Neslužbeni rezultati DIP-a: HDZ osvaja 61 mandat, Narodna koalicija 54 mandata

plenkovic-petrov-milanovicDo 2 sata DIP je obradio 93 posto biračkih mjesta. Izlaznost na tim biračkim mjestima je 52 posto. Prema tim nepotpunim i neslužbenim rezultatima DIP-a HDZ je osvojio 61 mandat, Narodna koalicija 54 mandata, a Most je treća opcija sa 12 mandata.

 

Do 2 sata DIP je obradio 93 posto biračkih mjesta. Izlaznost na tim biračkim mjestima je 52 posto.
Prema tim nepotpunim i neslužbenim rezultatima DIP-a HDZ je osvojio 61 mandat, Narodna koalicija 54 mandata, a Most je treća opcija sa 12 mandata.
Živi zid je osvojio 8 mandata, IDS 4, stranka Milana Bandića 2, HDSSB jedan i Nezavisna lista Željka Glasnovića jedan mandat u izbornoj jedinici za dijasporu.

V. Izborna jedinica

HDZ
47,11%
SDP, HNS, HSS, HSU
25,22%
MOST
9,50%
ŽIVI ZID, PH, AM
5,46%

vecernji

25 comments

Skip to comment form

 1. Bogami, ostvarila se najava komentatora Peruna da će Narodna koalicija loše proći u V izbornoj jedinici i da članovi SDP-a neće glasati, a pogotovo za nametnutu Martu Luc Polan.

 2. Ne možeš se odreći 40% stranke koji su bili uz Komadinu i onda očekivati da
  ćeš napraviti rezultat sa Martom i Jakovinom. To nije bilo teško predvidjeti. Al u
  svakom zlu neko dobro. Završili su svoje u Sdp-u.

  1. Nažalost, agonija će potrajati. U nju je uključeno moljakanje SDP-a da s HDZ-om napravi veliku koaliciju. MIlanović se treba pozdraviti s mjestom šefa stranke. Komadina je alternativa.
   Nagulili smo koliko ćemo se nagledati sastanaka Petrova i Plenkovića.

   Tko je četvero saborskih zasupnika iz SDP-a iz 5. izborne jedinice?

 3. Ronko, Fred Matić. Marta i Vlaović. Ovaj zadnji možda ptica selica?!

 4. Komuna opet ide na dijetu.
  Danas se jedu samo jaja.
  Vlastita.

  1. Ni jaja ne jedu, jer ih nemaju. Trebali su ih imati kad je trebalo Milanovića Komadinom zamijeniti. A i hadezenjarama je Most pomogao da im narastu jaja, tako što su Mostovci uništili Karamarka. Zatim je došao Plenković, “lekarsko dete” i doveo stvari do kraja.

 5. hdz ne bi trebao ni pregovarati s mostom. manjinci po difoltu idu pobjedniku i onda je tu još 6 zastupnika koji trebaju dati glas za vladu. ovo je dobro, nema ucjena, pobjednik sastavlja vladu. ako ne bude valjala idemo opet na izbora, demokracija živi. iako je opačićka rekla da ide spavati pa će rezultat biti drugačiji, izgleda da joj apis nije pomogao da ukrade kao na prošlim izborima. sada je dip vršio provjeru i tako je trebalo biti i prošle godine. a zoka treba u povijest, sada se može rastati od žene i preseliti u crvenu rijeku i odgajati malo dijete

  1. Vladu će činiti HDZ, MOST, Bandić i Manjine. Bit će to dobra vlada.

  2. Slažem se s hurem. Barem 6 manjinaca, 2 Bandićevca, nešto prebjega iz Živog zida i drugih, eto većine.
   Treba državu i narod sačuvati od ministranta Bože i njegovih Jehovinih svjedoka, s naglaskom na Grmoju i glasovito Nacionalno vijeće.
   Oni nisu u stanju donijeti odluku da Sunce izlazi na istoku. Ako se nakon mjesec dana slože o tome, Nacionalno vijeće to može poništiti i anulirati javnobilježničku izjavu.

 6. Kažu, SDP je izgubio od prošlih izbora 150.000 birača a razlika u glasovima od HDZ-a na ovim izborima je 60.000 birača manje.

  Ako uzmemo u obzir fluktuaciju radne snage, koja je nenormalno normalna pojava u RH, zanimljivo je da birači koji su uredno prijavili mjesto rada (boravka) u drugom gradu i tamo plaćaju porez, nisu na tom mjestu birači, nego u mjestu prebivališta.
  Iako je policija evidentirala promjenu mjesta boravka, porezna ubire porez i prirez u mjestu boravka, isti nije na popisu liste birača u toj jedinici, nego u prebivalištu u kojem službeno evidentirano, uopće nije.

