Gdje su naši branitelji: Otvoreno pismo predsjednika Hrvatskih laburista BP županije gradonačelniku i organizatorima državnog sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Nova Gradiška je bila domaćin 19. državnog sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Događaj koji je stvarno trebao biti za sve branitelje s novogradiškog područja ponosan i veličanstven.

Događaj koji je trebao biti povod za druženje braće po oružju i onih koji su stvarno branili i obranili svoj grad, zajedno s ostalim veteranima iz Lijepe nam naše.

Međutim, ponovno po tko zna koji puta to je bilo okupljanje samo za odabrane, čast izuzetcima.

Nova Gradiška

Bilo Vas je lijepo vidjeti kako u skupim odijelima stojite na pozornici i držite predavanja o Domovinskom ratu.

Osim Ministra branitelja Freda Matića, Dečaka i Barića neki tamo nisu imali dana provedenog u ratu, za razliiku od onih koji su proveli godine.

Samo vam je nedostajao novi Čondić kao Sanaderu pa da ga pokazujete.
Bitno je bilo da je glavni “plesač” pod šatorom bio sveprisutni političar koji jedne, jedine sekunde nije proveo u ratu, nego se skrivao u podrumu bivše Općine, ali Bože moj kako bi to moglo proći bez njega.

Izraz lica pukovnika Ade Tomićiča je bio takav da smo mislili da će u zemlju propasti od stida!

Nova Gradiška

Postavljam sad javno pitanje i kao predsjednik Hrvatskih laburista (jer i kod nas ima branitelja kao i u svakoj stranci) i kao branitelj, dragovoljac, veteran kako god hoćete!

GDJE SU NAŠI DEČKI U TOJ PRIČI???

Jeste li se sjetili pozvati zapovjednika 121. brigade – brigadira Josipa Mikšića?

Nova Gradiška
Jeste se sjetili pozvati brigadira Žgelu, brigadira Bjondića, pukovnika Vukovića, pukovnika Kulića, pukovnika Bunjevca, legendu domovinskog rata bojnika MARINA VLAOVIĆA, bojnika Dujića, pukovnika Pišonića, pukovnika Terzića, bojnika Derežanina,pukovnika Alekševića, satnika Šimu Dragičevića,satnikaPenića,satnika Halambeka, satnika Đapića, satnika Bakasa, Lagudžiju i mnoge, mnoge druge NAŠE DEČKE?!

Oni su trebali biti na toj pozornici.
Veterani iz 5. gardijske su bili prisutni samo zato jer su postavljali šator, niti jedan nije pozvan.
Znam da vam mnoga imena nisu poznata ,ali pitajte kolegu Jozu Bungića on bi vam mogao sve objasniti.

Čiji su oni i čiji su to veterani??

Vlatko Greiner, predsjednik Hrvatskih laburista Brodsko posavske županije

 

 

9 comments

Skip to comment form

 1. Ne znam u čemu je ogriješio novogradiški gradonačelnik? Adresa na koju ide ova emocionala je organizacijski odbor u kome su glavnu riječ vodili sami veterani.

 2. Zar se ne zna unaprijed tko će doći? Zar popis uzvanika nije stavljen na raspolaganje veteranima? Zašto nisu prije natjecanja utjecali na sve što je ispalo sporno?

 3. Na žalost, to je ustaljena praksa… Tako je bilo i tako će biti i u buduće.

  Samo šteta izgubljenog vremena i papira što je potrošeno za ‘ustoličenje’ Registra branitelja!

  A sa druge strane poštovani predsjedniče HL Županije, u popisu što je objavljeno, na žalost nema nijednog bojovnika (bez čina), tko možda kraj sa krajem jedva sastavlja…

  Takvih ima mnogo, puno više nego onih sa bajnim mirovinama! To nije prigovor, nego ocjena stanja u ovoj Državi!

  1. Od početka, kako je krenulo sa Registrom branitelja, se zna da nešto ne štima u Lijepoj Našoj…

   Svaka čast pravim braniteljima, svaka čast dragovoljcima… Ali zamislite jednu državu sa četiri i pol milijuna stanovnika, gdje je bilo pola milijuna branitelja. Po toj evidenciji je skoro svaki deveti Hrvat bio branitelj!

   Sjećam se procjene ratnog ministra unutarnjeg poslova, Ivana Vekića još prije desetak – petnaest godina o tome, da Hrvatska nije mogla imati ni oko tristo tisuća branitelja, koliko je prve evidencije sadržavale…

 4. Prijatelji dragi!!! Moja kritika čak nije ni političke naravi koliko osobne dragovoljačke, veteranske, braniteljske. Sad se neki vade sa članarinama, sa sudjelovanjem u igrama ,ail cijela poanta moga otvorenog pisma je bila zašto se ratni zapovjednici šikaniraju i ne pozivaju niti na jedan događaj,a kamoli na ovaj. Mogli su biti pozvani kao gosti,svi bojovnici kako “SBoperi” kaže su mogli doći na tu proslavi, bilo je mjesta za sve,ali ovo su bili ZAPOVJEDNICI OBRANE GRADA NOVA GRADIŠKA i nikome ne bi pala kapa s glave da se pojelo 50 tak porcija više. Nitko nije željan ića i pića ,ali neko poštovane bi se trebalo znati. I na kraju neka nitko ne svojata veterane i branitelje nisu oni ni DESNI ni LIJEVI to su naši dečki i zaslužili su poštovanje.

  1. Svaka čast Greineru! Sve je to u funkciji šikaniranje pravih branitelja!

 5. Neki naši sugrađani pa i branitelj jesu željni jela i pića, na đalost.

 6. Da “Bronstein” na žalost ste u pravu. Samo bit cijele ove priče je da se prestane PRAVE BRANITELJE gurati u stranu,a one koji to nisu povezivati s njima. Da gospodine “Bronstein” glad nam je zavladala i u našoj Slavoniji i vjerujte mi da su nakon ovog susreta kontejneri bili zauzeti, na žalost dobro da nisu ti bokci spavali u njima.Sramota!!!

 7. apsolutno ste u pravu ali nemojmo iči dalje od centra slavonskog broda
  prijepodne koliko lažnjaka

Odgovori