ilustriranu potrošačku Bibliju „Vodič kroz blagdanjsku kupnju“ (Ponuda vrijedi 4. 12.-31. 12. 2014.) koju je ubacio sve kasliće. Dolazi blagdan kojim se podsjeća na rođenje sina Božjeg, i ne bi moglo to ne proslaviti kako Bog zapovjeda. Htio je Konzum da se sirotani osjećaju kao bogovi potrošnje među pukom kršćanskim.

U poglavlju nazvanom Fina pića za posebne prilike prepoznajemo pića iz filmova, a čija je cijena prava sitnica.

Vodka Beluga, votka, 07l, 499,99 kn, 1l=714,29 kn
Rum Ron Zacapa 23, rum, 07l, 499,99 kn, 1l=717,29 kn
Mayfair London dry, gin, 07l, 599,99 kn, 1l=857,13 kk
Remy Martin XO, konjak, o7l, 999,99 kn, 1l=1428,56 kn
Chivas Royal Salute, whiskey, 07l, 999,99 kn, 1l=1428,56 kn

I na kraju, kao kruna ponude, predstavljen je nezaobilazni, veličanstveni, uzvišeni, divniiiiiiiii
Dom Perignon Vintage 2000, šampanjac, 075l, 1199,99 kn, 1l=1599,98 kn

Ali, to nije sve! Oni koji su se zasitili Žuje zakona, Karlovačkog i ostalih domaćih pića od hmelja, mogu ovih dana u Konzumu kupiti Pivo Rocking Rudolph, 0,5l za 29,99kn, 1l=59, 98 kn, i Chrismas Ale, 0,5l za istu cijenu. Za zaliti gorke zalogaje elitnog menadžerskog života. Naputak: najslađi je navodno kad se pije iz ženskih štikli! Ovo “ženskih” izgleda da je suvišno?!

Tko to tamo od malih sirotih bogatašica i bogataša i svih koji se tako osjećaju nema 100 kuna za gutljaj ovih božanskih pića? Navalite! Može kupovina i na obroke! Pretpostavljamo da će pića biti spremljena i čuvana u sefovima, a iznošena uz pomoć zaštitarskih snaga naoružanih dugim cijevima. Možda se ipak bezrazložno bojimo za sigurnost ovih tekućina skupljih od krvi, jer prema statistikama, po robnim lancima prednjače krađe kruha, salama podriguša i jeftinog dvolitarskog piva kojima skidaju etikete da ne zaskviči alarm.

Mnogi će ovu, još jednu priču iz razgolićene Lijepe našoj u kojoj većina naroda aktivno statira u držaotvornom hororu, a snobovski kupoholičari imaju glavne role u akcijskim komedijama tipa zdrpi pa briši, nazvati poželjnim kapitalističkim rasponom kvalitette života, neki će u svemu primjetiti zavist jednog pripadnika srednje klase na izdisaju, a možda će tek pojedinke i pojedinci shvatiti da je možda riječ o ilustraciji mogućnosti da je Hrvatska pakao o kojem majke iz razvijenih država pričaju djeci kad nisu dobra.

Živjeli!

P.S. Ima li popusta za gotovinu?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

6 comments

Skip to comment form

 1. Dobra slikovnica Od Hans Christiana Todorića. A pića su završetak svake bajke. … i onda su mlađi sin princ i kralj popili po čašicu Remy Martina.

 2. Piše da Perignonovi zlatni mjehurići opijaju, transformiraju, preobražavaju i nanovo rađaju, pa ak ga kupiš na Konzumovoj akciji ponedjeljkom i plus još 15% popusta za penzionere, za 999 kuna možeš kupiti “nanovo rađanje” sebe i svoje drage, što je fakat neprocjenjivo. Ko u onom vicu u kojem žena troši na šminku da mužu izgleda lijepo, a muž troši na piće, isto da mu žena izgleda lijepo. Zato, za kucanje i poljubac u ponoć uz Dom Perignonovu pomoć.

 3. Ja sam opet čuo da je ovo odgovor na svirepo divljanje Duspare po djelatnicima gradske uprave. Da bi pokazali kako su oni drugčiji, kukavci su kod Todorića dali tiskati vinsko-pivsku listu Mazalovih i ostalih članova ĐĐ uprave. Nek se vide kakao oni drže do zaposlenika u upravama koje su pod njima. E sada će uhljebi dobro razmisliti hoće li kod svirepog Duje ili će kod humanitarnih velikodušnih drugova.

  Kažu još da nakon konzumiranja ovakvih božanskih nektara, Mazalko ne bi napravio nekakav unfal, vozaju ga od Zagreba do Broda i nazad, naravno uz plaćene putne troškove i naknadu za razdvojenost od Mazalice. Kažu da Konzumov dizajner nije imao puno posla kada je prerađivao ĐĐ plakat. Samo je morao maknuti nešto malo bijelog i zamijeniti ĐĐ logo s Konzumovim.

  https://www.youtube.com/watch?v=bPczU9flFJ0

 4. Rješio sam pribaviti šljem i pancirku i gas masku…za grudobran se pobrinula BRODSKA POSAVINA…. betonski kanal do metar i po 20—-30 od kuće…. a smrducka najedno 200 metara….prema autoputu….Koliko nam ocrnjujete prvu glavu grada ima da držimo mrtvu stražu na prvoj liniji iza autoputa….ako izginete vi građani da spasimo ovo u gornjem gradu…makar….(zalihe vina i rakije i suvo mesnatih delikatesa po vikendicama).. Ako je Duspara upola svirep koliko su svirepi svi njegovi oponenti jaaaaaaao onima kojima komanduje….. Toliko blata, zloće, zavisti…..degutantno…..jednostavno degutantno….. Po meni za čistoću zraka u gradu su opasniji i manje zdravi kometari iz svih podruma di se toći vatrena vodica i puši lula mira…..( duvan kupljen u majci bosni)…. kad to krene na gradske ulice kuuuuukala nam majka…….

 5. Đurina sirotinjo, ako se pitaš tko to pije, znaj da stvarno ima takvih. Vaš talentirani direktor, njegova ženica i oni koji su ih postavili. Znam da vam nije žao, jer što on kvalitetnije popije, vi ćete dobit bolju plaću.

  1. Tko u Brodu gradu pije u ime ostale sirotinje? Za Đuru je to jasno. Neka u ime svih popije naš veseli župan.

Odgovori