«

»

tra. 20 2018

Jandroković je napravio upravo ono što je Šešelj htio

Biračko tijelo HDZ-a, koje je frustrirano zbog ratifikacije Istanbulske konvencije, bit će oduševljeno kako je Jandroković pokazao Srbima da se s njim ne mogu igrati

Vojislav Šešelj jučer je slavio. On, četnički vojvoda, natjerao je u bijeg skupinu ustaških dužnosnika koji su došli u posjet Srbiji.

Tako će Šešelj sigurno svojim biračima, ali i srpskoj javnosti, predstaviti naprasni povratak saborskog izaslanstva na čelu s Gordanom Jandrokovićem u Zagreb, nakon što je lider radikala gazio po hrvatskoj zastavi.

Bio je to doista nadrealan čin. Ne pamti se da je u parlamentu neke zemlje jedan zastupnik, k tome i osuđeni ratni zločinac, ovako postupao prema simbolu strane države čiji su predstavnici došli u prijateljski posjet. Stoga se ne bi bilo teško složiti s potezom Jandrokovića, koji je otkazao sve daljnje planirane sastanke u Srbiji i odmah krenuo natrag u Hrvatsku.

Moglo bi se protumačiti da su u pitanju bili nacionalni ponos i dostojanstvo. Malo će tko u Hrvatskoj prigovoriti predsjedniku Sabora.

Biračko tijelo HDZ-a, koje je frustrirano zbog ratifikacije Istanbulske konvencije, bit će oduševljeno kako je Jandroković pokazao Srbima da se s njim ne mogu igrati.

Ali, riječ je ipak o Šešelju, koji je nekad, početkom devedesetih godina, zaista bio opasan, dok je danas u prvom redu klaun, možda i najekscentričniji političar u Europi.

Nekoliko sati prije nego što je odlučio otići iz Beograda, Jandroković je poručio da ne smiju odnose između dviju država diktirati oni koji bi ih vratili u neka prošla vremena.

Aludirao je upravo na Šešelja, koji ovih dana vodi novu kampanju protiv pripadnika hrvatske nacionalne manjine u Srbiji.

No, Jandroković je nešto kasnije ipak faktično dopustio da mu Šešelj diktira što će učiniti, jer on je i htio da izaslanstvo Sabora otputuje ranije nego što je to bilo zamišljeno.

I dok je Jandrokovićeva kolona hitala prema Zagrebu, u Beogradu se opet otvarao Ured Hrvatske gospodarske komore.

Njih Šešeljevo gaženje hrvatske zastave nije toliko uznemirilo da bi odustali od namjere da jačaju ekonomske veze Hrvatske i Srbije.

 

novilist

 

 

9 comments

Skip to comment form

 1. grof

  Kratki fitilji, sigurno sranje!

 2. Zambata

  Osim EU tlake, kojim dobrom se naši s neprijateljem žele družiti?
  S njima ne treba ništa ni pokušavati.

  1. grey

   Nije bila riječ o druženju. Uvijek se i o poslovima raspravlja i dogovara. Svaki susret je prilika za biznis. Nemoj mi samo reči da PREKO nema sugovornika za to. Ali, važnije je izgleda obraćati pažnju na notorni ološ, na kretena koji zagađuje i uneređuje sve živo. Sa svima treba, ako to donosi korist državi.

   1. Taj kreten je otac moderne Srbije i srpskih vlasti, i u tome je cijeli problem.On i Vućić,to je današnja Srbija.

    1. Stalker

     Isto bi bilo izvaliti, kao što si ti izvalio za Srbiiju, da su Tuđman i Šušak današnja Hrvatska. Današnja Hrvatska su ljudi, sportaš, umjetnici, privrednici, znanstvenici, estradnjaci, radnici, seljaci…
     Sklon si dupetati kako bi naružio i ponizio.

     1. Šušak je davno oladio.Ne samo otac moderne Srbije,nego Šešelj je i otac sutrašnjih granica Srbije,bez Vojvodine,Sanđaki,Preševa i šireg Pirotskog područja koje vam mi Bugari uzimamo kad tad,jer je naše i mnogo smo jači od vas.

      1. Stalker

       Kratkovidan si! Doda li se toj mani i intelektualna insufiijencija dobije se Pipo zloba. Ti kao da živiš u doba Jeljcina. Baćuška je sada netko i nešto drugi. Zabadav ti ja govorim kad si ti dobar s Albancima, braćom svojom. Kad ih volješ više od Jovana.

       1. Ja se zovem Volođa,a nisam Rus,Bugar sam iz Doline ruža.Rusi su naši odnaveka,vaši su Englezi,zaboravljaš istoriju.

   2. Zambata

    HGK je otvorila ured, dakle o biznisu se nastavlja.
    Riječ je o tome da SVE drugo, što nije biznis, vodi tome da nam žele napakostiti na svaki način, a baš svaki nam radi o glavi.
    Kao što je prije 30 godina govorio “lep plav čovek, sa suncem u kosi”: “Demokratski, populistički, statutarno, nestatutarno, zakonski, bezakonski, milom, silom…”

Odgovori