Evo kolike su plaće gradonačelnika 20 najvećih gradova Hrvatske

Prema listi koja prikazuje primanja gradonačelnika 20 najvećih gradova Hrvatske, najveću neto plaću ima gradonačelnik Zadra Branko Dukić, dok se Milan Bandić našao tek na četvrtom mjestu, piše portal Vijesti.hr.

Tako se visoko na listi pozicionirao i Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora. Iako se on odrekao svoje plaće, da to nije učinio, njegova mjesečna neto plaća iznosila bi 20.169,31 kunu i tako bi se našao na čak drugom mjestu ove liste.

S druge pak strane, najmanju neto plaću ima gradonačelnik Đakova s 13.508, 96 kuna , slijede ga Denis Ivanović, Vojko Obersnel s 15.292,37 kuna, te Damir Mandić iz Karlovca s 15.357,26 kuna.

Prvi ispod crte najplaćenijih 20 gradonačelnika u RH je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice čija neto plaća iznosi 13.050 kuna.

novac.jutarnji

 

5 comments

Skip to comment form

  1. Gradonačelnik Slavonskog Broda još 2017-e imao je 18 000 kuna plaću. Tim iznosom svrstao se u prvu trećinu gradonačelnika po visini primanja. Više i od dubrovačkog kolege. Onda sam se sjetila da je Brod turističko mjesto, da u naš grad dolaze investitori iz cijele Europei svijeta, da mladi ne odlaze, da su događaji iz kulture od nacionalnog značaja,… Pomislila sam… malo on dobiva za svoje doprinose ovom gradu.

    Stidi se Duspara!

    1. Ne zamjeri mu, jer on ljubi novac kao zatvorenik pičku.

  2. Gradovi su plijen takvih pobjedničkih štetočina.

  3. Ovo sa gradonačelnikom SB je žalosno! Puno toga mi nije jasno, ali mislim ni Brođanima… Postoji li netko, tko bi mogao objasniti na koji način je naš gradonačelnik zaslužio tu veliku plaću od nešto više od 18 tisuća kuna. Ona je tri puta veća od prosječne hrvatske plaće, a vjerojatno četiri – pet puta od prosječne brodske plaće… A od minimalne i 7 puta!!! Njegova plaća je veća od plaće gradonačelnika velikih gradova kao što su Split i Rijeka, a skoro u bobu identična s plaćom Bandića!

Odgovori