  Nisu bili na popisu birača ni oni kojima je u tom periodu istekla osobna iskaznica, bez obzira što je putovnica važeća.

  1. Točno, ali to su izgovori, izgovori, izgovori

 7. Samo 50% birača je izašlo na izbore?
  Znači imamo 50% lijevih birača koj nisu glasali jer ima je odiozno glasati za nespretnog i nesretnog Milanovića kojem je zaokret u desno ispao totalni promašaj.
  Ona Milanka i jučer svaku rečenicu počinje sa “gle’ajte…”. Pa tko bi za ‘to’ glasao?

  1. I 50 posto desnih nije izašlo. Dakle…

   1. Desni svi izlaze na izbore. Disciplina je dio njihovog desnog svjetonazora. Poslušnost i odanost vođi. Oni koji ne izlaze a priori su lijevi, makar toga ne bili svjesni. Znači, u pravu sam.

    1. Netočno. Kad bi bilo tako kako ti kažeš, komuna bi u 5. izbornoj jedinici bila tučena s nulom. Budući da je slab odziv, ižmikali su par mandata.

     1. Nek su ižmikali. Da ih ne bi još i žalio. Kako su igrali takav im je i izborni rezultat. Komadina je za Milanovića faca, Milanović je samoubilački soler, rob vlastitig karaktera, to je malo pretjerano, ali je istinito, ko ćup koji ide na vodu dok se ne razbije, Plenković je bolji u diplomaciji i taktiziranju.
      Kako si ti zadovoljan s rezultatima?

      1. Trebalo je bolje. Izbjeći molitvenu sektu Bože Petrova po svaku cijenu. Svi ostali (koji hoće) dobri za koaliciju.

       1. Meni je Petrov dobar 🙂 .
        Ne treba zaboraviti da bi bez njega danas haračio Karamarko sa svojim dobermanima.

 8. Namjera je bila istaći kako je veliki dio populacije iz Slavonije u trenutku izbora bilo u drugom mjestu, jer je u V izbornoj, sveukupna izlaznost bila mala. Slavonija je na koljenima, što se tiče života, rada i glasača.

  1. Da, razumio sam.. Sve će to sada riješiti nova vlast koja će započeti borbu protiv uvoznih lobija mlijeka, povrća).

 9. Petrov ima zasluga za ovu pobjedu,ali bogami i Šeksu bi HDZ trebao napraviti spomenik,tek malo manji nego Tuđmanu..

  Karamarka je Šeks kao balavca za nos svukao s trona, doveo Plenkija ,a on tek u rukama Šeksa na daljinski je profunkcionirao.No mogli bi oni odraditi pošteno cijeli mandat,čak i uspješno.Ali neće biti to dovoljno kao garant za još jedan mandat.

  Birači se ponašaju kao i uvijek do sada ,biraju onoga koji ponudi veći valov ,ne razmišljajući o tome kako i ćime će isti biti punjen.Tkogod da sastavi vladu i bilo s kime da ju sastavi mora znatida treba povući hrpu nepopularnih poteza,ne zato što to Petrov traži,nego zato što će to tražiti EU:

  Zoki će preživjeti u SDP-u,ostavku neće dati,a i kome,uložio je previše za predsjednički mandat.Neće imati priliku istrošiti se vućeći bolne rezove,te je time čak u priličnoj prednosti,tim prije što djevojka sa sela pomalo gubi zaštitni znak,osmijeh sa lica.

 10. zoki ode u povijest. sdp je mrtav i sva kamarila koja je činila vrh stranke. a sada bi trebalo profunkcionirati pravosuđe, jakovinu kazniti za sve malverzacije, zokijevog brata, zmajlovića za prostore ministarstva a na kraju, moram dodati i konačno maknuti babu sa svim kaznenim prijavama. odoše mu mentori

 11. e moja hurem ne budi navina i i prero i lujić i tvoj babo u isti mlin pušu i iz iste zdjele jedu dug je put do pravde evo ti današnji primjer sanader bolestan brani godinama neobranjivo i što mu mogu ništa takvi u zakoni i dok se oni ne promijene nema ništa a pitanje kako i kome odgovaraju promjene zakona i dali uopče odgovaraju

 12. Za Zorana nisam nikada glasao,ali sam ga izuzetno cijenio.Tako rasnog političara SDP neće imati u narednih 20 godina,vjerovatno nikada.Bude ti ponosno biti hrvatom kada te zastupa na nekim međunarodnim skupovima .

  Mislio sam da šupci neće prihvatiti ostavku kao moralni čin,jer je dobio duplo više preferiranih glasova od svih ostalih,i jer nemaju nikoga ni do koljena mu,ali njegova osobnost koja je stršala iznad svih ipak je presudila.

Odgovori